Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

VISSCH

VISSCH is een culinair visfestival dat elk jaar plaatsvindt in de haven van Scheveningen. Het gratis foodevenement laat bezoekers ervaren wat Scheveningse vis is. De bereiding en het proeven zijn uitgangspunten tijdens dit festival waarin visserij, horeca en consument elkaar ontmoeten bij de visafslag.

Festival aan zee

Tijdens VISSCH kun je genieten van heerlijk bereide vis uit de Noordzee met een wijntje of een echt Schevenings biertje.

De verschillende foodtrucks en lokale horeca, de muzikale en inhoudelijke optredens, en de locatie met een prachtig uitzicht op de haven, de schepen en de vismarkt bieden de bezoeker een uitgelezen kans om het unieke karakter van Scheveningen te ervaren.

Wil je dus zien en proeven wat Scheveningen, de Scheveningse visserij en restaurants allemaal te bieden hebben, kom dan naar VISSCH!VISSCH Award

Tijdens deze vijfde editie van het visfestival wordt de VISSCH Award uitgereikt. Deze award is speciaal voor een persoon, onderneming of instelling die zich op een bijzondere manier inzet voor Noordzeevis in het algemeen en/of Noordzeevis uit Scheveningen.

Speerpunten waar de vakjury en het publiek op zullen letten zijn lokaal, gezond, duurzaamheid en smaak.

Locatie

Het festivalterrein van VISSCH bevindt zich in de visafslag van Scheveningen met, door de open deuren heen, uitzicht op de haven.

In de afslag staan sfeervolle eettentjes, foodtrucks en terrassen waar je van alle culinaire verrassingen kunt genieten. De ingang is aan de Visafslagweg tegenover vishandel Simonis en Roeleveld (dus niet aan de waterkant).

Scheveningen Haven

De haven van Scheveningen barst van de bedrijvigheid. Op zondag varen de kotters uit om een week op zee de beste vis te vangen.

Op vrijdag komen ze weer terug en staan de vissersvrouwen en hun kroost de mannen toe te wuiven. Vervolgens starten de drukke werkzaamheden van het laden en lossen en het veilen van de vis.

Rondom de jachthaven liggen verschillende restaurants, van laagdrempelig tot trendy en luxe. Het zicht op de bedrijvigheid, van kotter tot powerboat, is vanaf de kade altijd de moeite waard, zeker met een verkoelend drankje in de hand. Je voelt je hier zo op vakantie in het buitenland!

Bereikbaarheid haven

Scheveningen Haven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. De haven is met de auto het snelst te bereiken via de Koningskade, Prof. B.M. Teldersweg, President Kennedylaan, Houtrustweg en Westduinweg.

Parkeren kun je het beste in de parkeergarages aan de haven of op het parkeerterrein van het Noorderlijk Havenhoofd. Wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf Station Den Haag Centraal en Hollands Spoor kiezen tussen verschillende tram- en buslijnen richting Scheveningen.

Feest aan Zee

Precies 200 jaar geleden bouwde Jacob Pronk het eerste badhuis op Scheveningen, een klein houten huisje met vier badkuipen met zeewater.

Zo ontstond de eerste badplaats van Nederland. De hele stad feest mee met festivals, exposities en voorstellingen Een tip van de sluier.

De Volvo Ocean Race komt naar Den Haag en tijdens de World Championship Sand Sculpting verrijzen er 11 grote zandkunstwerken op het Lange Voorhout. Bekijk het programma vol festiviteiten op feestaanzee.nl. #feestaanzee

Delen