Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers: Yoshi Duivesteijn

Het beruchte huis naast de Intension, 'de Natte haring', herbergt vele kleurrijke persoonlijkheden. De bonte feestjes die er zo nu en dan worden gehouden hebben dit huis een legendarische status gegeven. Hoog tijd om een van de bewoners te spreken. Dit was een lastige klus, maar die hebben we toch weten te klaren. Deze handige jongen hebben we via zijn huisgenoten weten te strikken, en wij presenteren dan ook met trots het laatste blog van dit jaar, met Yoshi in de hoofdrol!

Even voorstellen

Deze blonde god uit Scheveningen wordt door zijn huisgenoten omschreven als een goedlachse jongeman. Een beetje leedvermaak mag, en zelfspot wordt niet geschuwd.

Ook gaat Yoshi een feestje niet uit de weg, maar dit weerhoudt hem niet van hard werken. Verder vond zijn omgeving het belangrijk om te melden dat hij zorgzaam en koppig is, en hierdoor een lieve en een irritante jongen is om mee te wonen.

Dit klinkt meer als een contact advertentie dan een blog inmiddels. Dus laten we daar nu nog even mee doorgaan. Blonde dames van Scheveningen: zoek je een jongen met een grote mond en een even groot hart? Ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? Dan ben je bij Yoshi aan het goede adres.

Grapje natuurlijk! Waar je bij Yoshi wel voor aan het goede adres bent is een klus. Deze man runt namelijk zijn eigen bouwbedrijf Y. Duivesteijn Bouwkunde.Hoe hij zover heeft kunnen komen? Yoshi is opgegroeid in Duinoord, en zat op het Maruscollege. Na zijn middelbare school is hij een jaartje industrieel design gaan doen, wat hem niet zo beviel.

Zijn vader zit al zijn hele leven in de aannemerij, dus hij heeft het een beetje van huis uit meegekregen. Maar wilde er eigenlijk niks mee te maken hebben in het begin.

Toen heeft Yoshi als stage glas in lood gedaan en kwam voor het eerst in contact met het wereldje van de bouw wat hij heel erg leuk bleek te vinden.

Vanaf zijn zestiende is hij gaan reizen en heeft hij veel baantjes gehad om dit te kunnen bekostigen.

Op een dag werd hij gevraagd om mee te helpen verhuizen door iemand die aannemer was. Hier heeft hij nog meer ervaring opgedaan.

Na een tijdje kwam deze surfende bouwvakker erachter dat hij graag voor zichzelf wilde beginnen, zo gezegd zo gedaan. Na eerst nog wel even een jaartje Portugal te hebben meegepakt, maar dat terzijde.

Geen klus te groot voor deze man, dus mocht je hulp nodig hebben bij de renovatie van je stulp, vraag Yoshi om hulp.

Het Scheveningen van

Yoshi's favoriete stukje Scheveningen is het strand en de haven omdat hij veel surft maar ook graag een harinkie haalt.

"Als het zonnetje schijnt en ik heb een lekker biertje ben ik al snel tevreden. Maar als ik toch iets moet noemen, de Zuid en de Staat. Fijn sfeertje. In de winter drink ik graag een biertje in de Sien."

Het beste broodje eet je volgens hem bij het Haringhuisje. En het lekkerste authentieke bakkie is bij zijn omaatje thuis. Maar waar dat is blijft een goed bewaard Schevenings geheim.

Op woensdag eet Yoshi graag met de pot mee bij de bewonersmaaltijd in Jorplace door Durq. Een plek waar iedereen gezellig samen komt en een hapje en een drankje doet.

Nog een plek waar je volgens Yoshi geweest moet zijn, is op de Pier; je hebt hier een vrij uniek en mooi uitzicht.

En als je wilt weten waar je Yoshi nog meer tegen het gebruinde lijf kan lopen? Bij Zonnestudio Suncare Scheveningen natuurlijk!

Als laatste tip van 2017 wil Yoshi je meegeven dat je lekker moet struinen langs alle leuke pandjes die Scheveningen rijk is. En wij voegen daar aan toe dat je dat vaker moet komen doen, als je hier niet woont.

Kortom, tijd om de benen te strekken. En tijd voor 2018, proost op nog meer leuke interviews in het nieuwe jaar!

Delen

Bekijk ook deze items

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenDeze maand werden er weer de sterren van de hemel gefotografeerd, zo wel letterlijk als figuurlijk. Maar zoals Hennie Huisman ooit zei: er kan er maar 1 de winnaar zijn....

Lees verder

Geen herfstblad voor de mond

Er moet ons iets van het hart, iets over Scheveningen, winkelen en eten. Het barst hier namelijk van de leuke kleine winkeltjes. En nu het kouder wordt, hebben wij behoefte aan comfort food. Toch wordt er vaak naar de grotere supermarkten gewandeld voor het gemak. Maar wij willen jullie er even aan helpen herinneren waar je nog meer eten kan halen. Tja waar het hart vol van is, loopt de mond van over. Leef je uitVoor groente en fruit kan je je hart ophalen in Scheveningen bij dit adresje. Wat dacht je van Krijn Pronk in de Marcelisstraat? Elke dag...

Lees verder

Ontspannend

Iedereen houdt ervan, iedereen doet het. Nee niet dat... ik heb het over ontspannen! Chillen, relaxen, de beentjes omhoog, je kent het wel. Daar gaan we het vandaag even over hebben. Want ontspannen dat kunnen wij buitengewoon hier op Scheveningen, naast hard werken dan. Dus vandaag mijn favoriete ontspanningsdag op Scheveningen, speciaal voor jou! Ga even zitten, adem in, adem uit, ontspan! O ja en lees natuurlijk...Een goed beginIs het halve werk toch? Dus een perfecte dag vol ontspanning, begint eigenlijk met een heerlijk ontbijtje. Als je dat in Scheveningen wilt dan raad ik je de ZO aan, want omg...

Lees verder