Buitengewoon
Scheveningen

Ontdek de winterse geheimen van Scheveningen

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers

Bijna iedereen op Scheveningen heeft wel eens gehoord van Lucy's Wijsje, een muzikale ontdekkingstocht waar jong talent centraal staat. De altijd stralende vrouw achter dit evenement was Lucy en wij vonden het hoog tijd om haar in het zonnetje te zetten. Vooral omdat ze dit weekend haar licht weer over Scheveningen zal laten schijnen met een nieuwe muziekexpeditie voor A Night Out aan Zee. Dat klinkt jullie vast als muziek in de oren!

Even voorstellen

Lucy is geboren in Den Haag, en heeft tijdens haar jeugd in Curacao gewoond. Daar is haar liefde voor de zee ontstaan.

Toen ze terugkwam in Nederland wist ze zeker dat ze weer aan zee wilde wonen, dus toen is ze naar Scheveningen verhuisd.

"Ik ben elke dag op het strand, weer of geen weer. De zee heeft een soort aantrekkingskracht op me."

De creativiteit waar Lucy en de events die zij organiseert zo om bekend staan, is niet uit de lucht komen vallen. Daar is een opleiding aan de Kunstacademie in Den Haag en Kunstgeschiedenis in Leiden aan vooraf gegaan.

Eerst heeft Lucy met haar beste vriend een lunchroom in het centrum van Den Haag gehad.En in 2012 is ze begonnen met Lucy's Wijsje, een muzikale ontdekkingstocht waar jong talent centraal staat.

Ze merkte dat ze het zo leuk vond om de link te zijn tussen muzikale acts, nieuw talent en bezoeker, dat ze Hummingbird Music heeft opgericht.

Door alle Wijsjes is ze op steeds meer plekken gaan programmeren, ook buiten Den Haag. En met succes, want nu is ze full time bezig met haar muziek projecten! Hier kan je aanstaande zaterdag, 2 juni, de vruchten van plukken, door mee te wandelen langs allerlei muzikale parels op Scheveningen.

Een reisleider brengt je naar zes locaties waar je wordt verrast door aanstormend talent met een intiem muziekoptreden of kleinkunst. Ontdek het mooie Scheveningen op deze bijzondere tour.

Hotspots

Het favoriete stukje Scheveningen van Lucy is als je voorbij het Zwarte Pad richting Meijendel loopt.

"Daar loop ik elke ochtend met mijn hond langs de vloedlijn. Er is 's ochtends bijna niemand, alleen de vogels, af en toe een vos in de duinen of een zeehond die ligt te chillen op het strand."

Ook kan je haar spotten bij Beachclub Indigo, hier komt ze vaak vrienden tegen en het is er altijd gezellig. En de feestjes zijn legendarisch, niet te vergeten!

De eigenaren en personeel creëren daar elk jaar weer met hart en ziel een plek waar iedereen zich welkom voelt, dat vindt Lucy mooi.

De beste bakkies drinkt Lucy 's ochtends vroeg bij het Puntje, en in de middag bij Tigershark Coffee, een nieuwe zaak in de Badhuisstraat.

Een broodje garnalenkroket van het Haringhuisje in de haven, slaat ze ook niet af en rond borreltijd kan je haar misschien wel vinden met een koud biertje of een lekkere cocktail bij The Fat Mermaid.

Ook Strandpaviljoen Buiten kan ze iedereen aanraden, want ze koken er biologisch en hebben een originele menukaart. En ze draaien er altijd lekkere muziek op de achtergrond.

foto: Roos Jooren


Doen op Scheveningen

Er is elke dag wel iets te beleven op Scheveningen, zo zegt Lucy. Maar ze heeft zeker nog wat tips voor jullie!

Er is een nieuw platform gecreëerd waar je kunt zien wat er te beleven valt op Scheveningen in de avond. Dit heet 'A Night Out aan Zee'.

Het idee is ontstaan om aan alle bezoekers die hier heen komen het bruisende avondleven te presenteren met speciale muzikale programmering.

Maar ook wat tips voor ontspanning slaat ze niet over. Om te ontspannen gaat ze het allerliefst naar Yogaseads in de Maaswijkstraat. Hier geven ze met aandacht heel fijne yoga lessen.

Kortom eerst een feestje en daarna wat ontspanning, of andersom, dat klinkt niet slecht!

Feest aan zee

Het grootste feest aan zee dit jaar? Ook daarvoor moeten we bij Lucy zijn, want zij neemt je wel mee op pad.

Het Happy Hunting Ground Festival op 9 juni op het Zwarte Pad, mag je zeker niet missen! Daar gaan ze een doorzichtig podium, met uitzicht op de zee, op het strand bouwen en treden de allerbeste festival bands op van het moment: Convoi Exceptional, Son Mieux, Splendid en MY BABY.

Daarnaast raadt ze nogmaals iedereen aan om een kaartje te bemachtigen voor een van de muziekexpedities die aankomend jaar gaan plaatsvinden rondom de boulevard.

Aanstaande zaterdag is dus de aftrap met een muzikale ontdekkingstocht in en rondom het Kurhaus. Later dit jaar komt er eentje in Het Circustheater, die wordt ook echt bijzonder. Tijdens deze tours kom je op plekken waar je nog nooit bent geweest en geniet je in een intieme akoestische setting van nieuw talent.

Kortom we zullen vast nog veel horen van Lucy en haar muzikale projecten, en daar kijken wij zeker naar uit op Scheveningen!

Delen

Bekijk ook deze items

Een minuut vuurtoren

Beleef een minuut boven het strand van Scheveningen met een uitzicht over zee. Kijk mee naar een impressie van ons avontuur op de iconische rode toren van Scheveningen. Een enthousiaste gids nam ons mee achter de schermen van dit bijzondere rijksmonument, een daar hebben wij een prachtig filmpje van gemaakt! Even voorstellenVanaf de vuurtoren van Scheveningen heb je natuurlijk het allermooiste uitzicht over zee! De toren, gebouwd in 1875, heeft een indrukwekkende hoogte van bijna 50 meter. Elke woensdag- en zaterdagmiddag kun je deze toren beklimmen. Wij kregen een rondleiding van Nico Pronk, die ontzettend veel weet over de toren...

Lees verder

Buitengewone residenten

Afgelopen maand heb je al kunnen genieten van een vleugje klassiek aan het strand. Met onze actie in samenwerking met het Residentie Orkest. En met dit blog geven wij je nog wat extra mooie klanken, en wel die uit de mond van Ronald Touw, violist bij het Residentie Orkest. Pak een kopje thee, en geniet nog even van de nazomerzon met dit blog dat je als muziek in de ogen zal klinken. Even voorstellenRonald Touw, speelt met zijn 56 jaren al dertig jaar met veel plezier in het Haagse Residentie Orkest. Deze violist schittert in dit symfonieorkest met internationale allure....

Lees verder

Buitengewoon ondernemend

Dat stille wateren diepe gronden hebben dat is algemeen bekend. Daarom blijft het ook even stil als we de man achter het bedrijf Young Digital proberen te strikken voor een interview. Maar toch is het gelukt om deze man die liever op de achtergrond blijft, eens naar voren te schuiven en in de spotlight op Scheveningen te zetten. En hoe! Dus dames en heren, van de coulissen naar het podium presenteren wij vandaag met trots ons interview met dit digitale wonder; Michael Weterings!Meer MichaelOpgegroeid tussen de kassen in het Westland had je verwacht dat Michael inmiddels wel op de trekker...

Lees verder