Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Vakantieactiviteiten Omniversum

Kom experimenten doen in het Amazing Lab bij het Omniversum in Den Haag. Tijdens het Weekend van de Wetenschap (7 en 8 oktober 2017) en de Junior Wetenschapsweek van Omniversum in de herfstvakantie (14 t/m 22 oktober 2017) organiseert Omniversum samen met Stichting C3 Amazing Lab. Kinderen bezoeken eerst de spannende grootbeeldfilm Amazing Caves en doen vervolgens zelf gratis experimentjes in de foyer van Omniversum. De jonge bezoekers worden zelf onderzoekers.

Amazing Caves

In de grootbeeldfilm Amazing Caves gaan twee wetenschappers in grotten op zoek naar minuscule organismen voor nieuwe medicijnen. Deze micro-organismen kunnen overleven in extreme omstandigheden, in hitte, vrieskou en onderwater. Als er leven op Mars is, dan zijn het waarschijnlijk dergelijke zogenaamde extremofielen. Deze avontuurlijke grootbeeldfilm laat zien dat wetenschap zeker niet saai is.

Word jij de volgende avonturier? Ontdek hoe spannend wetenschap kan zijn. Samen met medewerkers van Stichting C3 kunnen kinderen er zelf spannende experimentjes uitvoeren en zo meer ontdekken over micro-organismen.

Bijvoorbeeld met het experiment Koud Kunstje, waarbij je het effect van vrieskou ontdekt op verschillende vloeistoffen. Of het experiment Geef ze door, dat laat zien hoe ver micro-organismen kunnen reizen via je handen.

Amazing Caves draait op verschillende tijden. Meer informatie over de film, aanvangstijden en toegangsprijzen staat op www.omniversum.nl/films/amazing-caves. Het Amazing Lab in de foyer van Omniversum is 7, 8 en 14 t/m 22 oktober open van 10.00 tot 12.00 uur. De workshops zijn gratis.Delen