Buitengewoon
Scheveningen

Ontdek de winterse geheimen van Scheveningen

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers

Dit jaar staat in het teken van Feest aan Zee; het 200 jarig bestaan van de badplaats Scheveningen. Dus wie beter te strikken voor een interview dan de vrouw die mee helpt met de slingers ophangen op dit feest aan zee? Deze buitengewone Scheveningse gaf ons en jullie haar beste tips cadeau, dus snel uitpakken dan maar!

Even voorstellen

Ze belandde in 2000 samen met haar liefde in Den Haag, en heeft altijd in de nabijheid van de zee gewoond, maar helaas niet op Scheveningen zelf.

Maar daar is Annemarie Goedvolk niet minder betrokken om, bij Scheveningen! Haar aanwezigheid in alles dat bruist is zeker merkbaar als je haar lijstje van verdiensten leest.Gelukkig kan ze van haar wijkje (Duinoord) supersnel bij zowel haven, Zuiderstrand als dorp zijn. Ze is muzikant en daarnaast heeft ze Heao gedaan en is ze vanuit die combi muziekfestivals gaan organiseren.

"Festival Classique is een project waar ze heel trots op is en is ook de aanleiding om heel veel op Scheveningen te zijn."

Sinds 2016 mag ze dat namelijk in Kurhaus en omgeving organiseren. Inmiddels heeft ze een organisatiebureau Lustr dat veel verschillende evenementen en projecten organiseert.

Op Scheveningen organiseert Annemarie dan ook sinds vorig jaar het Bonfire Beach Fest, de aftrap van het strandseizoen.

Maar het meest trots is ze misschien nog wel op het feit dat ze gevraagd is om ook betrokken te zijn in het projectteam van Feest aan Zee; de viering van 200 jaar badplaats. Het is echt een feestje om te doen, zegt Annemarie!

Hotspots aan zee

Ze houdt vooral van de diversiteit van Scheveningen: de knusse Keizerstraat, de vissershuisjes, het wijdse strand bij het Zwarte Pad, de hoogbouw, de imposante vissersschepen en de strakke lijnen van de Visafslag, maar ook de rust in de duingebieden en het Westbroekpark.

"Dat je in zo'n klein gebied zoveel verschillende sferen kunt vinden vind ik uniek. Mijn favoriete plekje is het zuidelijk havenhoofd en de mooie uitzichten die je daar hebt."

Annemarie vindt de sprookjesbeelden op de boulevard een hotspot. Dat is zo'n fijn punt waar je de boulevard twee kanten uit kan overzien, en heerlijk mensen kan kijken. En dan een watermeloensalade eten bij Sol beach.

FOTO: MARK DAVID


Ook een goede tip van haar komt eigenlijk van het hele team van Feest aan Zee omdat ze met hun kantoor dichtbij de Keizerstraat zitten. Ze komt dan heel graag bij Hofje van Noman; een lekker broodje omelet of garnalenkroket... en meteen kans om heerlijk ambachtelijk brood mee naar huis te nemen.

Het liefst eet ze bij Solo Vino, omdat ze houdt van lekker lang kletsen met een goed glas en lekkere hapjes erbij. En de eigenaren zijn superhartelijk en de sommelier heeft altijd weer veel te vertellen.

Doen op Scheveningen

En als je iets actiefs wilt doen is het een must om te gaan suppen of een surfles te nemen, volgens Annemarie. Omdat dit ook leuk is voor het hele gezin.

Ze vindt The Shore daar een hele toffe plek voor en als je bijtijds begint zijn de verrukkelijke pancakes een ontbijttip. Na het sportief bezig zijn is het nog lekkerder op het strand liggen of genieten op een terras.

Feest aan zee

Vergeet niet om ook Scheveningen-dorp te beleven en Muzee te bezoeken zodat je de historie opsnuift.

En natuurlijk het havenhoofd te bezoeken om daar te gaan staan en je hoofd lekker leeg te laten waaien.

Het grootste feest aan zee is toch wel voor Annemarie als ze even niet hoeft te werken en met vrienden of gezin kan genieten van de ruimte en rust die je voelt op het strand. Want zoals ze zelf zegt: Wat een cadeau om dat zo dicht bij ons huis te hebben!

Delen

Bekijk ook deze items

Heerlijk Zoet en Zout

Ik ben Eva, 38 jaar oud, woonachtig in Scheveningen-Dorp, moeder van 2 dochters van 5 en 6 jaar en al bijna tien jaar gelukkig samen met Edward. Ik heb 12,5 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt tot afgelopen mei 2015. Nu breng ik mijn tijd door met mijn kinderen, op mijn supboard (Sol Sup Club) en op de mat voor een goede yogales (Yogaseads)! En wie weet wat de toekomst mij brengt!Wij zijn een actief gezin en genieten erg van het wonen in Scheveningen! Wij zeggen wel eens gekscherend tegen elkaar: "Wat moet je toch in Voorburg?". Het strand, de duinen,...

Lees verder

Jouw blog hier?

Stichting Marketing Scheveningen bouwt aan een Buitengewoon Scheveningen. Samen met ondernemers, inwoners en bezoekers van Scheveningen willen we Scheveningen nóg beter op de kaart zetten. We geven 4x per jaar een strandkrant en uit ondersteunen lokale initiatieven en evenementen. Op zoek naar buitengewone bloggersVia onze website en social media houden we onze fans, volgers en bezoekers op de hoogte van de leukste tips en things to do. Wil jij voor ons op pad om de leukste hotspots in en rondom Scheveningen in kaart te brengen, de lekkerste koffie te beschrijven, een workshop volgen, een nieuwe tentoonstelling te bezoeken, foto's te...

Lees verder

Ontspannend

Iedereen houdt ervan, iedereen doet het. Nee niet dat... ik heb het over ontspannen! Chillen, relaxen, de beentjes omhoog, je kent het wel. Daar gaan we het vandaag even over hebben. Want ontspannen dat kunnen wij buitengewoon hier op Scheveningen, naast hard werken dan. Dus vandaag mijn favoriete ontspanningsdag op Scheveningen, speciaal voor jou! Ga even zitten, adem in, adem uit, ontspan! O ja en lees natuurlijk...Een goed beginIs het halve werk toch? Dus een perfecte dag vol ontspanning, begint eigenlijk met een heerlijk ontbijtje. Als je dat in Scheveningen wilt dan raad ik je de ZO aan, want omg...

Lees verder