Buitengewoon
Scheveningen

Liefde aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

WK Zeezeilen

The Offshore Sailing World Championship komt naar Den Haag! Van 12 tot en met 20 juli zullen 150 zeilteams van over de hele wereld de strijd met elkaar aan gaan voor de kust van Scheveningen. Dit betekent dat Den Haag de beste 1400 zeilers en zeilsters van de wereld mag verwelkomen. Gedurende de week zal een combinatie van offshore en inshore racing de zeilteams uitdagen om te bepalen wie de beste van de wereld is! Tijdens het wereldkampioenschap wordt de haven van Scheveningen omgebouwd tot een complete Race Village.

Inschrijvingen

De inschrijvingen voor het WK zeilen is begin september van start gegaan. Nog nooit was de animo voor een topzeilkampioenschap zo groot.

De inschrijving was binnen een week al voor de helft gevuld. Dit belooft een mooi internationaal veld te worden waar zich nu al 15 landen voor ingeschreven hebben.Handicapsysteem ORC en IRC

Het WK zeilen wordt een uniek kampioenschap, waarbij de twee leidende handicapsystemen ORC en IRC hun krachten hebben gebundeld.

Offshore racing wordt gedaan door verschillende zeilschepen, die in lengte variëren van 9 tot 20 meter. Racen met een handicap of ratingsysteem is voor jachten van verschillende grootte, vorm en leeftijd de manier om tegelijkertijd tegen elkaar te strijden op hetzelfde parcours.

ORC en IRC komen met een innovatieve oplossing om de twee meest geavanceerde handicapsystemen te bundelen, in één gecombineerd WK zeilen.

Race Village

Tijdens het wereldkampioenschap zeilen wordt de haven van Scheveningen omgebouwd tot een complete Race Village.

In samenwerking met de lokale horeca en retail in en rond de haven zal het WK gevoel kenbaar gemaakt worden voor bewoners en toeschouwers.

Het evenement wordt dan ook geopend met een feestelijke zeilersparade, waar iedereen kennis kan maken met de beste zeezeilers van de wereld.

Bereikbaarheid

Scheveningen Haven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. De haven is met de auto het snelst te bereiken via de Prof. B.M. Teldersweg, President Kennedylaan, Houtrustweg en Westduinweg.

Parkeren kun je het beste in de parkeergarages aan de haven of op het parkeerterrein van het Noorderlijk Havenhoofd.

Wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf Station Den Haag Centraal en Hollands Spoor kiezen tussen verschillende tram- en buslijnen richting Scheveningen. Meer info over de bereikbaarheid van Scheveningen Haven én de actuele snelste route vind je op denhaag.com/nl/scheveningen-bereikbaarheid.

Delen