Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Cinco razones

Een tijdje geleden kon je in onze tips al lezen over het Venezolaanse/Latijns Amerikaanse restaurant, Ron y Sazon. Dit advies heb ik zelf nog een keer opgevolgd door nog meer van de kaart te proberen. Toen vond ik het wel lief en attent om even vijf redenen op een rijtje te zetten, voor de Buitengewone lezers, waarom je echt je smaakpapillen moet verwennen bij dit Scheveningse juweeltje!

1. Holy guacamole, de huisgemaakte knapperige tortilla chips zijn op zich al genoeg reden om naar dit restaurant te gaan. Maar de guacamole, o die guacamole! Hemelse groene dip, die smelt op je tong.

2. Door naar reden twee, en dat is misschien wel belangrijker dan lekker eten; sfeer. De sfeer wordt neergezet door verschillende factoren. Maar de mensen die het runnen zijn toch wel de ster in die show. De liefste Venezolaanse familie die je met geduld en passie alles uitleggen, need I say more?

3. De drankjes, en dan vooral de Rum & Cola, dat gaat naar binnen als water. Je kan merken dat de drankjes met liefde worden bereid. Zorgvuldig wordt er een takje munt en een schijfje limoen in de rand van het goed gevulde glas gestoken. Het smaakt verfrissend en gewoon heerlijk, aanrader dus!4. De typische Venezolaanse gerechten die je aangeraden worden door de bediening. De pasteitjes als voorgerecht of wat dacht je van het hoofdgerecht met een soort draadjesvlees? Rijst, bonen en gebakken plantaan erbij, om je vingers bij af te likken (en dat deed ik dan ook). De steak was ook zo goed op smaak met huisgemaakte chimichurri; een hapje en je waant je in Latijns Amerika. De smaken zijn echt erg authentiek (mag ik zeggen, want heb er vijf jaar gewoond, weet je dat even).

5. En last but not least: het toetje! Ik nam de flan, en hoewel ik normaal niet echt een pudding persoon ben (ja dat is een begrip), was dit hemels. Misschien dat ik binnenkort gewoon wel eens langsloop voor een rum en een toetje, kan gewoon.

Lezersdipje

Na het lezen heel erg veel zin gekregen in een snackje? Begrijp ik, dus hier even een klein receptje, om zelf aan de slag te gaan en alvast in de stemming te komen. Van mij voor jou, alsjeblieft, graag gedaan!

Ingrediënten voor 1 schaaltje

1 rijpe avocado
1 tomaat
1/2 uitje
1 teen knoflook
1/2 rode peper
Sap van een 1/2 limoen
1/2 tl komijn

Zo maak je het

Prak de avocado fijn met een vork.

Hak de knoflook en de ui en voeg dit bij de avocado.

Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snij deze in kleine blokjes en voeg dit bij de massa.

Hak het halve pepertje fijn en voeg dit bij de avocado.

Voeg het limoensap toe en het komijn en meng het geheel goed door elkaar.

Hoi ik ben Anne een freelance schrijver die in Scheveningen woont. Ik schrijf (lees: ik doe een poging om) onder andere voor jullie elke week een leuk column op Buitengewoon Scheveningen. Verder heb ik een konijn Pancho, hou ik van hobby's en in fruit knijpen in de supermarkt.


Delen

Bekijk ook deze items

Buitengewone Scheveningers: Yoshi Duivesteijn

Het beruchte huis naast de Intension, 'de Natte haring', herbergt vele kleurrijke persoonlijkheden. De bonte feestjes die er zo nu en dan worden gehouden hebben dit huis een legendarische status gegeven. Hoog tijd om een van de bewoners te spreken. Dit was een lastige klus, maar die hebben we toch weten te klaren. Deze handige jongen hebben we via zijn huisgenoten weten te strikken, en wij presenteren dan ook met trots het laatste blog van dit jaar, met Yoshi in de hoofdrol!Even voorstellenDeze blonde god uit Scheveningen wordt door zijn huisgenoten omschreven als een goedlachse jongeman. Een beetje leedvermaak mag,...

Lees verder

De handen uit de mouwen steken op Scheveningen

Achter de duinen, aan de roemruchte Noordzee, ligt een ambachtelijke zeilmakerij verscholen waar een vak met liefde wordt beoefend, Zeilmakerij Stitch. Hier steekt Frederik Quaedvlieg graag zijn handen uit de mouwen voor reparatie, creatie en ontwerp van alle doek toepassingen. Lees even mee in de wereld waar af toe misschien een steekje los zit, maar geen steekjes vallen.Stukje geschiedenis Het kan best zijn dat je een keer bij een strandtent hebt gezeten op een kussen gemaakt door Stitch! Tegenwoordig maakt Frederik ook andere producten zoals boottenten, afdekzeilen, strandstoeltjes, tenten, kussens op maat, je kan het zo gek niet bedenken. Eigenlijk...

Lees verder

Te kust en te fit

De zomer was dan misschien niet wat je ervan verwachtte; de druppels vielen veelvuldig in het zand. Maar we hebben toch nog wat mooie dagen gehad. De terrassen liepen nog heel wat dagen over. Daar vloeide de drank rijkelijk en er was eten in overvloed. Er bestaat zoiets als wintervacht, maar toch is zomerzwembandjes ook een fenomeen, althans voor ons. Dus doof de barbecue en lees even mee met deze tips om niet alleen in beweging te komen, maar ook gewoon lekker in je vel te zitten. Buiten sportenDe beste beweging is buiten, en die is nog gratis ook! Niet...

Lees verder