Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!

Even voorstellen

De fotograaf van de afgelopen maand die de beste foto heeft gemaakt is Charissa. Maar naar eigen zeggen noemen de meeste mensen haar Charis.

Ze is 24 lentes jong, en woont in Den Haag. Ze moest wel even wennen toen ze hier vier jaar geleden kwam wonen. De oorspronkelijke Utrechtse vond het hier iets drukker, en ook de humor en al die Haagse gewoontes waren iets anders dan ze gewend was.

Gelukkig is ze inmiddels erg goed ingeburgerd en heeft ze met deze foto de essentie van Scheveningen in de winter weten vast te leggen!De foto

Omdat de binnenstad veel prikkels biedt, zoekt Charissa graag de rust op van het strand.

Het moment waarop de foto is vastgelegd was op een van de fijnste avonden van dit jaar, zegt Charissa.

"Samen met een goede vriendin maakte ik een avondwandeling waarop we getrokken werden door het licht. Het was rustig op het strand. Bijna verlaten. De lucht wat woest en de zee was hoorbaar. Het was heerlijk."

En wij vinden dan ook dat ze met deze foto een prachtig gevoel weergeeft dat je alleen op het strand kan vinden (of in de duinen). Natuurlijk alleen op Scheveningen, dat wel, niet op elk strand!

Scheveningen door de ogen van

Als we haar vragen hoe zij Scheveningen ziet dan denkt ze vooral aan mensen die genieten van het samen zijn, of het alleen zijn. In de buitenlucht naast de zee bijtanken en bijkomen van de alledaagse drukte.

Charissa heeft geen favoriete plekken want ze kan overal wel aarden. Vooral als ze zand onder haar zolen voelt!

Op haar website schrijft ze over de kleine dingen in het leven. De mooie momenten die ze beleeft, over de dagen waarop ze geen lucht heeft, maar toch wil beleven. Zeker de moeite waard om een blik op dat blog te werpen!

Tot slot wil ze iedereen die naar Scheveningen toe komt iets simpels maar bovenal belangrijks toe wensen (in deze drukke tijden met veel prikkels): beleef, lach en geniet! En dat gaan we zeker doen!

Delen

Bekijk ook deze items

​Buitengewone Scheveningers: Valentine Schuitema

Soms kom je mensen tegen die je gelijk een goed gevoel geven en je op je gemak stellen. Vaak zijn dit goedlachse mensen die ook veel aandacht hebben voor anderen, een altijd luisterend oor (of twee) bezitten, dicht bij zichzelf staan en open zijn. Deze mensen verdienen natuurlijk zelf ook eens even in het zonnetje gezet te worden. Daarom deze week het verhaal van Valentine, een buitengewone Scheveningse die een Body Talk praktijk is gestart. Wat zeg je, Body Talk?! Ja dat lees je goed hoor, je bent nieuwsgierig geworden he? Mooi zo, lees maar even mee!Valentine talkMaar eerst wat...

Lees verder

Buitengewone Scheveningers

Het is vast niet aan je aandacht ontsnapt dat er de afgelopen week wat reuring rondom de haven was. Scheveningen stond in het teken van de Finish van de Volvo Ocean Race; een van de, zo niet de, zwaarste zeilrraces ter wereld. Dus wij hebben deze week alle zeilen bijgezet om een buitengewone vrouw te spreken die meer weet van zeilen en Scheveningen. Dit buitengewone blog zetten we Charlotte Heijstek in het zonnetje! Even voorstellen Charlotte Heijstek is met haar 25 jaren al een doorgewinterde zeilster te noemen. Ze noemt zichzelf, bescheiden, een fervent zeilster. Ze heeft gevaren in de...

Lees verder

Ondernemend Scheveningen

Zoals je misschien al wel eens eerder hebt kunnen lezen is Scheveningen een magneet voor de ondernemende mens. Logisch, want dit walhalla aan zee is ook ontstaan door mensen die niet graag hun leven op het zitvlak doorbrachten. En wij zetten ze dan ook maar al te graag in het buitengewone zonnetje. Deze week Yaron Menneken, een van de ondernemendste mensen die wij kennen, en die jullie beter moeten leren kennen! Volg je het nog? Nee wij ook niet, maar goed lees mee met deze mini cursus hoe je een succesvolle ondernemer wordt, want dat is deze man!Toen Yaron een...

Lees verder