Van vrijdag 22 september t/m maandag 25 september is in de avonduren op het strand van Scheveningen de laserprojectie BLACKLIGHT X, gecreëerd door Alberto Novello a.k.a. JesterN te bezichtigen. Om het Escher jaar te vieren bundelen de Gemeente Den Haag, Italian Institute of Culture ,SIVS, Buitengewoon Scheveningen en iqagency_ hun krachten met Alberto Novello om een eerbetoon te brengen aan het werk van Escher.

BLACKLIGHT X is een 20 minuten durende laserkunstervaring geïnspireerd op het werk van M.C. Escher. Met behulp van meerdere laserprojectoren wordt kunst tot leven gebracht op grote zeecontainers, die de paviljoen houders normaalgesproken gebruiken voor opslag. De bewegingen van de lasers maken intrigerende structuren die steden, bossen, buitenaardse architectuur en abstracte werelden vormen, allen geïnspireerd door M.C. Escher’s werk. BLACKLIGHT X is een live performance die de tijd vertraagt, als tegengif voor de hectiek van het moderne leven. Geluid stuurt de laserstralen, wat een synesthetische ervaring voor het publiek teweegbrengt. De laserkunst performance is gratis te bezoeken.

Programma

Donderdag 21 september | 20:30, 21:30, 22:30 – geannuleerd

Vrijdag 22 september | 20:30, 21:30, 22:30 – geannuleerd

Zaterdag 23 september | 21:00, 22:00 uur

Zondag 24 september | 21:00, 22:00 uur

Maandag 25 september | 21:00, 22:00 uur

 

Locatie: Strand van Scheveningen ter hoogte van The Fat Mermaid en Sol Beach

Alberto Novello a.k.a JesterN

Alberto Novello, ook bekend als JesterN, is een Italiaanse kunstenaar en muziekartiest. Hij hergebruikt gevonden of analoge apparaten om de verbindingen tussen licht en geluid te verkennen via installaties en optredens die stof tot denken geven.

Novello’s werken worden wereldwijd tentoongesteld, waaronder op het Amsterdam Dance Event, de Biënnale van Venetië, het New York Computer Music Festival en meer.

Hij werkt met analoge apparaten zoals oscilloscopen, oude gameconsoles, analoge videomixers en lasers. Deze apparaten hebben unieke eigenschappen, zoals vloeiende straalbewegingen, levendige kleuren, oneindige resolutie en geen framesnelheid.

Novello benadrukt met behulp van deze vergeten analoge apparaten de esthetische verschillen tussen digitale projecties en de levendigheid van analoge stralen. Hij spoort het publiek aan na te denken over de sociaal-politieke impact van technologie en de waarde van het ‘nieuwe’ in vergelijking met het ‘oude’.