Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!

Even voorstellen

Deze maand werden er weer de sterren van de hemel gefotografeerd, zo wel letterlijk als figuurlijk. Maar zoals Hennie Huisman ooit zei: er kan er maar 1 de winnaar zijn. Even een leuke anecdote; we belden de winnaar toen hij op een berg in Oostenrijk stond. De winnaar was enthousiast en erg blij met dit telefoontje! Maar goed we houden jullie niet langer in spanning...het is geworden: Joost Lagerweij uit de Bilt!

Hij fotografeert echt als hobby omdat hij daarmee naar eigen zeggen even lekker op zijn gemak kan ontspannen. De onderwerpen die hij fotografeert zijn landschappen, natuur en soms experimenteert hij wat met andere onderwerpen.

De foto

Deze foto leek voor ons een foto die geen toevalstreffer was. Maar toch is dit beeld erg spontaan ontstaan, en daarom is het ook leuk om het verhaal achter de foto te horen. Hij is gemaakt op een doordeweekse avond toen Joost zag dat het weleens een mooie zonsondergang kon worden.

Hij was net thuis van werk toen hij ineens bedacht dat hij het reuzenrad van Scheveningen nog niet eens gezien had. Het leek hem die avond een goed idéé om het reuzenrad bij zonsondergang te fotograferen.

"Nadat de zon weg was en nog wat had rondgelopen over het strand en de boulevard zag ik hoe de sterren en wat wolken mooi reflecteerde op het natte strand, gelijk de camera en statief weer gepakt en heb toen deze foto gemaakt."

Scheveningen door de ogen van

En wat Joost met Scheveningen heeft herken jij vast! Het is voor hem een plek waar altijd iets te zien of beleven is. En wat dan als een dagje vakantie voelt en op momenten als deze kan je er mooie foto's maken.

Dat is dan ook erg goed gelukt Joost! Dus mag je vaker komen doen. En dat moet je je zelfs van ons, want zoals je zelf al aangaf, ben je niet heel bekend met Scheveningen.

"De fotogenieke plekken zijn voor mij de Pier, het Kurhaus en de Boulevard."

Maar wij kennen nog heel veel meer leuke plekken, die jij vast ook mooi vindt. Dus we zien je graag wat vaker verschijnen. Wil je de kiekjes van Joost bekijken, kan je naar zijn Instagram Lagerweijsnapshots of Facebook pagina. Dus Joost, tot snel op Scheveningen, en geniet nu nog even van je vakantie!

Delen

Bekijk ook deze items

Buitengewone Scheveningers

Dit jaar staat in het teken van Feest aan Zee; het 200 jarig bestaan van de badplaats Scheveningen. Dus wie beter te strikken voor een interview dan de vrouw die mee helpt met de slingers ophangen op dit feest aan zee? Deze buitengewone Scheveningse gaf ons en jullie haar beste tips cadeau, dus snel uitpakken dan maar!Even voorstellenZe belandde in 2000 samen met haar liefde in Den Haag, en heeft altijd in de nabijheid van de zee gewoond, maar helaas niet op Scheveningen zelf. Maar daar is Annemarie Goedvolk niet minder betrokken om, bij Scheveningen! Haar aanwezigheid in alles dat...

Lees verder

Bakkie Leut met Ted

Boris Vermolen en Ted Hendriks mogen zich allebei al 6 jaar lang met recht Meneer Chocola noemen. De beste taarten, croissantjes, bonbons (we kunnen nog wel even doorgaan), en natuurlijk bakkies haal je bij deze heren. Sinds een paar jaar kan je ook bourgondisch genieten in de avond bij Café de Bayonne. En ja dames en heren, wij hebben DE Ted Hendriks gestrikt voor wat koffiepraat over VISSCH. Een van de leukste evenementen waar de heren van het goede chocolade leven ook dit jaar weer bij zullen zijn!De beste koks staan aan walWat kunnen we van deze keukenprinsen verwachten bij...

Lees verder

Oud-Hollands genieten bij Oma Toos

Scheveningen blijft zich ontwikkelen. Ondernemers starten de leukste initiatieven en Oma Toos in de Haven is daar één van. Eind maart opende zij haar deuren voor het grote publiek die net als de eigenaren Talisa en Jamal gek zijn op oer-Hollandse gerechten! Natuurlijk naar authentiek recept van de échte oma Toos van Talisa."Toen we stopten met ons andere project, Pier Zuid, waar Jamal een van de aandeelhouders was, reden we hier langs en wilden we hierin. Het Oma Toos concept lag al op de plank, maar dan met poffertjes en pannenkoeken erbij", vertelt Talisa in het splinternieuwe opgeleverde Oma Toos...

Lees verder