Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Binnen een zucht aan zee

De badplaats is door de ligging naast Den Haag eenvoudig te bereiken. Met het openbaar vervoer zit je binnen een zucht aan zee. Kom je met de auto, dan is er genoeg parkeergelegeheid. In de Haven parkeer je gratis en er zijn parkeer- garages in Scheveningen bad en dorp waar je de auto kwijt kunt.

Lekker op de fiets

Fietsen kan natuurlijk ook. Er zijn verschillende (groene) routes die je kunt nemen naar zee. Vanaf Wassenaar fiets je door een prachtig landschap, en vanuit het centrum van Den Haag zie je niets anders dan bosrijke paden en lanen met statige panden. Niet alleen Scheveningen zelf is mooi, ook de weg ernaar is bijzonder fraai!

Openbaar vervoer

Vanaf Den Haag Centraal en Den Haag Holland Spoor rijden er tussen 07:00 en 24:00, elke 10 minuten bussen en trams richting Scheveningen. Tram 1, 9, 11 en bus 22 van HTM zorgen ervoor dat jij binnen een kwartier met je voeten in het Scheveningse strand staat. Daarnaast gaan ook bus 21 en 23 richting de badplaats.

Nieuw: Reserveer Park+Beach

In het weekend snel en zonder in de file te staan naar het strand? Parkeer je auto in de parkeergarage bij het Centraal Station en New Babylon en pak vervolgens tram 9 stappen naar Scheveningen.

Met de speciale Park+Beach-aanbieding kun je voor slechts 5 euro per dag vooraf een parkeerplaats reserveren in de Q-Park-garage CS New Babylon. Park+Beach is op vrijdagavond vanaf 18.00 uur te reserveren via de website parkandbeach.nl. Op zaterdag en zondag kan de hele dag worden geparkeerd in Q-Park CS New Babylon.

Parkeren in Scheveningen

Wil je toch met de auto naar Scheveningen? Scheveningen Bad is het best te bereiken via de Van Alkemadelaan en de Zwolsestraat. Scheveningen Haven bereik je via de Koningskade, de Prof. B.M. Teldersweg, de President Kennedylaan, de Houtrustweg en de Westduinweg. Meer parkeerinformatie.

De e-bike aanbieding

Je snel verplaatsen van het station naar de zee? Dat kan natuurlijk met de tram of de OV fiets. Maar de zakelijke aanbieding voor de maanden juli en augustus brengt de zee wel heel snel dichterbij. Eerst een afspraak in de binnenstad? Een paar keer trappen en je kunt je voeten in het zand stoppen. En dat allemaal dankzij E-bike-to-go!Bewaakte Fietsenstalling Scheveningen

De bewaakte fietsenstallingen in Scheveningen zijn gratis. In Scheveningen zijn drie bewaakte stallingen aan de Strandweg en één op het Palaceplein. Ook in Kijkduin is er een bewaakte stalling. In totaal is er plaats voor duizend fietsen in de stallingen aan de kust.

Het gaat bij de stallingen in Scheveningen en Kijkduin om dezelfde regeling als in de binnenstad. De eerste dag is gratis. Staat de fiets langer dan een dag in de stalling, dan moet voor deze extra dagen worden betaald.

De bewaakte stallingen aan de kust bieden extra service, zoals de verhuur van kinderbuggy's, rolstoelen en oplaadpunten voor e-bikes. De stalling bij de haven verhuurt bovendien fietsen, (elektrische) strandrolstoelen en bolderwagens.

Bezoek ook de binnenstad van Den Haag

Er zijn heel veel goede redenen voor een bezoek aan Den Haag, de enige grote Nederlandse stad aan zee. Bekende festivals, bijzondere tentoonstellingen, diversiteit aan winkelgebieden. Vanaf het strand van Scheveningen ben je met de tram in een kwartiertje in de historische binnenstad van Den Haag.


Stichting Marketing Scheveningen

Stichting Marketing Scheveningen verzorgt de lokale en regionale marketing & communicatie van Scheveningen. Ze legt - waar mogelijk - verbindingen tussen strand, stad én haven, dorp en Bad, initieert en ondersteunt evenementen en activiteiten op Scheveningen en is initiatiefnemer van Buitengewoon Scheveningen. De stichting is in het leven geroepen door de Gemeente Den Haag en het Schevenings bedrijfsleven.