Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

​Buitengewone Scheveningers: Valentine Schuitema

Soms kom je mensen tegen die je gelijk een goed gevoel geven en je op je gemak stellen. Vaak zijn dit goedlachse mensen die ook veel aandacht hebben voor anderen, een altijd luisterend oor (of twee) bezitten, dicht bij zichzelf staan en open zijn. Deze mensen verdienen natuurlijk zelf ook eens even in het zonnetje gezet te worden. Daarom deze week het verhaal van Valentine, een buitengewone Scheveningse die een Body Talk praktijk is gestart. Wat zeg je, Body Talk?! Ja dat lees je goed hoor, je bent nieuwsgierig geworden he? Mooi zo, lees maar even mee!

Valentine talk

Maar eerst wat meer over Valentine, die is geboren en opgegroeid vlakbij het strand van Scheveningen. Hierover vertelt ze heel openlijk en formuleerde ze zulke mooie zinnen dat we het niet weg wilden editen. Zie hieronder!

“In mijn jeugd hebben wij met de familie, mijn vader, moeder, oudere broer en jongere zusje 5 jaar in een gezellige wijk in Frankrijk gewoond, waar ik mijn eerste Franse woordjes heb geleerd. Toen ik 8 jaar oud werd, zijn wij terugverhuisd naar Scheveningen, waar ik niet weg te slaan was van het strand, in de zomer lekker in de zon en de golven spelen, en in de winter lekker uitwaaien en met de hond wandelen.Toen mijn ouders uit elkaar besloten te gaan, ben ik samen met mijn moeder, broer en zusje nog een stukje dichter bij het strand in Scheveningen gaan wonen, misschien een klein voordeeltje van een groot nadeel. Wij hebben een hechte band en zien we elkaar veel!”

Liefde voor het strand

Na een mooie reis door Australië werd Valentine op slag verliefd, nee niet op een Aussie maar op surfen. “Na een paar maanden terug van deze droomreis ben ik natuurlijk meteen op zoek gegaan naar de dichtsbijzijne surfspot... deze bleek mijn hele leven al voor mijn deur te liggen, in Scheveningen! Bummmeer dat ik dat niet eerder wist.”

Haar eerste board kocht ze bij Hart Beach Surfshop, waar je al een paar keer eerder over kon lezen op onze site (leuke kleding, surflessen, super en hete choco naast het haardvuur). Hier is ze Event Manager geworden en heeft ze haar man ontmoet! Een betere plek had ze dus niet kunnen kiezen.

Ze werkten in de zomers keihard samen op het strand, waardoor ze in de winters even lekker er tussenuit kunnen naar warmere oorden. Nu met twee schatten van kinderen zijn er wat andere tijden aangebroken. In 2011 kwam Valentine, tijdens een yoga & meditatie week in Spanje met een hele dierbare vriendin, in aanraking met BodyTalk. Daar ligt hedendaags de focus op, en dat gaat erg goed want Valentine heeft inmiddels een eigen plek in Scheveningen waar je bij haar langs kunt voor een sessie!

Body praat

Maar wat is BodyTalk precies? Niet makkelijk uit te leggen, omdat het ook iets is wat je beter kan ervaren. De weldaad voor je lichaam is in ieder geval groots! We laten het Vaal even uitleggen: “Bodytalk, of wel communiceren met het lichaam, werd een van mijn nieuwe passie en studie. Symptomen en ziektebeelden zijn puur het lichaam dat probeert te communiceren op de enige manier dat het kan. Elke rugklacht, buikpijn of vermoeidheid heeft een eigen geschiedenis. Net als stress, hoofdpijn, een blessure of voedselallergie. Door simpelweg de symptomen te behandelen missen we de kans om te luisteren naar het lichaam en blijvende verbetering van de gezondheid te bereiken. Met BodyTalk maak ik contact met het onderbewuste, en kan ik het zelfhelende vermogen helpen om verstoorde communicatielijnen en blokkades te herstellen. Ook geef ik sinds kort lymfe drainages. Het ontgiften ondersteunt het lymfesysteem, dit is het immuunsysteem in actie én verbetert de spijsvertering."

Valentine’s favorites

Op de vraag waar Valentine zich graag begeeft, draait het vooral om warmte en dichtbij haar zelf zijn. Ze is graag veel met haar gezin, of een spontane avond thuis met vrienden en wijntjes. Verder houdt ze erg van de natuur, en daar heeft Scheveningen genoeg in te bieden; strand, zee, bos, en duinen.

Ze wordt gelukkig van mediteren, een BodyTalk sessie bij een van haar collega’s, plezier maken en vooral veel lachen. Dit zijn haar drijfveren om tot nieuwe inzichten te komen over zichzelf en het leven.

Voor een bakkie kan je Valentine vinden bij Hart Beach en Meneer Chocola voor de lekkerste cappuccino’s en bij Bayonne voor een biertje! En eten? Dat het liefst bij Kyoto Sushi: “Ik ben groot sushi fan, de mensen hier begrijpen het helemaal, zijn vriendelijk en hebben altijd heerlijke verse vis.”

En voor al onze lezers die Scheveningen komen bezoeken heeft Valentine nog wat tips wat je echt gedaan moet hebben, surfen en een bezoekje aan de nieuwe Pier. Maar vooral:

Kijk naar de lucht, raak de zee een keertje aan en adem 3 keer diep in en uit als je buiten op het strand staat!”

Dus dat lieve mensen leek ons een mooie zin om mee af te sluiten! Of nou ja, misschien nog even het volgende, mocht je meer willen weten van Body Talk of een sessie willen doen, dan hebben wij iets erg leuks voor jou in petto in samenwerking met Valentine. Let de komende dagen even op onze site bij de tips voor een wel erg leuke Scheveningen Zuivert aanbieding! Of als je niet kunt wachten, neem even een kijkje op de website!

Delen

Bekijk ook deze items

In Spaanse sferen

Verscholen achter de duinen, verstoken van het boulevard gebruis ligt een toch wel beetje magische plek: Beachclub Indigo. De lampionnenboom, het kleurrijke pleintje bezaaid met lichtjes, plantjes en gezellige tafeltjes. Je laat je neerploffen in de zeeblauwe chesterfield en je zet je tanden in een sappige burger. Dan kijk je omhoog en daar staat een kleurrijke riksja die zelfs tegen de vuurrode zon fel afsteekt. Met een verse kokosnoot in je hand geniet je van de zonsondergang, met wat muziek op de achtergrond. Straks maar een kan Sangria bestellen en dansen op je blote voeten tot in de late uurtjes....

Lees verder

Zeilster Claire Blom vanuit Argentinië: No place like home!

Topsporter Claire Blom zeilt samen met Nina Keijzer in de olympische 49er FX, een twee persoons skiff-klasse voor vrouwen. Keijzer en Blom hebben een halve nominatie voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 2016 op zak. Tot aan Rio houdt Claire ons op de hoogte van haar avonturen onderweg naar Rio. Deze week blogt ze vanuit Argentinië, waar ze traint voor het WK. Claire: "Als Topsporter ben je veel van huis en moet je altijd wennen aan nieuwe omgevingen. Het gevoel wanneer je na een lange reis met de auto Scheveningen binnenkomt rijden, is zo fijn! Dan ben ik...

Lees verder

Picknicken met Bysso

Vanaf april zullen bij Bysso uitgebreide picknicks te halen zijn met de lekkerste, biologische gerechten. Zoals we van Bysso gewend zijn zitten deze pakketten vol met verrassende en verse producten. Allemaal uit de regio, van lokale ondernemers en tegen een fijne prijs. Neem je picknick mee naar het strand, Westduinpark, de duinen of het Westbroekpark en breng de tas daarna weer terug naar Bysso in de Keizerstraat. Picknicken was nog nooit zo eenvoudig, ideaal toch? Weet je trouwens wat nóg fijner is? Er komt een speciaal Buitengewoon Scheveningen picknickpakket, waarvan we er al 1 voor 2 personen mogen weggeven! Het...

Lees verder