Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers: Yoshi Duivesteijn

Het beruchte huis naast de Intension, 'de Natte haring', herbergt vele kleurrijke persoonlijkheden. De bonte feestjes die er zo nu en dan worden gehouden hebben dit huis een legendarische status gegeven. Hoog tijd om een van de bewoners te spreken. Dit was een lastige klus, maar die hebben we toch weten te klaren. Deze handige jongen hebben we via zijn huisgenoten weten te strikken, en wij presenteren dan ook met trots het laatste blog van dit jaar, met Yoshi in de hoofdrol!

Even voorstellen

Deze blonde god uit Scheveningen wordt door zijn huisgenoten omschreven als een goedlachse jongeman. Een beetje leedvermaak mag, en zelfspot wordt niet geschuwd.

Ook gaat Yoshi een feestje niet uit de weg, maar dit weerhoudt hem niet van hard werken. Verder vond zijn omgeving het belangrijk om te melden dat hij zorgzaam en koppig is, en hierdoor een lieve en een irritante jongen is om mee te wonen.

Dit klinkt meer als een contact advertentie dan een blog inmiddels. Dus laten we daar nu nog even mee doorgaan. Blonde dames van Scheveningen: zoek je een jongen met een grote mond en een even groot hart? Ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? Dan ben je bij Yoshi aan het goede adres.

Grapje natuurlijk! Waar je bij Yoshi wel voor aan het goede adres bent is een klus. Deze man runt namelijk zijn eigen bouwbedrijf Y. Duivesteijn Bouwkunde.Hoe hij zover heeft kunnen komen? Yoshi is opgegroeid in Duinoord, en zat op het Maruscollege. Na zijn middelbare school is hij een jaartje industrieel design gaan doen, wat hem niet zo beviel.

Zijn vader zit al zijn hele leven in de aannemerij, dus hij heeft het een beetje van huis uit meegekregen. Maar wilde er eigenlijk niks mee te maken hebben in het begin.

Toen heeft Yoshi als stage glas in lood gedaan en kwam voor het eerst in contact met het wereldje van de bouw wat hij heel erg leuk bleek te vinden.

Vanaf zijn zestiende is hij gaan reizen en heeft hij veel baantjes gehad om dit te kunnen bekostigen.

Op een dag werd hij gevraagd om mee te helpen verhuizen door iemand die aannemer was. Hier heeft hij nog meer ervaring opgedaan.

Na een tijdje kwam deze surfende bouwvakker erachter dat hij graag voor zichzelf wilde beginnen, zo gezegd zo gedaan. Na eerst nog wel even een jaartje Portugal te hebben meegepakt, maar dat terzijde.

Geen klus te groot voor deze man, dus mocht je hulp nodig hebben bij de renovatie van je stulp, vraag Yoshi om hulp.

Het Scheveningen van

Yoshi's favoriete stukje Scheveningen is het strand en de haven omdat hij veel surft maar ook graag een harinkie haalt.

"Als het zonnetje schijnt en ik heb een lekker biertje ben ik al snel tevreden. Maar als ik toch iets moet noemen, de Zuid en de Staat. Fijn sfeertje. In de winter drink ik graag een biertje in de Sien."

Het beste broodje eet je volgens hem bij het Haringhuisje. En het lekkerste authentieke bakkie is bij zijn omaatje thuis. Maar waar dat is blijft een goed bewaard Schevenings geheim.

Op woensdag eet Yoshi graag met de pot mee bij de bewonersmaaltijd in Jorplace door Durq. Een plek waar iedereen gezellig samen komt en een hapje en een drankje doet.

Nog een plek waar je volgens Yoshi geweest moet zijn, is op de Pier; je hebt hier een vrij uniek en mooi uitzicht.

En als je wilt weten waar je Yoshi nog meer tegen het gebruinde lijf kan lopen? Bij Zonnestudio Suncare Scheveningen natuurlijk!

Als laatste tip van 2017 wil Yoshi je meegeven dat je lekker moet struinen langs alle leuke pandjes die Scheveningen rijk is. En wij voegen daar aan toe dat je dat vaker moet komen doen, als je hier niet woont.

Kortom, tijd om de benen te strekken. En tijd voor 2018, proost op nog meer leuke interviews in het nieuwe jaar!

Delen

Bekijk ook deze items

Buitengewone Scheveningers

Wij hebben hart voor buitengewoon ondernemende Scheveningers, en die steken we ze ook graag onder de riem. Dit keer een altijd vrolijke en lieve ondernemende vrouw, die vooral let op de kleintjes en daar veel aandacht aan besteedt. Hoog tijd dus voor een interview met Lieke Demenint. De jongste Scheveningers onder ons, neemt ze met veel verve onder haar vleugel. Wij kunnen niet wachten op de nieuwste aanwinst in Scheveningen voor kinderen; de BSO Kind aan Zee!Even voorstellenVoor de liefde is ze vanuit Rotterdam naar het heerlijke Scheveningen gekomen. Inmiddels woont ze hier ruim 8 jaar (met diezelfde liefde) en...

Lees verder

Insmeren en wegwezen

Hij is er dan eindelijk, die zomer. Waarschijnlijk kom je veel tijd in Scheveningen doorbrengen (of je woont er misschien). Dat is een goede zaak, want op het strand is het fantastisch toeven. Maar minder goed, als je belangrijke 'strand essentials' vergeet. Het is heel erg belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon, maar ook om genoeg water, een handdoek, zwembroek, of misschien een spelletje en een boekje bij je te hebben. Dus voor iedereen die wel eens iets vergeet, een verhaaltje om je uit de brand en op het strand te helpen.Badpak je inGek maar waar, en...

Lees verder

Buitengewoon bewegen

Bewegen, als het goed is doe je dit elke dag. Het zit in onze natuur, en is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je lichamelijke gezondheid maar ook je mentale. Als je stilzit dan roest je vast; alles wordt stijver en je krijgt sneller last van kwaaltjes. Er wordt zelfs gezegd dat stilzitten het nieuwe roken is...Dus wij zijn in beweging gekomen om een van de leukste bewegingsspecialisten in Scheveningen te spreken! Linde Logtenberg is met haar eigen praktijk 'Natuurlijk Gezond' een beweging gestart die een nieuwe kijk heeft op de houdingen van het menselijk lichaam. Natuurlijk LindeLinde woont samen met...

Lees verder