Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Vakantieactiviteiten Muzee Scheveningen

In Muzee Scheveningen is op dit moment de expositie S.O.S. (Save Our Seas) te zien. Bij deze tentoonstelling is een interessant randprogramma ontwikkeld voor jong en oud.

In de tentoonstelling S.O.S. (Save Our Seas) onderzoeken we vraagstukken als vervuiling door plastic, overbevissing, opwarming en verzuring van het zeewater en de stijging van de zeespiegel. Met deze relevante en zeer urgente onderwerpen willen we bewustzijn kweken en een blik in de toekomst werpen naar mogelijke duurzame oplossingen. Vanuit de zeebiologische expertise van Muzee zullen we deze thema’s wetenschappelijk benaderen en belichten. Om de expositie visueel aantrekkelijk te maken en een groter publiek aan te spreken tonen we tevens hedendaagse kunstenaars die met deze thematieken aan het werk zijn.

Voor kinderen zijn er verschillende workshops en activiteiten in de zomervakantie.

Schatzoeken

Kom naar Muzee en ga mee met TrashUre Hunt schatzoeken op het strand. Met alle gevonden schatten gaan we bij Muzee bijzondere kunstwerken maken. Maximaal 20 deelnemers, € 7,00 per deelnemer. Naar het strand mogen ouders mee als begeleider.

23 juli 14.00 – 16.00 uur: workshops schatzoeken met TrashUre Hunt.

31 juli 14.00 – 16.00 uur: workshops schatzoeken met TrashUre Hunt.

Cyanotypieën

Workshop door kunstenaar Suzette Bousema, wiens werk te zien is in de tentoonstelling S.O.S. Kinderen maken een originele blauwdruk met behulp van lichtgevoelig papier in zonlicht. Maximaal 16 deelnemers, € 7,00 per deelnemer.

7 augustus 11.00 – 12.30 uur: Cyanotypieën workshop

14 augustus 11.00 – 12.30 uur: Cyanotypieën workshop

Strandexcursies

Ga mee op onderzoek uit en bestudeer het strand, de schelpen en de rotsen. Spelenderwijs ontdekken we alles wat er op het strand gebeurt. Met een groot net gaan we korren om te kijken wat er allemaal in de zee leeft.

LET OP! Verzamelen bij JOJO de Bultrugwalvis op het strand bij TrashUre Hunt, Strandnoord 15a ter hoogte van de Keizerstraat. Maximaal 20 deelnemers, € 3,00 per deelnemer. Begeleiding verplicht.

24 juli 11.00 – 12.30 uur: Strandexcursie met IVN, speciaal voor kinderen

21 augustus 11.00 – 12.30 uur: Strandexcursie met IVN, speciaal voor kinderen

28 augustus 11.00 – 12.30 uur: Strandexcursie met IVN, speciaal voor kinderen

Delen