Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!

Even voorstellen

Deze maand werden er weer de sterren van de hemel gefotografeerd, zo wel letterlijk als figuurlijk. Maar zoals Hennie Huisman ooit zei: er kan er maar 1 de winnaar zijn. Even een leuke anecdote; we belden de winnaar toen hij op een berg in Oostenrijk stond. De winnaar was enthousiast en erg blij met dit telefoontje! Maar goed we houden jullie niet langer in spanning...het is geworden: Joost Lagerweij uit de Bilt!

Hij fotografeert echt als hobby omdat hij daarmee naar eigen zeggen even lekker op zijn gemak kan ontspannen. De onderwerpen die hij fotografeert zijn landschappen, natuur en soms experimenteert hij wat met andere onderwerpen.

De foto

Deze foto leek voor ons een foto die geen toevalstreffer was. Maar toch is dit beeld erg spontaan ontstaan, en daarom is het ook leuk om het verhaal achter de foto te horen. Hij is gemaakt op een doordeweekse avond toen Joost zag dat het weleens een mooie zonsondergang kon worden.

Hij was net thuis van werk toen hij ineens bedacht dat hij het reuzenrad van Scheveningen nog niet eens gezien had. Het leek hem die avond een goed idéé om het reuzenrad bij zonsondergang te fotograferen.

"Nadat de zon weg was en nog wat had rondgelopen over het strand en de boulevard zag ik hoe de sterren en wat wolken mooi reflecteerde op het natte strand, gelijk de camera en statief weer gepakt en heb toen deze foto gemaakt."

Scheveningen door de ogen van

En wat Joost met Scheveningen heeft herken jij vast! Het is voor hem een plek waar altijd iets te zien of beleven is. En wat dan als een dagje vakantie voelt en op momenten als deze kan je er mooie foto's maken.

Dat is dan ook erg goed gelukt Joost! Dus mag je vaker komen doen. En dat moet je je zelfs van ons, want zoals je zelf al aangaf, ben je niet heel bekend met Scheveningen.

"De fotogenieke plekken zijn voor mij de Pier, het Kurhaus en de Boulevard."

Maar wij kennen nog heel veel meer leuke plekken, die jij vast ook mooi vindt. Dus we zien je graag wat vaker verschijnen. Wil je de kiekjes van Joost bekijken, kan je naar zijn Instagram Lagerweijsnapshots of Facebook pagina. Dus Joost, tot snel op Scheveningen, en geniet nu nog even van je vakantie!

Delen

Bekijk ook deze items

Buitengewone Scheveningers

Je staat er vaak mee op in de ochtend en is populair op Scheveningen. We hebben het niet over is deze ontzettend spontane jongen die we interviewen dit keer, maar hij maakt wel de beste van Scheveningen en misschien wel van Nederland! We hebben het natuurlijk over een heerlijk bakkie pleur oftewel koffie. En de bakkies die Vinnie maakt kan je halen bij de gloednieuwe hotspot die hij zojuist geopend heeft. Hoog tijd voor een interview, en een bakkie bij Tigershark! Even voorstellenVinnie Zwaan is druk in de weer geweest om de kwaliteit van koffie drinken op Scheveningen naar een...

Lees verder

Tip van An: Max Health

De moed verzamelen om in dit gure weer wat aan beweging te blijven doen gaat niet altijd van een leien dakje. Maar wij zitten altijd boordevol buitengewone energie om jullie te voorzien van de nodige tips om toch een duwtje in de rug te krijgen. En zoals je begrijpt is schrijven alleen niet genoeg, oftewel praatjes vullen geen gaatjes (wel mondjes in dit geval). Je bent nieuwsgierig he? Goedzo lees maar even mee, want dit ging ons ook niet in de koude kleren zitten!Tip van AnVoordat we verder gaan, zal ik mij even netjes voorstellen zodat je niet denkt: wie...

Lees verder

Buitengewone Scheveningers

Deze week zetten we weer een Buitengewone Scheveninger in het zonnetje. Niet dat ze daar te weinig van krijgt, dat zonnetje, want ze zit vaker dan gemiddeld op het strand. Sasja van Kessel is een vrouw van het strand en de zee, en mede eigenaresse van een ontzettend leuke tent die daar staat. Toevallig toch? We mochten dit zonnetje in huis interviewen en kregen wat lessen in levensgenieten aan de kust. Een stukje geschiedenisAl op 15-jarige leeftijd begon de toekomst van Sasja vorm te krijgen toen ze op het strand begon te werken met vriendinnen. Dit deed ze naast haar...

Lees verder