Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

​Feestdagen proeverij bij viswinkel de Lange!

Vishandel de Lange is een begrip onder Scheveningers! Al 15 jaar zit dit viswinkeltje in het stukje Marcelisstraat wat grenst aan de Keizerstraat. Klein van formaat maar groot in prestatie! De vishandel is een waar familiebedrijf; Ben de Lange heeft het vak van zijn vader Bert geleerd en voert de dagelijkse leiding over de winkel met hulp van zus Kady, broer Bob en een aantal gepassioneerde medewerkers. En dat merk je; een team van enthousiaste, hardwerkende, deskundige mensen met een hart voor de zaak! Elke dag haalt de Lange zijn vis op de visafslag in Scheveningen, verser kan niet. Ik kom hier dan ook graag, meermalen per week.

Vandaag ben ik uitgenodigd voor de Feestdagen Proeverij! Met de feestdagen voor de deur, wil de Lange zijn clientèle verwennen maar vooral ook inspireren met al het lekkers wat verkrijgbaar is in de winkel. Jaarlijks bezoekt familie de Lange de visbeurs, een ontmoetingsdag voor de Nederlandse visdetailhandel. Hier worden trends, noviteiten en informatie uitgewisseld. En die krijg ik nu voorgeschoteld in de vorm van; zalmrollade met pijnboompitjes, cashewnoten en kaas, gebrande zalm met terriyakimarinade op een bedje van zeewier, gestoomde zalm met honing-mosterddressing, palingkroketjes en huisgemaakte wijtingsalade, alles even verrukkelijk! Volgens Bob de Lange denken mensen vaak dat het ingewikkeld is om vis klaar te maken. Het tegendeel is waar. En mocht je toch twijfels hebben, in viswinkel de Lange helpen ze je maar al te graag op weg met tips over de bereiding van alle soorten vis.

Buiten de verkoop van verse vis, kan de lekkerbek onder ons er ook terecht voor gefrituurde vis, schaal- en schelpdieren. Op Vlaggetjesdag staat de Lange met een haringkar in de Keizerstraat die met/zonder personeel ook te huur is voor haringparty’s. En heb je een feest of partij waarbij je graag vis wilt serveren; geen probleem, Ben de Lange verzorgt graag de catering waarbij de heerlijkste vissalades, vishapjes, gourmetschotels en sushi-/sashimischotels te bestellen zijn.

Die feestdagen komen we wel door met viswinkel de Lange, denk ik zo!

Had ik trouwens al gezegd dat vis ook erg gezond is…?


- Eva Wiewel



Delen

Bekijk ook deze items

De handen uit de mouwen steken op Scheveningen

Achter de duinen, aan de roemruchte Noordzee, ligt een ambachtelijke zeilmakerij verscholen waar een vak met liefde wordt beoefend, Zeilmakerij Stitch. Hier steekt Frederik Quaedvlieg graag zijn handen uit de mouwen voor reparatie, creatie en ontwerp van alle doek toepassingen. Lees even mee in de wereld waar af toe misschien een steekje los zit, maar geen steekjes vallen.Stukje geschiedenis Het kan best zijn dat je een keer bij een strandtent hebt gezeten op een kussen gemaakt door Stitch! Tegenwoordig maakt Frederik ook andere producten zoals boottenten, afdekzeilen, strandstoeltjes, tenten, kussens op maat, je kan het zo gek niet bedenken. Eigenlijk...

Lees verder

Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenDe fotografe die ons altijd trouw tagged in haar foto's op Instagram, en de fotowedstrijd heeft gewonnen van de afgelopen maand is Irene Verbaan. Ze is 27 jaar jong, en...

Lees verder

Noordzeeboerderij: "Zeewier is een echte smaakmaker"

Dat de zee vol mogelijkheden zit hoef je de organisatie achter de Noordzeeboerderij niet te vertellen. Na een geslaagde proef met zeewierteelt boven de Razende bol (bij Texel) gaat de Haagse stichting een zeewierboerderij beginnen voor de kust van Scheveningen. Want zeewier is niet alleen voor sushi, het is het voedsel van de toekomst.“Zeewier zit in allerlei producten,” vertelt Koen van Swam, woordvoerder van de Noordzeeboerderij, “tandpasta, kleding en make-up bijvoorbeeld. Het heeft een multifunctionele functie.” Niet alleen dat, de teelt in zee elimineert zaken als het gebruik van veel zoetwater, mest en land. Zaken die wel nodig zijn voor...

Lees verder