Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers

Deze week zetten we weer een Buitengewone Scheveninger in het zonnetje. Niet dat ze daar te weinig van krijgt, dat zonnetje, want ze zit vaker dan gemiddeld op het strand. Sasja van Kessel is een vrouw van het strand en de zee, en mede eigenaresse van een ontzettend leuke tent die daar staat. Toevallig toch? We mochten dit zonnetje in huis interviewen en kregen wat lessen in levensgenieten aan de kust.

Een stukje geschiedenis

Al op 15-jarige leeftijd begon de toekomst van Sasja vorm te krijgen toen ze op het strand begon te werken met vriendinnen. Dit deed ze naast haar opleiding in het toerisme. Op het strand werken vond Sasja toen al fantastisch, omdat ze elke dag de kans kreeg om in de buitenlucht te werken.Zo rond haar twintigste levensjaar, is ze verhuisd naar Scheveningen om er vervolgens nooit meer weg te gaan. En daar zijn wij weer heel erg blij mee, want: Mood Beach!

Maar dat is haar niet zomaar komen aanwaaien. Eerst werkte Sasja in de bediening, waarna ze bedrijfsleidster werd. Uiteindelijk is ze doorgegroeid naar mede-eigenaresse! En dit seizoen is alweer het vijfde jaar voor Mood Beach samen met Sandra Bouwer.

Sasja's Scheveningen

Er zijn een hoop leuke plekjes in Scheveningen, volgens Sasja, en dat weten wij maar al te goed!

Zij is graag bij De Waterkant in het Westbroekpark en bij Het Puntje, de laatste strandtent van Scheveningen.

Maar voor echte ontspanning moet ze naar eigen zeggen toch echt even Scheveningen uit. Niet gek ook, als je elke dag op het strand werkt, heeft dat qua ontspanning weinig effect meer begrijpen wij.

En voor een lekker broodje gaat ze het liefst naar de ZO zoet en zout, altijd gezellig en ze maken alles met liefde en dat proef je! Dit is stiekem ook een van onze lievelingstentjes, niet verder vertellen. Maar ze is natuurlijk het liefste bij haar Mood Beach!

"Tijdens het zomerseizoen drink ik het meeste onze eigen koffie; vind het lekker om 's ochtends je eigen bakkie te kunnen zetten in Mood Beach. Zeker voordat de drukte begint en nog een momentje voor jezelf hebt."

Net als wij, is Sasja gek op hapjes met veel knoflook, ook wel tapas genoemd. Als ze uiteten gaat vindt ze het leukste om eten te delen, onder het genot van een lekker glaasje wijn. Een vrouw naar ons hart!

Een tip van Sasja is La Tapa in het centrum, hier werd ze heel blij van! Heerlijke muziek, goed eten en gevoel dat je even op vakantie bent.

Een dagje strand

Volgens Sasja heeft Scheveningen vele gezichten die je allemaal moet leren kennen. Zoals de haven, de Keizerstraat, de boulevard en de sfeer op het Zwarte Pad. Ieder deel heeft weer zijn eigen leuke plekjes, zaakjes en feestjes.

Altijd gezellig in de zomer is de Parade in het Westbroekpark. En je moet zeker niet vergeten om van de zonsondergangen, te genieten aldus Sasja. Die zijn hier in Scheveningen het allermooiste!

En wat Mood Beach betreft, dat zal ieder jaar een stukje groeien. Maar niet teveel, want het moet wel zijn charme behouden.

"We zijn een zaakje in hart van de boulevard met onze eigen charme. Het zou de uitstraling van een strandtent blijven behouden en ook zeker de sfeer. Bij Mood Beach mag je zijn wie je bent, en we hopen dat de gasten zich thuis voelen."

Volgens mij doen alle lezers dat zeker, zich thuis voelen in Scheveningen. En Sasja's devies is dat je vooral moet genieten van alles om je heen, of je nou een lange wandeling wilt maken of genieten van de Pier of iets anders. Alles komt samen op het strand, dus tot snel!

Delen

Bekijk ook deze items

SUP'er Scheveningen!

Dat er op Scheveningen veel gesurft wordt weten we. Dat er ook nog heel wat andere watersporten zijn die je heel goed (ook als beginner) op de Noordzee kunt beoefenen is misschien iets minder bekend. Neem bijvoorbeeld Stand Up Paddle Boarding (SUP), een sport die groeit in populariteit. Het is relatief eenvoudig, divers en ook nog eens een heel leuke manier om in vorm te raken!Met suppen sta je op een grote surfplank met een peddel en is het de uitdaging om te blijven staan, terwijl je jezelf vooruit peddelt. Een inspannende oefening, waarbij je voortdurend moet proberen in balans...

Lees verder

​Wat reilt en zeilt in Scheveningen?

Vorige week stelde mijn collega redacteur Eileen zich voor, deze week is de beurt aan mij. Mijn naam is Hester, en samen met Eileen zorg ik voor Buitengewoon Scheveningen in digitale vorm, van website tot nieuwsbrief (ontvang jij hem al?) social media.De zee, het strand, de Pier en de kust zijn tenslotte de levensaderen van Scheveningen, that’s where the magic happens! Als freelancer ben ik onder andere betrokken bij diverse zeilregatta’s en sportieve evenementen in Scheveningen. Vanuit deze hoedanigheid probeer ik jullie op de hoogte te houden wat er zoal reilt en zeilt in Scheveningen.Wisten jullie dat de Scheveningse haven...

Lees verder

DUO: een nieuwe allemansvriend in de Keizerstraat!

Wellicht is het velen van jullie al opgevallen, maar sinds 2 februari 2016 is onze Keizerstraat een nieuwe horecagelegenheid rijker: DUO Eten & Drinken! DUO is gevestigd in het pand waar tot 6 jaar geleden Sauna Bijland zat en dat als laatste werd geëxploiteerd door een boksschool. Het pand is grondig verbouwd waardoor niets meer doet denken aan een sauna of sportschool. Hoog tijd om eens een kijkje te gaan nemen!Het is maandagochtend en na een pittig yogalesje ga ik met mijn vriendinnetje Pamela een welverdiend kopje koffie drinken bij DUO. Bij binnenkomst treffen wij Tessa achter de bar. Tessa...

Lees verder