Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Volvo Ocean Race Finish

De Volvo Ocean Race is de langste en zwaarste zeilrace ter wereld. In juni 2018 eindigt deze legendarische race voor het eerst in de historie in Nederland. Na 46.000 gezeilde zeemijlen is Den Haag de ultieme bestemming.

Onvergetelijk sportmoment
De aankomst belooft voor de zeilers en de tienduizenden mensen een onvergetelijk sportmoment te worden. Den Haag is trots voor het eerst de finish van de Volvo Ocean Race te mogen organiseren. De ogen van zeilliefhebbers wereldwijd zullen op Nederland zijn gericht als de Volvo Ocean Race boten, waaronder het Nederlandse Team AkzoNobel, na negen maanden van intense strijd finishen en aanmeren in de haven van Scheveningen.

Feest voor iedereen
Negen dagen lang staat de haven van Scheveningen in het teken van zeilen en watersport. Er zijn tal van watersportactiviteiten en wedstrijden en er is volop entertainment. De Finish belooft een festijn te worden voor alle leeftijden, zeilfans, sportliefhebbers en gezinnen. Toegang is alle dagen gratis.Race Village
De Finish van de Volvo Ocean Race is een evenement voor zeilers en door zeilers. Fans die maandenlang de race hebben gevolgd, kunnen in de Race Village de boten van dichtbij zien en hun helden ontmoeten.

Deel de passie van zeilen en beleef een avontuurlijke dag met vrienden en familie. In het gezellige en uitgestrekte Race Village is van alles te zien en te beleven voor jong en oud. Een bezoek aan de Finish van de Volvo Ocean Race is een geweldige ervaring voor zowel zeilers als voor wie het een eerste kennismaking is met de zeilsport.

Team AkzoNobel thuis in Den Haag
Team AkzoNobel, het Nederlandse team in de Volvo Ocean Race, is officieel thuis in Den Haag. Schipper Simeon Tienpont ontving daarvoor de sleutel van hun nieuwe ‘Team Base’. Vanuit deze locatie in de haven van Scheveningen gaat het team de campagne organiseren en trainen als ze in Nederland zijn. Daarnaast is voormalig bemanningslid van Team Brunel Gerd-Jan Poortman benoemd tot ambassadeur van de Volvo Ocean Race Finish Den Haag.

Programma
Zaterdag 23 juni
Opening Race Village
Zondag 24 juni
Aankomst Volvo Ocean 65 boten vanuit Gothenburg

Maandag 25 juni
Aankomst Volvo Ocean 65 boten vanuit Gothenburg

Dinsdag 26 juni
Legends Race (middag), Legends Race (avond)

Woensdag 27 juni
M32 Catamaran zeilen (10.30 - 13.00), Legends Race (avond)

Donderdag 28 juni
M32 Catamaran zeilen (10.30 - 13.00), Practice Race (15.00 - 16.00)

Vrijdag 29 juni
M32 Catamaran zeilen (10.30 - 13.00), Pro-Am Volvo Ocean 65 boten (15.00 - 16.00), Legends Race (avond)

Zaterdag 30 juni
In-Port Race (15.00 - 16.00), Legends Race (avond)

Zondag 1 juli
Volvo Ocean 65 Boat Tour, Legends Race (middag)

Delen