Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers

We bekijken Scheveningen graag van de zonnige kant, en wie dat ook doet is de buitengewone Scheveninger die wij voor een interview hebben weten te strikken. En dat is een feest aan zee, want als je door deze jongen geen zin krijgt in de zomer weten wij het ook niet meer. Overdag Sjoerd en 's avonds Sunny en binnenkort misschien wel burgemeester van de nacht! Hoe hij al deze ballen in de lucht houdt, is ons een raadsel maar een ding is zeker: Sjoerd is een voltreffer!

Even voorstellen

Sjoerd van Schuylenburch (36) verhuist naar eigen zeggen eerder naar het buitenland dan naar een andere stad.

De liefde die hij heeft voor stad en strand uit zich dan ook in vele vormen. Hij organiseert met Indigo ieder seizoen strandfeesten, is presentator op festivals, en op het moment werkzaam in het campagneteam van de Haagse Stadspartij.

Ook is hij nog kandidaat Nachtburgemeester, in het weekend DJ Sunny Sjoerd en bezig met een nieuw museum te openen in het centrum van Den Haag. Dit laatste zal je binnenkort vanzelf meer over gaan horen.

Kortom, wij denken wel dat je kan zeggen dat Sjoerd niet stil zit. En daar zijn we blij mee, want dat betekent veel beweging in de stad en op het strand!Sunny Hotspots

Je kan Sjoerd sowieso spotten op het stukje strand tussen het Puntje en Naturel. Ondanks het feit dat hij Sunny is, gaat hij niet zo vaak op het strand liggen, want hij is meer een man van de strandtenten.

"Maar als ik daar loop denk ik altijd, wat wonen we toch op een mooie plek."

Ook houdt hij van de The Shore op zondagmiddag, ondanks dat het dan een grote hectische kinderspeelplaats is kom je er toch tot rust.

Maar Het Zwarte Pad blijft favoriet. Want zo zegt Sjoerd:

"Ze hebben zich de laatste jaren weten te onderscheiden door echt kwalitatief voedsel te bieden en je zit midden in de natuur. Je hebt geen bebouwing achter je. Het is er ook niet zo toeristisch."

En als je wilt weten waar je moet eten volgens Sjoerd op Scheveningen, noemt hij ook de strandtenten. Maar welke is lastig om te zeggen op dit moment.

Omdat ze de koks maar 8 maanden werk kunnen bieden ligt de roulatie vrij hoog. Het zou zo maar kunnen dat zijn favoriete plek nu een andere chef heeft. Hij gaat aan het begin van het seizoen een rondje maken en dan kan hij meer vertellen!

Foto MARK DAVID


Meer favorieten

Als we hem vragen waar je toch een keer langs moet zijn geweest, noemt hij het reuzenrad. En even de Keizerstraat op en neer struinen.

Wat wil Sjoerd mensen die Scheveningen bezoeken nog meer meegeven?

"Ik kan erg genieten van die families die op een mooie dag met de auto naar Scheveningen komen. Papa zit dan al twee uur in de auto met een overhitte vrouw naast zich en twee ontevreden kinderen op de achterbank. Om dan nog een uur in de file te staan ín Scheveningen. Ik fiets dan slingerend tussen die auto’s door en denk parkeer je auto toch lekker iets verder weg en pak de tram het laatste stukje."

En dat je 9 juni vast in je agenda moet zetten. Dat ook! Want volgens Sjoerd barst er dan een groots feest aan zee los, en hij kan het weten (hij is niet vies van een goed feestje).

Hoe dan ook brengt Sjoerd leven in de brouwerij op Scheveningen, en we hopen dat hij die zonnige energie meeneemt de binnenstad in!

Delen

Bekijk ook deze items

Scheveningen weer op de kaart

Even kort voorstellen: Bram Kosterink, 25 jaar en sinds twee jaar samenwonend met mijn vriendin in Den Haag. Opleiding gevolgd aan zowel de middelbare als de hoge hotelschool en in vele horecazaken gewerkt als gastheer. In 2010 uitgeroepen tot SVH Nationaal Kampioen gastheer en momenteel werkzaam bij een horeca advies bureau.De Pier werd 18 juli na een sluiting van 2,5 jaar weer deels geopend. Na een spoedrenovatie van enkele maanden belooft de Pier het foodwalhalla van Den Haag te worden. Sterker nog, ik las dat het de concurrent van de Foodhallen in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam zal worden.Daarnaast...

Lees verder

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenEn dan zit de tweede maand er op, van onze fotowedstrijd, en als je het niet gevolgd hebt, tja jammer voor je hoor. Je hebt echt wat gemist! Want wat...

Lees verder

Buitengewone residenten

Afgelopen maand heb je al kunnen genieten van een vleugje klassiek aan het strand. Met onze actie in samenwerking met het Residentie Orkest. En met dit blog geven wij je nog wat extra mooie klanken, en wel die uit de mond van Ronald Touw, violist bij het Residentie Orkest. Pak een kopje thee, en geniet nog even van de nazomerzon met dit blog dat je als muziek in de ogen zal klinken. Even voorstellenRonald Touw, speelt met zijn 56 jaren al dertig jaar met veel plezier in het Haagse Residentie Orkest. Deze violist schittert in dit symfonieorkest met internationale allure....

Lees verder