Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers: Anthony Renaud

Scheveningen is een magneet die veel jonge ondernemende mensen aantrekt, van heinde en verre. Het portret dat we deze week schetsen is van een jongen die je op elke hoek van de straat tegenkomt! Altijd met een glimlach op zijn gezicht. En die positieve energie willen wij maar al te graag met jullie delen. Bij deze dus een interview met de CEO van Kreativ Events, en (naast Pat Smith) de officieuze burgemeester van de Keizerstraat; Anthony Renaud!

Even voorstellen

Anthony Renaud is, zoals de naam al verklapt, geboren in Parijs. Maar hij is desalniettemin getogen achter de Haagse duinen in de wijk Segbroek.

Vanaf een jaar of 16 trok hij steeds meer naar Scheveningen door zijn vriendschap met Laurence van Vliet.

"Ik ben in die periode ook begonnen met surfen en wist het toen zeker. Als ik in Nederland mijn toekomst opbouw dan is dat op Scheveningen."


Anthony was eigenlijk begonnen met een internationale opleiding om daarna naar het zuiden van Frankrijk te vertrekken en daar een leven op te bouwen.

Echter hield Laurence hem, in het laatste jaar van zijn opleiding, tegen om uit Scheveningen te vertrekken.

De reden hiervoor was het ontstaan van het idee voor de, inmiddels fameuze, Caipi Boys. De Caipi Boys waren vier gekke gasten die niets liever deden dan op het strand hangen, surfen en cocktails shaken bij de Scheveningse strandtenten. Zo gezegd, zo gedaan.

Na het eerste seizoen bleek dit een succes omdat natuurlijk niemand zulke lekkere cocktails gewend was, aldus Anthony. Gelukkig moet hij zelf ook een beetje om deze statement lachen.

Omdat Anthony niet graag stil zit besloot hij toch verder te gaan na twee Caipi seizoenen, met zijn eigen evenementenbureau!

Dit noemde hij Kreativ Events, dat inmiddels is uitgegroeid tot een succesvol en bruisend bedrijf. Een leuk detail is dat hij dit gewoon vanuit zijn huiskamer in zijn appartementje op Scheveningen is begonnen.

Kreativ Events ontwikkelt concepten, organiseert markten en andere soort evenementen zoals Foodtruck festivals. Na een jaar begon Kreativ serieus te groeien en begonnen ze met veel verschillende Scheveningse partijen samen te werken zoals de Pier, de Keizerstraat, Vlaggetjesdag, Vissch culinair festival, the Fat Mermaid en FAST.

Nu drie jaar later zijn er nog meer te gekke samenwerkingen ontstaan en zijn ze nog steeds gevestigd op Scheveningen en organiseren ze evenementen door heel Zuid Holland! Toch blijft de core business op Scheveningen. Anthony legt uit waarom:

"Heel eerlijk zou ik het ook niet anders willen zien. Het leuke van het ondernemen op Scheveningen is dat er zoveel ondernemers zijn op Scheveningen dat je je gemakkelijk omringt met super gedreven mensen waarmee je toffe nieuwe concepten en samenwerkingen kan opzetten. Daarnaast werkt het strand ook als een inspirerende plek."

Hotspots aan zee

Anthony heeft niet een favoriete plek, omdat juist de diversiteit van Scheveningen het zo'n een toffe plek maakt.

De parken die Scheveningen in het oosten omringen, de duinen in het noorden en zuiden en het strand in het westen zijn te gekke plekken waar je je in een paar stappen kan bevinden en helemaal tot rust kan komen, zegt Anthony.

foto: Geert Albarda - LAGUZ Productions

Heb je zin in een lekker hapje eten dan kan je altijd naar de Haven of de Keizerstraat en in de zomer staat het strand vol met de tofste strandtenten.

"Kortom wat voor mij Scheveningen mooi maakt is de diversiteit in activiteiten, natuur, rust en belevenis. Als ik dan toch een favoriete plek zou moeten omschrijven dan zou ik vroeger hebben gezegd FAST, maar nu is het de noordelijke haven hoofd tijdens zonsondergang op een mooie zomerse dag."

Je kon al eerder lezen dat Anthony gedurende het hele jaar te vinden in de Keizerstraat. Hij vindt dat er een mooi aanbod aan horeca gelegenheden zit en voor elk moment of gelegenheid er voor ieder wat wils is. In de zomer is het Puntje ook wel een uniek plekje waar hij heel graag is, maar helaas te weinig komt.

Naast Meneer Chocola, komt hij graag bij Hart Beach voor een bakkie. En voor een biertje gaat hij graag naar de Snoeshaen. De bieren wisselen daar vaak en als je Joost vraagt om een leuk nieuw biertje komt hij altijd met iets bijzonders aan dat je nog niet kent.

Voor een broodje moet je natuurlijk naar een viszaak, er gaat namelijk niets boven een broodje haring. Anthony kiest dan voor Vishandel de Lange.

Actie aan zee

Anthony is natuurlijk een expert op het gebied van evenementen. Dus wie beter te vragen wat leuke evenementen op Scheveningen zijn?

Hij vindt Vissch culinair festival elk jaar weer geweldig of wat denk je van Oud en nieuw en het vreugdevuur? Er is geen plek op de wereld waar je oud en nieuw viert zoals op Scheveningen, zegt hij.

And last but not least vindt Anthony toch echt de Redbull Knock out een geweldig evenement. Want het is te gek om meer dan 500 motoren te zien blazen over het strand van Scheveningen.

Het advies van Anthony luidt dan ook: "Blijf niet hangen op de boulevard maar probeer heel Scheveningen te ontdekken."

Dus je weet wat je te doen staat! En we raden je tot slot nog aan om onze agenda (ook op Facebook) in de gaten te houden. Die ook deze winter bol staat van de Kreativ Events!

Delen

Bekijk ook deze items

Bakkie Leut met Ted

Boris Vermolen en Ted Hendriks mogen zich allebei al 6 jaar lang met recht Meneer Chocola noemen. De beste taarten, croissantjes, bonbons (we kunnen nog wel even doorgaan), en natuurlijk bakkies haal je bij deze heren. Sinds een paar jaar kan je ook bourgondisch genieten in de avond bij Café de Bayonne. En ja dames en heren, wij hebben DE Ted Hendriks gestrikt voor wat koffiepraat over VISSCH. Een van de leukste evenementen waar de heren van het goede chocolade leven ook dit jaar weer bij zullen zijn!De beste koks staan aan walWat kunnen we van deze keukenprinsen verwachten bij...

Lees verder

Marktplaats winkel in de Keizerstraat

Leuk hoor, dat Marktplaats, maar soms wil je gewoon direct kunnen zien en voelen wat je van plan bent te kopen. Dat kan nu! Op de Keizerstraat is de allereerste Markplaatswinkel van Nederland geopend. In 'Uw Winkeltje' kun je een kast, plank of kledingrek huren tegen een vast bedrag, waar je jouw spullen uit kunt stallen voor de verkoop. De opbrengst is volledig voor jou. Dus naar die zolder, de schuur, of gewoon even speuren in huis. Want zeg nou zelf, dit is toch veel leuker dan online?

Lees verder

Het Scheveningen van de Wolf

Het is volop lente mensen! Maar dat had je misschien al door, en zit je 'as we speak' op het strand te genieten van een bakkie en de zon op je bol. Iemand die alles weet over genieten en het bourgondische leven aan zee is Wouter de Wolf. En met zijn 'The Wolf Agency' en de merken die hij vertegenwoordigt maakt hij de wereld een stukje beter gekleed en, ja eigenlijk gewoon, goodlooking. Maar deze man heeft niet alleen de looks, ook heeft hij wat te vertellen! Daarom deze week een kijkje op Scheveningen door de ogen van Wouter. A...

Lees verder