Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers

Bijna iedereen op Scheveningen heeft wel eens gehoord van Lucy's Wijsje, een muzikale ontdekkingstocht waar jong talent centraal staat. De altijd stralende vrouw achter dit evenement was Lucy en wij vonden het hoog tijd om haar in het zonnetje te zetten. Vooral omdat ze dit weekend haar licht weer over Scheveningen zal laten schijnen met een nieuwe muziekexpeditie voor A Night Out aan Zee. Dat klinkt jullie vast als muziek in de oren!

Even voorstellen

Lucy is geboren in Den Haag, en heeft tijdens haar jeugd in Curacao gewoond. Daar is haar liefde voor de zee ontstaan.

Toen ze terugkwam in Nederland wist ze zeker dat ze weer aan zee wilde wonen, dus toen is ze naar Scheveningen verhuisd.

"Ik ben elke dag op het strand, weer of geen weer. De zee heeft een soort aantrekkingskracht op me."

De creativiteit waar Lucy en de events die zij organiseert zo om bekend staan, is niet uit de lucht komen vallen. Daar is een opleiding aan de Kunstacademie in Den Haag en Kunstgeschiedenis in Leiden aan vooraf gegaan.

Eerst heeft Lucy met haar beste vriend een lunchroom in het centrum van Den Haag gehad.En in 2012 is ze begonnen met Lucy's Wijsje, een muzikale ontdekkingstocht waar jong talent centraal staat.

Ze merkte dat ze het zo leuk vond om de link te zijn tussen muzikale acts, nieuw talent en bezoeker, dat ze Hummingbird Music heeft opgericht.

Door alle Wijsjes is ze op steeds meer plekken gaan programmeren, ook buiten Den Haag. En met succes, want nu is ze full time bezig met haar muziek projecten! Hier kan je aanstaande zaterdag, 2 juni, de vruchten van plukken, door mee te wandelen langs allerlei muzikale parels op Scheveningen.

Een reisleider brengt je naar zes locaties waar je wordt verrast door aanstormend talent met een intiem muziekoptreden of kleinkunst. Ontdek het mooie Scheveningen op deze bijzondere tour.

Hotspots

Het favoriete stukje Scheveningen van Lucy is als je voorbij het Zwarte Pad richting Meijendel loopt.

"Daar loop ik elke ochtend met mijn hond langs de vloedlijn. Er is 's ochtends bijna niemand, alleen de vogels, af en toe een vos in de duinen of een zeehond die ligt te chillen op het strand."

Ook kan je haar spotten bij Beachclub Indigo, hier komt ze vaak vrienden tegen en het is er altijd gezellig. En de feestjes zijn legendarisch, niet te vergeten!

De eigenaren en personeel creëren daar elk jaar weer met hart en ziel een plek waar iedereen zich welkom voelt, dat vindt Lucy mooi.

De beste bakkies drinkt Lucy 's ochtends vroeg bij het Puntje, en in de middag bij Tigershark Coffee, een nieuwe zaak in de Badhuisstraat.

Een broodje garnalenkroket van het Haringhuisje in de haven, slaat ze ook niet af en rond borreltijd kan je haar misschien wel vinden met een koud biertje of een lekkere cocktail bij The Fat Mermaid.

Ook Strandpaviljoen Buiten kan ze iedereen aanraden, want ze koken er biologisch en hebben een originele menukaart. En ze draaien er altijd lekkere muziek op de achtergrond.

foto: Roos Jooren


Doen op Scheveningen

Er is elke dag wel iets te beleven op Scheveningen, zo zegt Lucy. Maar ze heeft zeker nog wat tips voor jullie!

Er is een nieuw platform gecreëerd waar je kunt zien wat er te beleven valt op Scheveningen in de avond. Dit heet 'A Night Out aan Zee'.

Het idee is ontstaan om aan alle bezoekers die hier heen komen het bruisende avondleven te presenteren met speciale muzikale programmering.

Maar ook wat tips voor ontspanning slaat ze niet over. Om te ontspannen gaat ze het allerliefst naar Yogaseads in de Maaswijkstraat. Hier geven ze met aandacht heel fijne yoga lessen.

Kortom eerst een feestje en daarna wat ontspanning, of andersom, dat klinkt niet slecht!

Feest aan zee

Het grootste feest aan zee dit jaar? Ook daarvoor moeten we bij Lucy zijn, want zij neemt je wel mee op pad.

Het Happy Hunting Ground Festival op 9 juni op het Zwarte Pad, mag je zeker niet missen! Daar gaan ze een doorzichtig podium, met uitzicht op de zee, op het strand bouwen en treden de allerbeste festival bands op van het moment: Convoi Exceptional, Son Mieux, Splendid en MY BABY.

Daarnaast raadt ze nogmaals iedereen aan om een kaartje te bemachtigen voor een van de muziekexpedities die aankomend jaar gaan plaatsvinden rondom de boulevard.

Aanstaande zaterdag is dus de aftrap met een muzikale ontdekkingstocht in en rondom het Kurhaus. Later dit jaar komt er eentje in Het Circustheater, die wordt ook echt bijzonder. Tijdens deze tours kom je op plekken waar je nog nooit bent geweest en geniet je in een intieme akoestische setting van nieuw talent.

Kortom we zullen vast nog veel horen van Lucy en haar muzikale projecten, en daar kijken wij zeker naar uit op Scheveningen!

Delen

Bekijk ook deze items

Jouw blog hier?

Stichting Marketing Scheveningen bouwt aan een Buitengewoon Scheveningen. Samen met ondernemers, inwoners en bezoekers van Scheveningen willen we Scheveningen nóg beter op de kaart zetten. We geven 4x per jaar een strandkrant en uit ondersteunen lokale initiatieven en evenementen. Op zoek naar buitengewone bloggersVia onze website en social media houden we onze fans, volgers en bezoekers op de hoogte van de leukste tips en things to do. Wil jij voor ons op pad om de leukste hotspots in en rondom Scheveningen in kaart te brengen, de lekkerste koffie te beschrijven, een workshop volgen, een nieuwe tentoonstelling te bezoeken, foto's te...

Lees verder

Zeilster Claire Blom vanuit Argentinië: No place like home!

Topsporter Claire Blom zeilt samen met Nina Keijzer in de olympische 49er FX, een twee persoons skiff-klasse voor vrouwen. Keijzer en Blom hebben een halve nominatie voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 2016 op zak. Tot aan Rio houdt Claire ons op de hoogte van haar avonturen onderweg naar Rio. Deze week blogt ze vanuit Argentinië, waar ze traint voor het WK. Claire: "Als Topsporter ben je veel van huis en moet je altijd wennen aan nieuwe omgevingen. Het gevoel wanneer je na een lange reis met de auto Scheveningen binnenkomt rijden, is zo fijn! Dan ben ik...

Lees verder

​Wat reilt en zeilt in Scheveningen?

Vorige week stelde mijn collega redacteur Eileen zich voor, deze week is de beurt aan mij. Mijn naam is Hester, en samen met Eileen zorg ik voor Buitengewoon Scheveningen in digitale vorm, van website tot nieuwsbrief (ontvang jij hem al?) social media.De zee, het strand, de Pier en de kust zijn tenslotte de levensaderen van Scheveningen, that’s where the magic happens! Als freelancer ben ik onder andere betrokken bij diverse zeilregatta’s en sportieve evenementen in Scheveningen. Vanuit deze hoedanigheid probeer ik jullie op de hoogte te houden wat er zoal reilt en zeilt in Scheveningen.Wisten jullie dat de Scheveningse haven...

Lees verder