Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Bakkie Leut met Ted

Boris Vermolen en Ted Hendriks mogen zich allebei al 6 jaar lang met recht Meneer Chocola noemen. De beste taarten, croissantjes, bonbons (we kunnen nog wel even doorgaan), en natuurlijk bakkies haal je bij deze heren. Sinds een paar jaar kan je ook bourgondisch genieten in de avond bij Café de Bayonne. En ja dames en heren, wij hebben DE Ted Hendriks gestrikt voor wat koffiepraat over VISSCH. Een van de leukste evenementen waar de heren van het goede chocolade leven ook dit jaar weer bij zullen zijn!


De beste koks staan aan wal

Wat kunnen we van deze keukenprinsen verwachten bij het culinaire visfestival van het jaar? Een foodtruck staat daar voor je klaar, gevuld met pasteis de nata en (ja klik maar even op de naam als je het niet weet) brownies om van te watertanden. Maar ook kan je een stukje Bayonne proeven; fameuze chipirones, oesters en andere heerlijkheden. Geef toe dat je nu nieuwsgierig bent geworden naar de rest, helaas kon Ted daar niks over loslaten. Zelf gaan kijken dus.

En wat er zo leuk is aan dit festival, volgens Ted, is de informele sfeer; leuk met niet teveel poeha. Er is veel contact met elkaar in een gezellige en unieke sfeer. "Voor Scheveningen is het een leuke springplank naar wat er allemaal te doen is: een kijkje in de lokale keuken en een kijkje in de hal van de Visafslag. Het is een hele koele steriele hal maar die wordt gezellig aangekleed."
Ted & Scheveningen

In het grote geheel van wat Scheveningen is voelt het wel knus en klein voor Ted. “Je kent veel gezichten, dat heeft natuurlijk deels met mijn werk te maken, en dat maakt het wel gezellig gemoedelijk en vertrouwd.

En wat Scheveningen voor hem echt aantrekkelijk maakt is de natuur; het strand en Meijendel. Een lekker ontspannen strandfrontje waar Ted wel raad mee weet. “Het Zwarte Pad is een leuk stuk strand, maar qua vis eten moet je het toch echt in de haven gaan zoeken. Catch doet het natuurlijk erg goed, maar dat moet je dan wel kunnen betalen”. Hij is zelf groot fan van Lemongrass en goed lekker eten voor niet teveel kan je bij De Dagvisser.De straat waar Meneer Chocola en Café de Bayonne zitten blijft ook niet achter volgens Ted. “Ik moet zeggen dat de Keizerstraat ook echt up and coming is, er is van alles aan het gebeuren, leuke nieuwe tentjes zoals De Snoeshaen”.

Kortom lieve mensen, allemaal luisteren naar Ted. Hij heeft genoeg redenen gegeven om nu, op dit moment, als de wiedeweerga naar Scheveningen te komen en deze heren een bezoekje op VISSCH te brengen. Morgen kan ook nog, en ja, anders volgend jaar. Of we zien we je vast snel voor een bakkie bij Choco.

Delen

Bekijk ook deze items

Het Scheveningen van de Wolf

Het is volop lente mensen! Maar dat had je misschien al door, en zit je 'as we speak' op het strand te genieten van een bakkie en de zon op je bol. Iemand die alles weet over genieten en het bourgondische leven aan zee is Wouter de Wolf. En met zijn 'The Wolf Agency' en de merken die hij vertegenwoordigt maakt hij de wereld een stukje beter gekleed en, ja eigenlijk gewoon, goodlooking. Maar deze man heeft niet alleen de looks, ook heeft hij wat te vertellen! Daarom deze week een kijkje op Scheveningen door de ogen van Wouter. A...

Lees verder

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenDe fotograaf van de afgelopen maand die de beste foto heeft gemaakt is Charissa. Maar naar eigen zeggen noemen de meeste mensen haar Charis. Ze is 24 lentes jong, en...

Lees verder

Buitengewone Scheveningers: Anthony Renaud

Scheveningen is een magneet die veel jonge ondernemende mensen aantrekt, van heinde en verre. Het portret dat we deze week schetsen is van een jongen die je op elke hoek van de straat tegenkomt! Altijd met een glimlach op zijn gezicht. En die positieve energie willen wij maar al te graag met jullie delen. Bij deze dus een interview met de CEO van Kreativ Events, en (naast Pat Smith) de officieuze burgemeester van de Keizerstraat; Anthony Renaud!Even voorstellenAnthony Renaud is, zoals de naam al verklapt, geboren in Parijs. Maar hij is desalniettemin getogen achter de Haagse duinen in de wijk...

Lees verder