Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Unox Nieuwjaarsduik Scheveningen

De grootste Nieuwjaarsduik van Nederland vindt plaats in Scheveningen! Start het nieuwe jaar fris met een duik in het koude Noordzee-water aan de Scheveningse kust ter hoogte van De Pier en het Kurhaus. Ook voor de niet dappere dodo's is het een perfect dagje uit in Den Haag, want het is en blijft een prachtig schouwspel met al die bibberende mensen!

Kijk op de Facebook-pagina van This is The Hague voor de foto's en de video van de Unox Nieuwjaarsduik Scheveningen 2018!

Duik in historische badkleding
In 2018 viert Den Haag ~ Scheveningen een jaar lang Feest aan Zee. Precies 200 jaar geleden werd het eerste badhuis opgericht. De Nieuwjaarsduik is de aftrap van het feestjaar en geven we graag een historisch tintje! Kom allemaal in een ouderwets nostalgisch badpak verkleed om samen 200 jaar badplaats Scheveningen te vieren! De mooiste verschijning wint een gratis overnachting in het Kurhaus Hotel.

Podium in de vorm van de Unox-muts
Op het strand verrijst op 1 januari een opvallend podium in de vorm van de bekende oranje Unox-muts, ontworpen door de designers van het decor van het populaire dancefestival Tomorrowland. Op het podium zullen de Gebroeders Ko de deelnemers opwarmen, voordat ze om precies 12:00 uur het ijskoude water induiken.

Tijden
Vanaf 10:30 uur start de inschrijving voor de Unox Nieuwjaarsduik Scheveningen. Rond 11:45 uur is het tijd voor de gezamenlijke warming-up met muziek zodat iedereen lekker warm blijft. Om 12:00 uur gaat de duik van start. Wees op tijd als je mee wilt doen. Er mogen maximaal 10.000 mensen meeduiken en je hebt tijd nodig om je om te kleden. Iedereen die deelneemt aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen ontvangt een Unox-muts, een herinneringsvaantje en het 'Terugblik', een speciale editie van de Unox erwtensoep in blik.

Temperatuur
Het zeewater heeft op Nieuwjaarsdag normalerwijze een temperatuur van rond de 5 graden. Het is dus raadzaam om warme kleding mee te nemen, een muts op te zetten en vooraf aan de Nieuwjaarsduik warming-up mee te doen. En na afloop kun je lekker genieten van een kop warme erwtensoep.

Kosten
Deelname aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen kost 3 euro die je betaalt bij inschrijving ter plekke. Het is dus niet mogelijk om vooraf te reserveren. De opbrengsten van de Nieuwjaarsduik gaan elk jaar naar een goed doel.

Bereikbaarheid en parkeren
Scheveningen is goed en snel te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. De populaire badplaats heeft een grote hoeveelheid parkeergarages, en ligt met het openbaar vervoer op ongeveer 15 à 20 minuten afstand van beide NS-stations. Vanwege de drukte rond de Nieuwjaarsduik wordt aangeraden met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Kijk voor praktische info over ov-verbindingen, de beste actuele route en drukte bij de parkeergarages in Scheveningen op denhaag.com/nl/scheveningen-bereikbaarheid.

Sta niet in de file naar het strand:
Reserveer jouw plek in Park + Beach. Rij direct van de A12 in de garage en reis verder met de tram. Vanaf € 5,-. Reserveer en win een Park + Beach Towel. Ga naar www.parkandbeach.nl.

Geschiedenis Nieuwjaarsduik
De duik in Scheveningen, waar men dus in de winterse kou een duik in de Noordzee neemt, begon in 1965 op initiatief van Jan van Scheijndel, de ex-Kanaalzwemmer van de Zwemclub Residentie. De duik werd toen door zeven deelnemers genomen. In de loop van de tijd groeide de nieuwjaarsduik van enkele excentrieke fanatiekelingen tot een massaal evenement met zo'n 10.000 deelnemers. Tegenwoordig wordt het gesponsord door de levensmiddelenfabrikant Unox. Deze voorziet de duikers van een oranje ijsmuts en beloont de dappere duikers met warme snert na afloop van de Nieuwjaarsduik.Delen