Buitengewoon
Scheveningen

Ontdek de winterse geheimen van Scheveningen

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een minuut Stadsboerderij Scheveningen

Op nog geen vijf minuten lopen van het strand, is het een beestenboel. Hier ligt de idyllische Stadsboerderij ’t Waaygat, die bestaat sinds 1978. De boerderij staat op een bijzondere plek in Scheveningen. Want vroeger lag aan de Havenkade een kanaal. Nu liggen hier een stadsboerderij, een school en kindertuinen. Er kan niet alleen veel geknuffeld worden, ook worden er tal van leuke activiteiten georganiseerd.

Stadsboerderij 't Waaygat

Op ’t Waaygat is veel te doen. Voor de kleinsten staat op het terrein een speeltuin. En er is een speciale knuffelhoek om kleine dieren te knuffelen. Er zijn bijvoorbeeld reuze konijnen, cavia's maar ook de baby dieren staan soms in de stal en kan je makkelijk aaien.

Op woensdag, zaterdag en zondag mogen de cavia's op schoot van 14.30 tot 15.30 uur. Met een speciaal zacht borsteltje mogen de cavia’s worden geborsteld.



En het fijne is, dat de stadsboerderij makkelijk toegankelijk is voor iedereen, ook voor rolstoelgebruikers.

Kinderen mogen altijd helpen als de boerderij open is. Bijvoorbeeld met het borstelen van de dieren of met het voeren. Het voeren gebeurt meestal rond 15.30 uur.

Alle stadsboerderijen zijn open van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over openingstijden tijdens de feestdagen kan je vinden op Stadsboerderijen in Den Haag.

In de boerderijen hangt steeds wisselende informatie over allerlei onderwerpen over dier en milieu. Ook zijn er het hele jaar door activiteiten die te maken hebben met leefbaarheid, natuur en milieu. Bijvoorbeeld voer maken voor de vogels.

Een minuut bij filmpje

We zijn op bezoek geweest bij deze ontzettend gezellige kinderboerderij in hartje Scheveningen! Het contact tussen de kleinste bezoekers en de dieren was ontzettend lief om te zien.

Ook de verzorgers hebben een nauwe band met alle bewoners van de boerderij. De sfeerimpressie die we hebben opgenomen bij de kinderboerderij kan je hier bewonderen!

Geniet achter je computer van ons filmpje en kom natuurlijk zeker een keer zelf langs.

Delen

Bekijk ook deze items

Bayonne smaakt naar meer!

Met de rode wijn nog in mijn bloed denk ik met een glimlach terug aan de heerlijke avond bij Café de Bayonne. Waarom ben ik hier niet vaker geweest, vraag ik mij af? Dat gaat per nu veranderen!Sinds juli 2014 is de Keizerstraat een fijne hotspot rijker: Café de Bayonne! En zoals de naam al doet vermoeden, viert een Spaanse chef hier de scepter met gerechten geïnspireerd op het geliefde Baskenland. Gevestigd naast Meneer Chocola (dé bekende koffiezaak) serveert Café de Bayonne vijf avonden per week de lekkerste tapas, soepen, salades en allerlei specialiteiten als Pollo de Bayonne (kip gerold...

Lees verder

Tip van An: Max Health

De moed verzamelen om in dit gure weer wat aan beweging te blijven doen gaat niet altijd van een leien dakje. Maar wij zitten altijd boordevol buitengewone energie om jullie te voorzien van de nodige tips om toch een duwtje in de rug te krijgen. En zoals je begrijpt is schrijven alleen niet genoeg, oftewel praatjes vullen geen gaatjes (wel mondjes in dit geval). Je bent nieuwsgierig he? Goedzo lees maar even mee, want dit ging ons ook niet in de koude kleren zitten!Tip van AnVoordat we verder gaan, zal ik mij even netjes voorstellen zodat je niet denkt: wie...

Lees verder

Aan de slag met zeewier!

PESTO VAN DE ZEEDeze groene pesto heeft dankzij de kombu een zeer diepe en krachtige smaak. Het is een eenvoudig recept om te maken. Je kunt naar hartelust experimenteren met de ingrediënten. De rucola en basilicum kun je bijvoorbeeld vervangen door bladgroen naar wens en de pijnboompitten door allerlei soorten noten, zoals cashew- of hazelnoten, of gebruik bijvoorbeeld zonnebloempitten. Serveer de pesto op toastjes, op een boterham met gegrilde groente of bij een bord pasta.40 g verse kombu (of kombu en wakame) (gebruik gepekelde kombu uit de natuurwinkel van het merk Atlantica, spoel het pekelzout eerst goed af voor gebruik)50...

Lees verder