Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewoon ondernemend

Dat stille wateren diepe gronden hebben dat is algemeen bekend. Daarom blijft het ook even stil als we de man achter het bedrijf Young Digital proberen te strikken voor een interview. Maar toch is het gelukt om deze man die liever op de achtergrond blijft, eens naar voren te schuiven en in de spotlight op Scheveningen te zetten. En hoe! Dus dames en heren, van de coulissen naar het podium presenteren wij vandaag met trots ons interview met dit digitale wonder; Michael Weterings!

Meer Michael

Opgegroeid tussen de kassen in het Westland had je verwacht dat Michael inmiddels wel op de trekker zou rijden, of tomaten zou plukken. Hoewel hij op een blauwe maandag nog molucellas (zoek maar even op, was geen pretje) heeft geplukt, heeft hij toch voor een andere richting gekozen.Na school is hij naar het Grafisch Lyceum in Rotterdam gegaan, en heeft daar Crossmedia gestudeerd. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij een passie voor coderen en zette hij zijn bedrijf Young Digital op. En van alles wat hij tijdens zijn studie heeft opgebouwd, plukt hij nu de vruchten!

Michael is naar Scheveningen verhuisd waar hij erg graag in de zee dobbert, met een surfplank. Daar kan hij niet alleen op ronddobberen maar ook nog een aardig potje op staan.

Ook geeft hij niet onverdienstelijk surfles hier en daar. Het is naar eigen zeggen wel iets minder geworden sinds hij veel uren doorbrengt achter de computer, tja de nadelen van een kantoorlichaam...

Young Digital

Al een paar jaar codeert Michael er dus lustig op los. Zijn bedrijf Young Digital floreert op Scheveningen door de ondernemende cultuur en zijn ondernemende natuur.

Andere ondernemers weten Young Digital dan ook feilloos te vinden als ze een nieuwe website nodig hebben. En omdat hij samenwerkt met vooraanstaande andere jonge creatievelingen (Buro Streep, Glitterstudio, Rodivision), is een logo, huisstijl of filmpje ook binnen handbereik. De mogelijkheden zijn eindeloos en het talent weergaloos.

Het kantoor onder de vuurtoren is dan ook een inspirerende plek en in de pauze wordt er graag een duikje genomen of een haring gehapt. Michael is erg dankbaar voor zijn werkplek en de mensen daar om hem heen.

Hotspots

Natuurlijk hangt Michael graag op zijn kantoor, want wat wil je met zo'n uitzicht op zee? Maar doet hij de plaatselijke horeca graag een duit in de portemonnee.

"Mijn favoriete stukje Scheveningen is denk ik bij de bankjes naast de vuurtoren, wat ook de perfecte plek is om de laatste uurtjes zon mee te pikken na een dag gewerkt te hebben."

En buiten kantoor en de bankjes kan je hem bij The Shore vinden. Dit vindt Michael een aanrader voor de goeie bakkies en lekkere pancakes.

Of je kan er surfplanken huren, en af en toe zijn er leuke feestjes. Dat wordt, vanwege de winterstop, wel nog even wachten tot april, maar dat is de moeite waard.

Er zijn veel plekken waar je een lekker bakkie kunt halen, zegt hij, maar The Fat Mermaid en The Shore staan toch wel boven aan m’n lijstje. Al misstaan de bakkies bij Michael op kantoor ook niet (niet allemaal massaal op de stoep staan).

Van lekker eten is Michael niet vies. Een van zijn favoriete plekjes om even snel iets te halen is bij Par Hasard op de Pier of voor goede indo is de Javaan op de Fred ook een aanrader, zegt hij. En in de binnenstad Vincenzo's of Chiapas op de Prins Hendrikstraat. Leuk detail is dat hij dankzij de (mede)eigenaar hiervan ook zijn kantoor heeft!

Tot slot wil hij alle bezoekers van Scheveningen mee geven om een keer een duikje in zee te nemen, en daarna de warmte op te zoeken in een van de strandtenten. Dit kan natuurlijk jaarrond nu, dus je hoeft niet tot de zomer te wachten.

"Kijk verder dan de eerste strandopgang, er zijn een hoop leuke plekken."

Met deze prachtige quote sluiten we dit stuk af. En als je een digitaal feest voor het oog nodig hebt, weet jij nu wie je moet zoeken. Graag gedaan!

(photo: VICE, links: Michael Weterings, rechts: Wouter de Wolf )


Delen

Bekijk ook deze items

Stemmen Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Een jaar lang maakten jullie de mooiste fotos en tagden ons gek op Instagram. Nu is het tijd dat de foto met de meeste likes verkozen wordt tot winnaar! Hoe dat verder is zijn werk gaat leggen we je natuurlijk even uit. Heel veel dank gaat uit naar alle trouwe lezers en volgers die de mooiste plaatjes hebben geschoten! Even voorstellenWat hebben we toch een beeldig talent rondlopen hier in de buurt die maar al te graag Scheveningen op de gevoelige plaat willen vast leggen. En het leuke is, talent komt vaak uit onverwachte hoeken, zoals je wel op de...

Lees verder

Fondant au chocolat du Ted

Ons blog staat altijd vol met heerlijke tips van geweldige mensen die op Scheveningen wonen. Deze week hebben we er in het kader van Kerst voor gekozen om een wel hele heerlijke tip voor jullie uit te lichten. Want Kerst draait natuurlijk om vrede op aard, liefde, familie en een hoop gezelligheid, maar ook lekker eten! En wie weet nou beter wat lekker eten is dan Meneer Chocola? Juist, daarom een receptje van chocola en van Ted (van Meneer Chocola).Receptjes en praatjesJe hebt natuurlijk wel eens het interview gelezen dat wij hebben gehad met Ted van Meneer Chocola. Zo niet,...

Lees verder

Te kust en te fit

De zomer was dan misschien niet wat je ervan verwachtte; de druppels vielen veelvuldig in het zand. Maar we hebben toch nog wat mooie dagen gehad. De terrassen liepen nog heel wat dagen over. Daar vloeide de drank rijkelijk en er was eten in overvloed. Er bestaat zoiets als wintervacht, maar toch is zomerzwembandjes ook een fenomeen, althans voor ons. Dus doof de barbecue en lees even mee met deze tips om niet alleen in beweging te komen, maar ook gewoon lekker in je vel te zitten. Buiten sportenDe beste beweging is buiten, en die is nog gratis ook! Niet...

Lees verder