Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers

Dit jaar staat in het teken van Feest aan Zee; het 200 jarig bestaan van de badplaats Scheveningen. Dus wie beter te strikken voor een interview dan de vrouw die mee helpt met de slingers ophangen op dit feest aan zee? Deze buitengewone Scheveningse gaf ons en jullie haar beste tips cadeau, dus snel uitpakken dan maar!

Even voorstellen

Ze belandde in 2000 samen met haar liefde in Den Haag, en heeft altijd in de nabijheid van de zee gewoond, maar helaas niet op Scheveningen zelf.

Maar daar is Annemarie Goedvolk niet minder betrokken om, bij Scheveningen! Haar aanwezigheid in alles dat bruist is zeker merkbaar als je haar lijstje van verdiensten leest.Gelukkig kan ze van haar wijkje (Duinoord) supersnel bij zowel haven, Zuiderstrand als dorp zijn. Ze is muzikant en daarnaast heeft ze Heao gedaan en is ze vanuit die combi muziekfestivals gaan organiseren.

"Festival Classique is een project waar ze heel trots op is en is ook de aanleiding om heel veel op Scheveningen te zijn."

Sinds 2016 mag ze dat namelijk in Kurhaus en omgeving organiseren. Inmiddels heeft ze een organisatiebureau Lustr dat veel verschillende evenementen en projecten organiseert.

Op Scheveningen organiseert Annemarie dan ook sinds vorig jaar het Bonfire Beach Fest, de aftrap van het strandseizoen.

Maar het meest trots is ze misschien nog wel op het feit dat ze gevraagd is om ook betrokken te zijn in het projectteam van Feest aan Zee; de viering van 200 jaar badplaats. Het is echt een feestje om te doen, zegt Annemarie!

Hotspots aan zee

Ze houdt vooral van de diversiteit van Scheveningen: de knusse Keizerstraat, de vissershuisjes, het wijdse strand bij het Zwarte Pad, de hoogbouw, de imposante vissersschepen en de strakke lijnen van de Visafslag, maar ook de rust in de duingebieden en het Westbroekpark.

"Dat je in zo'n klein gebied zoveel verschillende sferen kunt vinden vind ik uniek. Mijn favoriete plekje is het zuidelijk havenhoofd en de mooie uitzichten die je daar hebt."

Annemarie vindt de sprookjesbeelden op de boulevard een hotspot. Dat is zo'n fijn punt waar je de boulevard twee kanten uit kan overzien, en heerlijk mensen kan kijken. En dan een watermeloensalade eten bij Sol beach.

FOTO: MARK DAVID


Ook een goede tip van haar komt eigenlijk van het hele team van Feest aan Zee omdat ze met hun kantoor dichtbij de Keizerstraat zitten. Ze komt dan heel graag bij Hofje van Noman; een lekker broodje omelet of garnalenkroket... en meteen kans om heerlijk ambachtelijk brood mee naar huis te nemen.

Het liefst eet ze bij Solo Vino, omdat ze houdt van lekker lang kletsen met een goed glas en lekkere hapjes erbij. En de eigenaren zijn superhartelijk en de sommelier heeft altijd weer veel te vertellen.

Doen op Scheveningen

En als je iets actiefs wilt doen is het een must om te gaan suppen of een surfles te nemen, volgens Annemarie. Omdat dit ook leuk is voor het hele gezin.

Ze vindt The Shore daar een hele toffe plek voor en als je bijtijds begint zijn de verrukkelijke pancakes een ontbijttip. Na het sportief bezig zijn is het nog lekkerder op het strand liggen of genieten op een terras.

Feest aan zee

Vergeet niet om ook Scheveningen-dorp te beleven en Muzee te bezoeken zodat je de historie opsnuift.

En natuurlijk het havenhoofd te bezoeken om daar te gaan staan en je hoofd lekker leeg te laten waaien.

Het grootste feest aan zee is toch wel voor Annemarie als ze even niet hoeft te werken en met vrienden of gezin kan genieten van de ruimte en rust die je voelt op het strand. Want zoals ze zelf zegt: Wat een cadeau om dat zo dicht bij ons huis te hebben!

Delen

Bekijk ook deze items

Het Scheveningen van de Wolf

Het is volop lente mensen! Maar dat had je misschien al door, en zit je 'as we speak' op het strand te genieten van een bakkie en de zon op je bol. Iemand die alles weet over genieten en het bourgondische leven aan zee is Wouter de Wolf. En met zijn 'The Wolf Agency' en de merken die hij vertegenwoordigt maakt hij de wereld een stukje beter gekleed en, ja eigenlijk gewoon, goodlooking. Maar deze man heeft niet alleen de looks, ook heeft hij wat te vertellen! Daarom deze week een kijkje op Scheveningen door de ogen van Wouter. A...

Lees verder

'Scheveningen ademt surfen!'

Dorien Hoekstra begon op haar 14e met windsurfen. Dat is niet vroeg, maar ook zeker niet te laat. Toen Dorien 18 was, reisde ze namelijk al de hele wereld over als professioneel windsurfster. Nog steeds doet ze dat, maar dan als coach van het talententeam – waar haar kinderen ook in zitten – met als thuisbasis Scheveningen. Want de badplaats is de ideale locatie om surftalent te ontwikkelen!“Rond mijn 18e was er een omslagmoment, dat ik mij realiseerde dat ik het talent had om ver te komen met windsurfen”, vertelt Dorien, terwijl ze terugdenkt aan haar begindagen. “Ik ging beter...

Lees verder

Tip van An: Max Health

De moed verzamelen om in dit gure weer wat aan beweging te blijven doen gaat niet altijd van een leien dakje. Maar wij zitten altijd boordevol buitengewone energie om jullie te voorzien van de nodige tips om toch een duwtje in de rug te krijgen. En zoals je begrijpt is schrijven alleen niet genoeg, oftewel praatjes vullen geen gaatjes (wel mondjes in dit geval). Je bent nieuwsgierig he? Goedzo lees maar even mee, want dit ging ons ook niet in de koude kleren zitten!Tip van AnVoordat we verder gaan, zal ik mij even netjes voorstellen zodat je niet denkt: wie...

Lees verder