Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers

Bijna iedereen op Scheveningen heeft wel eens gehoord van Lucy's Wijsje, een muzikale ontdekkingstocht waar jong talent centraal staat. De altijd stralende vrouw achter dit evenement was Lucy en wij vonden het hoog tijd om haar in het zonnetje te zetten. Vooral omdat ze dit weekend haar licht weer over Scheveningen zal laten schijnen met een nieuwe muziekexpeditie voor A Night Out aan Zee. Dat klinkt jullie vast als muziek in de oren!

Even voorstellen

Lucy is geboren in Den Haag, en heeft tijdens haar jeugd in Curacao gewoond. Daar is haar liefde voor de zee ontstaan.

Toen ze terugkwam in Nederland wist ze zeker dat ze weer aan zee wilde wonen, dus toen is ze naar Scheveningen verhuisd.

"Ik ben elke dag op het strand, weer of geen weer. De zee heeft een soort aantrekkingskracht op me."

De creativiteit waar Lucy en de events die zij organiseert zo om bekend staan, is niet uit de lucht komen vallen. Daar is een opleiding aan de Kunstacademie in Den Haag en Kunstgeschiedenis in Leiden aan vooraf gegaan.

Eerst heeft Lucy met haar beste vriend een lunchroom in het centrum van Den Haag gehad.En in 2012 is ze begonnen met Lucy's Wijsje, een muzikale ontdekkingstocht waar jong talent centraal staat.

Ze merkte dat ze het zo leuk vond om de link te zijn tussen muzikale acts, nieuw talent en bezoeker, dat ze Hummingbird Music heeft opgericht.

Door alle Wijsjes is ze op steeds meer plekken gaan programmeren, ook buiten Den Haag. En met succes, want nu is ze full time bezig met haar muziek projecten! Hier kan je aanstaande zaterdag, 2 juni, de vruchten van plukken, door mee te wandelen langs allerlei muzikale parels op Scheveningen.

Een reisleider brengt je naar zes locaties waar je wordt verrast door aanstormend talent met een intiem muziekoptreden of kleinkunst. Ontdek het mooie Scheveningen op deze bijzondere tour.

Hotspots

Het favoriete stukje Scheveningen van Lucy is als je voorbij het Zwarte Pad richting Meijendel loopt.

"Daar loop ik elke ochtend met mijn hond langs de vloedlijn. Er is 's ochtends bijna niemand, alleen de vogels, af en toe een vos in de duinen of een zeehond die ligt te chillen op het strand."

Ook kan je haar spotten bij Beachclub Indigo, hier komt ze vaak vrienden tegen en het is er altijd gezellig. En de feestjes zijn legendarisch, niet te vergeten!

De eigenaren en personeel creëren daar elk jaar weer met hart en ziel een plek waar iedereen zich welkom voelt, dat vindt Lucy mooi.

De beste bakkies drinkt Lucy 's ochtends vroeg bij het Puntje, en in de middag bij Tigershark Coffee, een nieuwe zaak in de Badhuisstraat.

Een broodje garnalenkroket van het Haringhuisje in de haven, slaat ze ook niet af en rond borreltijd kan je haar misschien wel vinden met een koud biertje of een lekkere cocktail bij The Fat Mermaid.

Ook Strandpaviljoen Buiten kan ze iedereen aanraden, want ze koken er biologisch en hebben een originele menukaart. En ze draaien er altijd lekkere muziek op de achtergrond.

foto: Roos Jooren


Doen op Scheveningen

Er is elke dag wel iets te beleven op Scheveningen, zo zegt Lucy. Maar ze heeft zeker nog wat tips voor jullie!

Er is een nieuw platform gecreëerd waar je kunt zien wat er te beleven valt op Scheveningen in de avond. Dit heet 'A Night Out aan Zee'.

Het idee is ontstaan om aan alle bezoekers die hier heen komen het bruisende avondleven te presenteren met speciale muzikale programmering.

Maar ook wat tips voor ontspanning slaat ze niet over. Om te ontspannen gaat ze het allerliefst naar Yogaseads in de Maaswijkstraat. Hier geven ze met aandacht heel fijne yoga lessen.

Kortom eerst een feestje en daarna wat ontspanning, of andersom, dat klinkt niet slecht!

Feest aan zee

Het grootste feest aan zee dit jaar? Ook daarvoor moeten we bij Lucy zijn, want zij neemt je wel mee op pad.

Het Happy Hunting Ground Festival op 9 juni op het Zwarte Pad, mag je zeker niet missen! Daar gaan ze een doorzichtig podium, met uitzicht op de zee, op het strand bouwen en treden de allerbeste festival bands op van het moment: Convoi Exceptional, Son Mieux, Splendid en MY BABY.

Daarnaast raadt ze nogmaals iedereen aan om een kaartje te bemachtigen voor een van de muziekexpedities die aankomend jaar gaan plaatsvinden rondom de boulevard.

Aanstaande zaterdag is dus de aftrap met een muzikale ontdekkingstocht in en rondom het Kurhaus. Later dit jaar komt er eentje in Het Circustheater, die wordt ook echt bijzonder. Tijdens deze tours kom je op plekken waar je nog nooit bent geweest en geniet je in een intieme akoestische setting van nieuw talent.

Kortom we zullen vast nog veel horen van Lucy en haar muzikale projecten, en daar kijken wij zeker naar uit op Scheveningen!

Delen

Bekijk ook deze items

Noordzeeboerderij: "Zeewier is een echte smaakmaker"

Dat de zee vol mogelijkheden zit hoef je de organisatie achter de Noordzeeboerderij niet te vertellen. Na een geslaagde proef met zeewierteelt boven de Razende bol (bij Texel) gaat de Haagse stichting een zeewierboerderij beginnen voor de kust van Scheveningen. Want zeewier is niet alleen voor sushi, het is het voedsel van de toekomst.“Zeewier zit in allerlei producten,” vertelt Koen van Swam, woordvoerder van de Noordzeeboerderij, “tandpasta, kleding en make-up bijvoorbeeld. Het heeft een multifunctionele functie.” Niet alleen dat, de teelt in zee elimineert zaken als het gebruik van veel zoetwater, mest en land. Zaken die wel nodig zijn voor...

Lees verder

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenDe fotograaf van de afgelopen maand die de beste foto heeft gemaakt is Charissa. Maar naar eigen zeggen noemen de meeste mensen haar Charis. Ze is 24 lentes jong, en...

Lees verder

Buitengewoon Feest aan Zee

Volg je ons al op Instagram? Nee? Zonde, want er staan werkelijk de meest kunstige kiekjes op. Afgelopen jaar stond ons account in het teken van fotografie en een oogje hebben op Scheveningen. Mensen lieten Scheveningen door hun ogen zien aan ons, en stegen met hun camera's zelfs naar grote hoogten. Komend jaar kondigen we een nieuw thema aan, en dat vieren we met dit artikel!Feest aan ZeeZoals je waarschijnlijk al in de wandelgangen en de duinpaden gehoord hebt, vieren we het komende jaar Feest aan Zee. We vieren namelijk het 200 jarig bestaan van de badplaats, Scheveningen.We vieren dit...

Lees verder