Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!

Even voorstellen

En dan zit de tweede maand er op, van onze fotowedstrijd, en als je het niet gevolgd hebt, tja jammer voor je hoor. Je hebt echt wat gemist! Want wat hebben we toch een beeldig talent rondlopen hier in de buurt die maar al te graag Scheveningen op de gevoelige plaat willen vast leggen. En het leuke is, talent komt vaak uit onverwachte hoeken, zoals je wel op de foto kan zien. Even lachen naar het vogeltje zeg maar...En dat is in dit geval Joël Leander Smits.Weer een jong talent deze maand, met zijn 19 lentes! Deze uit Helmond, afgestudeerde ICT'er volgt nu de opleiding vormgeving, media & technologie. "Daar zit ik nu in het eerste jaar. Ik ben nu iets langer dan een jaartje bezig met fotografie en ik vind het nog steeds erg leuk! Verder scroll ik graag door Reddit heen en game ik. Ik schiet vooral foto's met mijn Nikon D3200 met 18-55mm 3.5-5.6 kitlens en de Nikkor 50mm f1.8G. Als ik die niet bij mij heb dan gebruik ik mijn telefoon. Op het moment maak ik nog alleen foto's voor mijn hobby en opleiding, maar graag zou ik daar ook betaald werk van willen maken!"

De foto

Ja mensen dan ben je wel nieuwsgierig geworden hoe deze foto gemaakt is toch? Samen met zijn klasgenoot, Joep Cox, liep Joël richting het rood-witte torentje, en opeens gingen die vogeltjes, die je op de foto ziet, in zijn tas zitten.

"Ik zag dit dus als een mooie kans om wat foto's van hun te maken, dus toen klikte ik snel de 50mm op m'n camera. Ze blijven wel bijna constant in beweging dus het was een beetje lastig om een goede compositie te krijgen."

Scheveningen door de ogen van

Het is al lang geleden dat Joël in Scheveningen was geweest. Maar hij is zeker van plan een keertje terug te gaan, om meer mooie plaatjes vast te leggen. Ja ja Scheveningen is zeker fotogeniek, en je kan er je lol op met een camera (ook zonder hoor).

"Toen ik er kwam kreeg ik een gevoel van vrijheid en rust. Het uitzicht over de zee heen en de wind die langs je af komt blazen."

Het meest fotogenieke plekje vindt hij het uitzicht op het groen-geel torentje vanaf de rood-witte, en dan vooral met zonsondergang. Verder vindt Joël het strand bij de Pier erg leuk en ergens waar je kibbeling kan eten. A kibbeling a day keeps the doctor away, ja toch?

Mocht je nu denken: "Goh die jongen wil ik een keer inhuren om een mooi plaatje te schieten" (hij 'schiet' niet alleen vogels). Klik dan even hier om in contact te komen met Joël!

Delen

Bekijk ook deze items

De grote oversteek

Aan zee wonen is fantastisch, dat weten wij maar al te goed hier op Scheveningen! Maar erover varen is ook niet verkeerd. En omdat we graag willen dat onze lezers de juiste koers varen, helpen we jullie een stukje op weg. Een avontuurlijk blog, vol reislust aan de kust!In hetzelfde schuitjeWe laten je niet zomaar het schip ingaan, maar het mooiste schip op Scheveningen! De bark EUROPA is een Nederlands Tall Ship en met haar lengte van 56 meter en 3 masten een imposante verschijning. Aan boord werken 16 bemanningsleden en 48 trainees vanuit het Sail Training Programma. De EUROPA...

Lees verder

Buitengewone Scheveningers

Dit jaar staat in het teken van Feest aan Zee; het 200 jarig bestaan van de badplaats Scheveningen. Dus wie beter te strikken voor een interview dan de vrouw die mee helpt met de slingers ophangen op dit feest aan zee? Deze buitengewone Scheveningse gaf ons en jullie haar beste tips cadeau, dus snel uitpakken dan maar!Even voorstellenZe belandde in 2000 samen met haar liefde in Den Haag, en heeft altijd in de nabijheid van de zee gewoond, maar helaas niet op Scheveningen zelf. Maar daar is Annemarie Goedvolk niet minder betrokken om, bij Scheveningen! Haar aanwezigheid in alles dat...

Lees verder

VISSCH!

Zo. Dat is gelukt. VISSCH staat wat mij betreft op de kaart van jaarlijks terugkerende festivals in Scheveningen. Met bijna 10.000 bezoekers in 1 weekend heeft het visfestival zichzelf overtroffen!Op vrijdag 9 oktober toog ik met man en kinderen naar de visafslag in de Scheveningse eerste binnenhaven voor een avondje vishappen. Vorig jaar waren wij al van de partij bij VISSCH en dit jaar wilden wij zeker niet missen, want nieuwe locatie (de Visafslag), openingsavond én manlief was een van de genodigden om mee te varen op de Tholen 10, een viskotter, om garnalen te vissen om een krat vol...

Lees verder