Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Cinco razones

Een tijdje geleden kon je in onze tips al lezen over het Venezolaanse/Latijns Amerikaanse restaurant, Ron y Sazon. Dit advies heb ik zelf nog een keer opgevolgd door nog meer van de kaart te proberen. Toen vond ik het wel lief en attent om even vijf redenen op een rijtje te zetten, voor de Buitengewone lezers, waarom je echt je smaakpapillen moet verwennen bij dit Scheveningse juweeltje!

1. Holy guacamole, de huisgemaakte knapperige tortilla chips zijn op zich al genoeg reden om naar dit restaurant te gaan. Maar de guacamole, o die guacamole! Hemelse groene dip, die smelt op je tong.

2. Door naar reden twee, en dat is misschien wel belangrijker dan lekker eten; sfeer. De sfeer wordt neergezet door verschillende factoren. Maar de mensen die het runnen zijn toch wel de ster in die show. De liefste Venezolaanse familie die je met geduld en passie alles uitleggen, need I say more?

3. De drankjes, en dan vooral de Rum & Cola, dat gaat naar binnen als water. Je kan merken dat de drankjes met liefde worden bereid. Zorgvuldig wordt er een takje munt en een schijfje limoen in de rand van het goed gevulde glas gestoken. Het smaakt verfrissend en gewoon heerlijk, aanrader dus!4. De typische Venezolaanse gerechten die je aangeraden worden door de bediening. De pasteitjes als voorgerecht of wat dacht je van het hoofdgerecht met een soort draadjesvlees? Rijst, bonen en gebakken plantaan erbij, om je vingers bij af te likken (en dat deed ik dan ook). De steak was ook zo goed op smaak met huisgemaakte chimichurri; een hapje en je waant je in Latijns Amerika. De smaken zijn echt erg authentiek (mag ik zeggen, want heb er vijf jaar gewoond, weet je dat even).

5. En last but not least: het toetje! Ik nam de flan, en hoewel ik normaal niet echt een pudding persoon ben (ja dat is een begrip), was dit hemels. Misschien dat ik binnenkort gewoon wel eens langsloop voor een rum en een toetje, kan gewoon.

Lezersdipje

Na het lezen heel erg veel zin gekregen in een snackje? Begrijp ik, dus hier even een klein receptje, om zelf aan de slag te gaan en alvast in de stemming te komen. Van mij voor jou, alsjeblieft, graag gedaan!

Ingrediënten voor 1 schaaltje

1 rijpe avocado
1 tomaat
1/2 uitje
1 teen knoflook
1/2 rode peper
Sap van een 1/2 limoen
1/2 tl komijn

Zo maak je het

Prak de avocado fijn met een vork.

Hak de knoflook en de ui en voeg dit bij de avocado.

Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snij deze in kleine blokjes en voeg dit bij de massa.

Hak het halve pepertje fijn en voeg dit bij de avocado.

Voeg het limoensap toe en het komijn en meng het geheel goed door elkaar.

Hoi ik ben Anne een freelance schrijver die in Scheveningen woont. Ik schrijf (lees: ik doe een poging om) onder andere voor jullie elke week een leuk column op Buitengewoon Scheveningen. Verder heb ik een konijn Pancho, hou ik van hobby's en in fruit knijpen in de supermarkt.


Delen

Bekijk ook deze items

Scheveningen weer op de kaart

Even kort voorstellen: Bram Kosterink, 25 jaar en sinds twee jaar samenwonend met mijn vriendin in Den Haag. Opleiding gevolgd aan zowel de middelbare als de hoge hotelschool en in vele horecazaken gewerkt als gastheer. In 2010 uitgeroepen tot SVH Nationaal Kampioen gastheer en momenteel werkzaam bij een horeca advies bureau.De Pier werd 18 juli na een sluiting van 2,5 jaar weer deels geopend. Na een spoedrenovatie van enkele maanden belooft de Pier het foodwalhalla van Den Haag te worden. Sterker nog, ik las dat het de concurrent van de Foodhallen in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam zal worden.Daarnaast...

Lees verder

Buitengewone Scheveningers

Dit jaar staat in het teken van Feest aan Zee; het 200 jarig bestaan van de badplaats Scheveningen. Dus wie beter te strikken voor een interview dan de vrouw die mee helpt met de slingers ophangen op dit feest aan zee? Deze buitengewone Scheveningse gaf ons en jullie haar beste tips cadeau, dus snel uitpakken dan maar!Even voorstellenZe belandde in 2000 samen met haar liefde in Den Haag, en heeft altijd in de nabijheid van de zee gewoond, maar helaas niet op Scheveningen zelf. Maar daar is Annemarie Goedvolk niet minder betrokken om, bij Scheveningen! Haar aanwezigheid in alles dat...

Lees verder

Oogje op Scheveningen

Weet je nog onze fotowedstrijd Oogje op Scheveningen die dit hele jaar loopt? Daarbij kiezen we op Instagram elke maand een winnaar uit. Deze winnaar krijgt een blog op onze website, een beetje reclame zeg maar. Aan het einde van het jaar kiezen jullie uit deze twaalf gelukkigen weer de winnaar. En wat die gaat winnen, dat lees je hier! Oogje op ScheveningenNog even wat uitleg voor iedereen die het niet helemaal kon volgen. Je mag dus je mooiste foto maken, volg ons, en tag ons gek (op Instagram)! Dus geen foto's insturen of via Facebook ons taggen want die...

Lees verder