Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers

Wij hebben hart voor buitengewoon ondernemende Scheveningers, en die steken we ze ook graag onder de riem. Dit keer een altijd vrolijke en lieve ondernemende vrouw, die vooral let op de kleintjes en daar veel aandacht aan besteedt. Hoog tijd dus voor een interview met Lieke Demenint. De jongste Scheveningers onder ons, neemt ze met veel verve onder haar vleugel. Wij kunnen niet wachten op de nieuwste aanwinst in Scheveningen voor kinderen; de BSO Kind aan Zee!

Even voorstellen

Voor de liefde is ze vanuit Rotterdam naar het heerlijke Scheveningen gekomen. Inmiddels woont ze hier ruim 8 jaar (met diezelfde liefde) en kinderen van vijf en zeven jaar.

"Ik kan me niet indenken hier ooit nog weg te gaan en het strand, de zee en de duinen te moeten missen."


Vooral de gezelligheid van het ‘ons kent ons’ is het aspect wat Lieke zo leuk vindt aan Scheveningen. Dat is iets dat ze niet kende in het Rotterdamse.

Dus ze vindt het dan ook heerlijk om haar (en binnenkort ook andere) kinderen de mix van strand, dorp en vrijheid mee te geven.

Het strand en de duinen van Scheveningen zijn inmiddels onderdeel van haar werk geworden. Na lang dromen en plannen opent 14 mei 2018 BSO - Kind aan Zee haar deuren.

Kind aan zee

Dit wordt een huiselijke plek voor schoolgaande kinderen vanaf vier jaar gericht op muziek, creativiteit en natuurbeleving op Scheveningen.

Kleinschaligheid, warmte en persoonlijk contact met zowel het kind als de ouder zijn voor Lieke de basis voor een goede opvang voor kinderen.

Kind aan Zee zal zich gaan vestigen in het voormalige Meevers Sport pand aan de Neptunusstraat 76. Dus dat is op steenworp afstand van het strand.

Hotspots

Waar Lieke zelf graag komt ligt een beetje aan haar stemming.

"Ik ben toch wel erg verknocht aan mijn eigen straatje in het Renbaankwartier. De sfeer, de buren en de nostalgie van de wijk maken het een hele fijne plek om te wonen. Het leven speelt hier zomers op de stoep af, gezellig met een bakkie of een wijntje."

Uiteraard komt ze graag aan het strand en dan met name daar waar het niet al te druk is, of op dagen dat het juist rustig is (maar de zon wel schijnt).

Sinds een paar jaar heeft Lieke ontdekt hoe fijn het is om buiten te sporten waarbij ze dan het liefst richting het Noorderstrand en richting Meijendel loopt. De duinen zijn daar echt prachtig!

En zodra de strandtenten weer staan komt ze graag bij Patagonia, The Shore, Sol en ’t Puntje. Meneer Chocola is overigens het hele jaar door een heerlijke plek om een bakkie te doen!

Het beste bakkie staat voor Lieke dan ook met stip op nummer een bij meneer Chocola, maar dat is niet zo verrassend. Sterker nog, daar heeft ze koffie leren drinken jaren terug toen ze nog op de Wassenaarsestraat zaten.

Voor een gezellig avondje met heerlijke Gin Tonics moet je absoluut bij de Snoeshaen zijn en Patagonia vindt Lieke qua eten altijd erg goed. Een lekker brood haalt ze bij bakkerij ‘t Hofje van Noman en zo zijn er nog veel meer leuke plekken.

"Ik doe hier absoluut wat zaakjes tekort want ik ontdek geregeld (voor mij) nog nieuwe plekken."

En dat is ook het leuke aan Scheveningen, dat er altijd wat te beleven valt en veel wordt ondernomen. Dus er zijn altijd nieuwe plekken te ontdekken.

En wat betreft dat ontdekken wil Lieke iedereen nog meegeven:

"Sla het 'drukke Scheveningen over’, maar ga juist kijken in het oude Scheveningen zoals de Zeilstraat en de Ankerstraat of een van de nostalgische hofjes die we hier hebben. Bezoek de Keizerstraat en fiets door de duinen. Scheveningen is zoveel meer dan de Boulevard."

Op Scheveningen is het het hele jaar door een feest aan zee. Maar het grootste feest aan zee dit jaar voor Lieke blijft het opzetten en openen van haar eigen buitenschoolse opvang - Kind aan Zee!

Delen

Bekijk ook deze items

​Wat reilt en zeilt in Scheveningen?

Vorige week stelde mijn collega redacteur Eileen zich voor, deze week is de beurt aan mij. Mijn naam is Hester, en samen met Eileen zorg ik voor Buitengewoon Scheveningen in digitale vorm, van website tot nieuwsbrief (ontvang jij hem al?) social media.De zee, het strand, de Pier en de kust zijn tenslotte de levensaderen van Scheveningen, that’s where the magic happens! Als freelancer ben ik onder andere betrokken bij diverse zeilregatta’s en sportieve evenementen in Scheveningen. Vanuit deze hoedanigheid probeer ik jullie op de hoogte te houden wat er zoal reilt en zeilt in Scheveningen.Wisten jullie dat de Scheveningse haven...

Lees verder

Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenEn dan zit de eerste maand er op, van onze fotowedstrijd, en als je het niet gevolgd hebt, tja jammer voor je hoor. Je hebt echt wat gemist! Want wat...

Lees verder

Jaap Pronk: "Kijk naar de gevels!"

Jaap Pronk is schipper bij de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij en is daar al jaren op zijn plek. “Ik startte in 1977 als vrijwilliger en kwam eind jaren tachtig in vaste dienst. Eerst als motordrijver, later als stuurman en toen als schipper. Dit is nooit gaan vervelend!” Jaap zal dit nog 4 jaar doen, want daarna moet hij stoppen. Echt weggaan bij de KNRM zal hij niet overigens. Als geboren Scheveninger met een vuurtorenwachter als vader, houdt hij van de zee, de witte huisjes en de vuurtoren.Waar ga je graag eten en drinken?“Wij gaan niet heel vaak uit eten, maar ik...

Lees verder