Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers

Bijna iedereen op Scheveningen heeft wel eens gehoord van Lucy's Wijsje, een muzikale ontdekkingstocht waar jong talent centraal staat. De altijd stralende vrouw achter dit evenement was Lucy en wij vonden het hoog tijd om haar in het zonnetje te zetten. Vooral omdat ze dit weekend haar licht weer over Scheveningen zal laten schijnen met een nieuwe muziekexpeditie voor A Night Out aan Zee. Dat klinkt jullie vast als muziek in de oren!

Even voorstellen

Lucy is geboren in Den Haag, en heeft tijdens haar jeugd in Curacao gewoond. Daar is haar liefde voor de zee ontstaan.

Toen ze terugkwam in Nederland wist ze zeker dat ze weer aan zee wilde wonen, dus toen is ze naar Scheveningen verhuisd.

"Ik ben elke dag op het strand, weer of geen weer. De zee heeft een soort aantrekkingskracht op me."

De creativiteit waar Lucy en de events die zij organiseert zo om bekend staan, is niet uit de lucht komen vallen. Daar is een opleiding aan de Kunstacademie in Den Haag en Kunstgeschiedenis in Leiden aan vooraf gegaan.

Eerst heeft Lucy met haar beste vriend een lunchroom in het centrum van Den Haag gehad.En in 2012 is ze begonnen met Lucy's Wijsje, een muzikale ontdekkingstocht waar jong talent centraal staat.

Ze merkte dat ze het zo leuk vond om de link te zijn tussen muzikale acts, nieuw talent en bezoeker, dat ze Hummingbird Music heeft opgericht.

Door alle Wijsjes is ze op steeds meer plekken gaan programmeren, ook buiten Den Haag. En met succes, want nu is ze full time bezig met haar muziek projecten! Hier kan je aanstaande zaterdag, 2 juni, de vruchten van plukken, door mee te wandelen langs allerlei muzikale parels op Scheveningen.

Een reisleider brengt je naar zes locaties waar je wordt verrast door aanstormend talent met een intiem muziekoptreden of kleinkunst. Ontdek het mooie Scheveningen op deze bijzondere tour.

Hotspots

Het favoriete stukje Scheveningen van Lucy is als je voorbij het Zwarte Pad richting Meijendel loopt.

"Daar loop ik elke ochtend met mijn hond langs de vloedlijn. Er is 's ochtends bijna niemand, alleen de vogels, af en toe een vos in de duinen of een zeehond die ligt te chillen op het strand."

Ook kan je haar spotten bij Beachclub Indigo, hier komt ze vaak vrienden tegen en het is er altijd gezellig. En de feestjes zijn legendarisch, niet te vergeten!

De eigenaren en personeel creëren daar elk jaar weer met hart en ziel een plek waar iedereen zich welkom voelt, dat vindt Lucy mooi.

De beste bakkies drinkt Lucy 's ochtends vroeg bij het Puntje, en in de middag bij Tigershark Coffee, een nieuwe zaak in de Badhuisstraat.

Een broodje garnalenkroket van het Haringhuisje in de haven, slaat ze ook niet af en rond borreltijd kan je haar misschien wel vinden met een koud biertje of een lekkere cocktail bij The Fat Mermaid.

Ook Strandpaviljoen Buiten kan ze iedereen aanraden, want ze koken er biologisch en hebben een originele menukaart. En ze draaien er altijd lekkere muziek op de achtergrond.

foto: Roos Jooren


Doen op Scheveningen

Er is elke dag wel iets te beleven op Scheveningen, zo zegt Lucy. Maar ze heeft zeker nog wat tips voor jullie!

Er is een nieuw platform gecreëerd waar je kunt zien wat er te beleven valt op Scheveningen in de avond. Dit heet 'A Night Out aan Zee'.

Het idee is ontstaan om aan alle bezoekers die hier heen komen het bruisende avondleven te presenteren met speciale muzikale programmering.

Maar ook wat tips voor ontspanning slaat ze niet over. Om te ontspannen gaat ze het allerliefst naar Yogaseads in de Maaswijkstraat. Hier geven ze met aandacht heel fijne yoga lessen.

Kortom eerst een feestje en daarna wat ontspanning, of andersom, dat klinkt niet slecht!

Feest aan zee

Het grootste feest aan zee dit jaar? Ook daarvoor moeten we bij Lucy zijn, want zij neemt je wel mee op pad.

Het Happy Hunting Ground Festival op 9 juni op het Zwarte Pad, mag je zeker niet missen! Daar gaan ze een doorzichtig podium, met uitzicht op de zee, op het strand bouwen en treden de allerbeste festival bands op van het moment: Convoi Exceptional, Son Mieux, Splendid en MY BABY.

Daarnaast raadt ze nogmaals iedereen aan om een kaartje te bemachtigen voor een van de muziekexpedities die aankomend jaar gaan plaatsvinden rondom de boulevard.

Aanstaande zaterdag is dus de aftrap met een muzikale ontdekkingstocht in en rondom het Kurhaus. Later dit jaar komt er eentje in Het Circustheater, die wordt ook echt bijzonder. Tijdens deze tours kom je op plekken waar je nog nooit bent geweest en geniet je in een intieme akoestische setting van nieuw talent.

Kortom we zullen vast nog veel horen van Lucy en haar muzikale projecten, en daar kijken wij zeker naar uit op Scheveningen!

Delen

Bekijk ook deze items

One Fit op Scheveningen

Sporten op Scheveningen kan in overvloed op ons mooie sportstrand. Niet alleen staan daar toestellen, en een skatebaan maar ook kan je het uitgestrekte strand als gym gebruiken. Of wat dacht je van suppen en surfen? Er is veel mogelijk, maar met One Fit is bijna alles mogelijk! Dit abonnement is de sleutel tot fit worden op de manier die jij het leukste vindt. Wij hebben al wat mogen uitproberen, hier een voorproefje van deze gezonde mix. Te kust en te keurMaar voordat we onze bevindingen delen, misschien wel zo leuk om even uitleggen wat een One Fit abonnement precies...

Lees verder

Buitengewone boswachter

De duinen van Scheveningen, je loopt wel eens door dit Nationale Park. Ja want dat is dit bijzondere natuurgebied. Een ecosysteem dat altijd in evenwicht moet blijven, en om dat te verzekeren krijgt ze de beste verzorging. Van wie? Een groot team van boswachters, vrijwilligers, ondernemers, overheden, en ga zo maar door. Wie beter te spreken dan iemand uit dat team en die eens in het zonnetje te zetten. Dus dames en heren, lieve lezers, hierbij het interessante interview met Mark Kras.Meer MarkMark is boswachter voor Staatsbosbeheer in een deel van het gebied Hollandse Duinen. Het gebied waar hij werkt...

Lees verder

DUO: een nieuwe allemansvriend in de Keizerstraat!

Wellicht is het velen van jullie al opgevallen, maar sinds 2 februari 2016 is onze Keizerstraat een nieuwe horecagelegenheid rijker: DUO Eten & Drinken! DUO is gevestigd in het pand waar tot 6 jaar geleden Sauna Bijland zat en dat als laatste werd geëxploiteerd door een boksschool. Het pand is grondig verbouwd waardoor niets meer doet denken aan een sauna of sportschool. Hoog tijd om eens een kijkje te gaan nemen!Het is maandagochtend en na een pittig yogalesje ga ik met mijn vriendinnetje Pamela een welverdiend kopje koffie drinken bij DUO. Bij binnenkomst treffen wij Tessa achter de bar. Tessa...

Lees verder