Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers

We bekijken Scheveningen graag van de zonnige kant, en wie dat ook doet is de buitengewone Scheveninger die wij voor een interview hebben weten te strikken. En dat is een feest aan zee, want als je door deze jongen geen zin krijgt in de zomer weten wij het ook niet meer. Overdag Sjoerd en 's avonds Sunny en binnenkort misschien wel burgemeester van de nacht! Hoe hij al deze ballen in de lucht houdt, is ons een raadsel maar een ding is zeker: Sjoerd is een voltreffer!

Even voorstellen

Sjoerd van Schuylenburch (36) verhuist naar eigen zeggen eerder naar het buitenland dan naar een andere stad.

De liefde die hij heeft voor stad en strand uit zich dan ook in vele vormen. Hij organiseert met Indigo ieder seizoen strandfeesten, is presentator op festivals, en op het moment werkzaam in het campagneteam van de Haagse Stadspartij.

Ook is hij nog kandidaat Nachtburgemeester, in het weekend DJ Sunny Sjoerd en bezig met een nieuw museum te openen in het centrum van Den Haag. Dit laatste zal je binnenkort vanzelf meer over gaan horen.

Kortom, wij denken wel dat je kan zeggen dat Sjoerd niet stil zit. En daar zijn we blij mee, want dat betekent veel beweging in de stad en op het strand!Sunny Hotspots

Je kan Sjoerd sowieso spotten op het stukje strand tussen het Puntje en Naturel. Ondanks het feit dat hij Sunny is, gaat hij niet zo vaak op het strand liggen, want hij is meer een man van de strandtenten.

"Maar als ik daar loop denk ik altijd, wat wonen we toch op een mooie plek."

Ook houdt hij van de The Shore op zondagmiddag, ondanks dat het dan een grote hectische kinderspeelplaats is kom je er toch tot rust.

Maar Het Zwarte Pad blijft favoriet. Want zo zegt Sjoerd:

"Ze hebben zich de laatste jaren weten te onderscheiden door echt kwalitatief voedsel te bieden en je zit midden in de natuur. Je hebt geen bebouwing achter je. Het is er ook niet zo toeristisch."

En als je wilt weten waar je moet eten volgens Sjoerd op Scheveningen, noemt hij ook de strandtenten. Maar welke is lastig om te zeggen op dit moment.

Omdat ze de koks maar 8 maanden werk kunnen bieden ligt de roulatie vrij hoog. Het zou zo maar kunnen dat zijn favoriete plek nu een andere chef heeft. Hij gaat aan het begin van het seizoen een rondje maken en dan kan hij meer vertellen!

Foto MARK DAVID


Meer favorieten

Als we hem vragen waar je toch een keer langs moet zijn geweest, noemt hij het reuzenrad. En even de Keizerstraat op en neer struinen.

Wat wil Sjoerd mensen die Scheveningen bezoeken nog meer meegeven?

"Ik kan erg genieten van die families die op een mooie dag met de auto naar Scheveningen komen. Papa zit dan al twee uur in de auto met een overhitte vrouw naast zich en twee ontevreden kinderen op de achterbank. Om dan nog een uur in de file te staan ín Scheveningen. Ik fiets dan slingerend tussen die auto’s door en denk parkeer je auto toch lekker iets verder weg en pak de tram het laatste stukje."

En dat je 9 juni vast in je agenda moet zetten. Dat ook! Want volgens Sjoerd barst er dan een groots feest aan zee los, en hij kan het weten (hij is niet vies van een goed feestje).

Hoe dan ook brengt Sjoerd leven in de brouwerij op Scheveningen, en we hopen dat hij die zonnige energie meeneemt de binnenstad in!

Delen

Bekijk ook deze items

DUO: een nieuwe allemansvriend in de Keizerstraat!

Wellicht is het velen van jullie al opgevallen, maar sinds 2 februari 2016 is onze Keizerstraat een nieuwe horecagelegenheid rijker: DUO Eten & Drinken! DUO is gevestigd in het pand waar tot 6 jaar geleden Sauna Bijland zat en dat als laatste werd geëxploiteerd door een boksschool. Het pand is grondig verbouwd waardoor niets meer doet denken aan een sauna of sportschool. Hoog tijd om eens een kijkje te gaan nemen!Het is maandagochtend en na een pittig yogalesje ga ik met mijn vriendinnetje Pamela een welverdiend kopje koffie drinken bij DUO. Bij binnenkomst treffen wij Tessa achter de bar. Tessa...

Lees verder

Scheveningen, aangenaam!

Als historicus kan ik niet anders dan oktober uitroepen tot mijn favoriete maand dit jaar. Het is namelijk de maand van de geschiedenis en voor mij reden genoeg om mijn liefde voor dit prachtige vak eens extra te benadrukken! Of nu wel of niet een historisch kloppend hart hebt, het enthousiasme van geschiedenisfans werkt vaak aanstekelijk!Tot halverwege de 17e eeuw was de badplaats slechts verbonden met Den Haag middels een duinpad, het Westerpad. In 1665 kwam een einde aan de geïsoleerde ligging toen Constatijn Huygens een weg ontwikkelde waardoor Scheveningen voor bezoekers van buiten ontsloten werd: de bekende Scheveningse Weg....

Lees verder

Stemmen Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Een jaar lang maakten jullie de mooiste fotos en tagden ons gek op Instagram. Nu is het tijd dat de foto met de meeste likes verkozen wordt tot winnaar! Hoe dat verder is zijn werk gaat leggen we je natuurlijk even uit. Heel veel dank gaat uit naar alle trouwe lezers en volgers die de mooiste plaatjes hebben geschoten! Even voorstellenWat hebben we toch een beeldig talent rondlopen hier in de buurt die maar al te graag Scheveningen op de gevoelige plaat willen vast leggen. En het leuke is, talent komt vaak uit onverwachte hoeken, zoals je wel op de...

Lees verder