Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!

Even voorstellen

En dan zit de tweede maand er op, van onze fotowedstrijd, en als je het niet gevolgd hebt, tja jammer voor je hoor. Je hebt echt wat gemist! Want wat hebben we toch een beeldig talent rondlopen hier in de buurt die maar al te graag Scheveningen op de gevoelige plaat willen vast leggen. En het leuke is, talent komt vaak uit onverwachte hoeken, zoals je wel op de foto kan zien. Even lachen naar het vogeltje zeg maar...En dat is in dit geval Joël Leander Smits.Weer een jong talent deze maand, met zijn 19 lentes! Deze uit Helmond, afgestudeerde ICT'er volgt nu de opleiding vormgeving, media & technologie. "Daar zit ik nu in het eerste jaar. Ik ben nu iets langer dan een jaartje bezig met fotografie en ik vind het nog steeds erg leuk! Verder scroll ik graag door Reddit heen en game ik. Ik schiet vooral foto's met mijn Nikon D3200 met 18-55mm 3.5-5.6 kitlens en de Nikkor 50mm f1.8G. Als ik die niet bij mij heb dan gebruik ik mijn telefoon. Op het moment maak ik nog alleen foto's voor mijn hobby en opleiding, maar graag zou ik daar ook betaald werk van willen maken!"

De foto

Ja mensen dan ben je wel nieuwsgierig geworden hoe deze foto gemaakt is toch? Samen met zijn klasgenoot, Joep Cox, liep Joël richting het rood-witte torentje, en opeens gingen die vogeltjes, die je op de foto ziet, in zijn tas zitten.

"Ik zag dit dus als een mooie kans om wat foto's van hun te maken, dus toen klikte ik snel de 50mm op m'n camera. Ze blijven wel bijna constant in beweging dus het was een beetje lastig om een goede compositie te krijgen."

Scheveningen door de ogen van

Het is al lang geleden dat Joël in Scheveningen was geweest. Maar hij is zeker van plan een keertje terug te gaan, om meer mooie plaatjes vast te leggen. Ja ja Scheveningen is zeker fotogeniek, en je kan er je lol op met een camera (ook zonder hoor).

"Toen ik er kwam kreeg ik een gevoel van vrijheid en rust. Het uitzicht over de zee heen en de wind die langs je af komt blazen."

Het meest fotogenieke plekje vindt hij het uitzicht op het groen-geel torentje vanaf de rood-witte, en dan vooral met zonsondergang. Verder vindt Joël het strand bij de Pier erg leuk en ergens waar je kibbeling kan eten. A kibbeling a day keeps the doctor away, ja toch?

Mocht je nu denken: "Goh die jongen wil ik een keer inhuren om een mooi plaatje te schieten" (hij 'schiet' niet alleen vogels). Klik dan even hier om in contact te komen met Joël!

Delen

Bekijk ook deze items

Buitengewone Scheveningers

Iedereen is, net als wij, dol op buitengewone Scheveningers. Die zetten wij dan ook graag in het zonnetje. En deze week hebben we weer beet, dus jullie kunnen smullen! Deze verse vangst is een unieke en creatieve vrouw die graag een harinkje hapt, en niet vies is van Scheveningen en ook niet om dat mooi in beeld te brengen. We hebben het natuurlijk over de enige echte Amy Moormann! Even voorstellenEen lange blonde verschijning, die als ze een ruimte binnen komt gelijk de aandacht naar zich toe trekt. Dat moet wel een interessant verhaal worden dachten wij zo! Niet alleen...

Lees verder

'Scheveningen ademt surfen!'

Dorien Hoekstra begon op haar 14e met windsurfen. Dat is niet vroeg, maar ook zeker niet te laat. Toen Dorien 18 was, reisde ze namelijk al de hele wereld over als professioneel windsurfster. Nog steeds doet ze dat, maar dan als coach van het talententeam – waar haar kinderen ook in zitten – met als thuisbasis Scheveningen. Want de badplaats is de ideale locatie om surftalent te ontwikkelen!“Rond mijn 18e was er een omslagmoment, dat ik mij realiseerde dat ik het talent had om ver te komen met windsurfen”, vertelt Dorien, terwijl ze terugdenkt aan haar begindagen. “Ik ging beter...

Lees verder

Buitengewoon Feest aan Zee

Volg je ons al op Instagram? Nee? Zonde, want er staan werkelijk de meest kunstige kiekjes op. Afgelopen jaar stond ons account in het teken van fotografie en een oogje hebben op Scheveningen. Mensen lieten Scheveningen door hun ogen zien aan ons, en stegen met hun camera's zelfs naar grote hoogten. Komend jaar kondigen we een nieuw thema aan, en dat vieren we met dit artikel!Feest aan ZeeZoals je waarschijnlijk al in de wandelgangen en de duinpaden gehoord hebt, vieren we het komende jaar Feest aan Zee. We vieren namelijk het 200 jarig bestaan van de badplaats, Scheveningen.We vieren dit...

Lees verder