Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Fondant au chocolat du Ted

Ons blog staat altijd vol met heerlijke tips van geweldige mensen die op Scheveningen wonen. Deze week hebben we er in het kader van Kerst voor gekozen om een wel hele heerlijke tip voor jullie uit te lichten. Want Kerst draait natuurlijk om vrede op aard, liefde, familie en een hoop gezelligheid, maar ook lekker eten! En wie weet nou beter wat lekker eten is dan Meneer Chocola? Juist, daarom een receptje van chocola en van Ted (van Meneer Chocola).



Receptjes en praatjes

Je hebt natuurlijk wel eens het interview gelezen dat wij hebben gehad met Ted van Meneer Chocola. Zo niet, ga dat dan even heel gauw lezen want deze man heeft veel chocolade praatjes en goede ook. Voor de mensen die het Meneer Choco verhaal niet kennen bij deze.

Eigenaren en surfers van het eerste uur Boris en Ted kennen elkaar van het strand waar ze ooit samen de keuken van strandpaviljoen Buiten bestierden. Hierna volgden jaren van studie en werkervaring in binnen- en buitenlandse restaurants, met name Frankrijk en Zwitserland. De mannen kwamen als volleerde patissiers weer samen in 2009 en startten een nieuw avontuur: Meneer Chocola. Wat begon in een kleine ruimte met het geven van workshops, taarten maken voor de horeca en koffie met croissants serveren in het weekend, is inmiddels uitgegroeid tot een mooie zaak in de Keizerstraat in Scheveningen. Dan weten jullie dat ook weer! Enne hier dus het beloofde recept waar je je vingers bij aflikt op eet en meer van zulks. Fijne dagen vol fondant toegewenst!

CHOCOLOCO FIËSTA RECEPT

Ingrediënten

Porties: 20

400 gr pure chocolade

440 gr boter

400 gr suiker

8 eierdooiers

8 eieren

170 gr bloem

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min › Bereiding: 9min › Klaar in:24min

Verwarm de oven tot 240°C / gasovenstand 9.

Smelt de chocolade en de boter au bain-marie en meng.

Klop de eieren, de dooiers en de suiker tot ze luchtig en wit zijn.

Meng het chocolade/boter mengsel en het eieren/suiker mengsel en roer.

Voeg de bloem toe.

Giet in een flexibele silicone muffinvorm. Bak 9 tot 10 minuten.

Serveer warm.

Delen

Bekijk ook deze items

De handen uit de mouwen steken op Scheveningen

Achter de duinen, aan de roemruchte Noordzee, ligt een ambachtelijke zeilmakerij verscholen waar een vak met liefde wordt beoefend, Zeilmakerij Stitch. Hier steekt Frederik Quaedvlieg graag zijn handen uit de mouwen voor reparatie, creatie en ontwerp van alle doek toepassingen. Lees even mee in de wereld waar af toe misschien een steekje los zit, maar geen steekjes vallen.Stukje geschiedenis Het kan best zijn dat je een keer bij een strandtent hebt gezeten op een kussen gemaakt door Stitch! Tegenwoordig maakt Frederik ook andere producten zoals boottenten, afdekzeilen, strandstoeltjes, tenten, kussens op maat, je kan het zo gek niet bedenken. Eigenlijk...

Lees verder

​Feestdagen proeverij bij viswinkel de Lange!

Vishandel de Lange is een begrip onder Scheveningers! Al 15 jaar zit dit viswinkeltje in het stukje Marcelisstraat wat grenst aan de Keizerstraat. Klein van formaat maar groot in prestatie! De vishandel is een waar familiebedrijf; Ben de Lange heeft het vak van zijn vader Bert geleerd en voert de dagelijkse leiding over de winkel met hulp van zus Kady, broer Bob en een aantal gepassioneerde medewerkers. En dat merk je; een team van enthousiaste, hardwerkende, deskundige mensen met een hart voor de zaak! Elke dag haalt de Lange zijn vis op de visafslag in Scheveningen, verser kan niet. Ik...

Lees verder

De ode aan de haring

Vlaggetjesdag is voorbij, en wij waren erbij! Wat was hij lekker, die nieuwe haring. Je hebt echt wat gemist, maar niet getreurd want wat in het vat zit verzuurt niet. Kortom je kan nog steeds elke dag naar Scheveningen komen voor deze befaamde vis. Om je alvast een voorproefje te geven, een ode aan de haring.Geschiedenis met een staartjeDie nieuwe haring en zijn dag kwamen niet uit de lucht vallen (maar uit de zee natuurlijk). Wanneer? Rond 1947 werd er een jaarlijkse feestdag in mei of juni gehouden, rondom het vissen van de nieuwe haring.In Scheveningen werd vlaggetjesdag aanvankelijk op...

Lees verder