Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!

Even voorstellen

De man achter de foto van afgelopen maand is Elko Fousert. Hij komt uit Leusden, maar verblijft sinds ongeveer een half jaar heel veel bij zijn vriendin in Den Haag. Welkom hier, wat ontzettend gezellig dat je er bent Elko!Omdat hij door omstandigheden geen geld heb voor een officiële camera, maakt hij deze mooie foto's met zijn Samsung S7 Edge telefoon.

Hij is nu ongeveer een half jaar bezig met het maken van foto's van de zonsondergangen, mooie uit- en vergezichten.

De foto

Deze gouden foto heeft Elko gemaakt tijdens de zonsondergang en dat heeft hij met zijn telefoon gedaan. En het resultaat is niet onverdienstelijk!

"Eerst maakte ik gewoon foto's van de zonsondergang over het water heen, maar later ben ik meer gaan experimenteren met dichtbij de grond fotograferen en met weerspiegelingen met het water."

Hij kreeg bij het maken van dit plaatje al het gevoel dat het een schot in de roos was.

Volgens Elko is het een kwestie van timing en afwachten wat je voor een foto aantreft op je telefoon. Soms maakt hij wel 50 foto's op een avond om mooie foto's uit te zoeken en op Instagram te zetten. Dat is aardig wat moeite voor een Instagram post, en mag zeker gewaardeerd worden.

Scheveningen door de ogen van

Als je Scheveningen door zijn ogen bekijkt dan krijg je een kijkje in zijn wandelroutine. Die loopt altijd vanuit Duindorp bij zijn schoonmoeder vandaan langs de haven, de terrasjes en de boulevard naar de Pier.

Hij houdt er van om de meeuwen te zien, de watertaxi en genietende mensen met een drankje. Om vervolgens zelf te genieten van een drankje natuurlijk.

"Ik kom zeker in de zomer het liefst op de boulevard om van de zon en een lekker koud biertje te genieten. Het liefst maak ik foto's op het strand tijdens de zonsondergang."

Elko heeft geen website, maar zoals je al doorhad wel een ontzettend mooie Instagram, die zeker het volgen waard is. Hier zijn mensen vrij om foto's van hem te liken en hem te volgen, aldus Elko.

Het was een grote eer om mee te doen met deze fotowedstrijd zegt hij, en hij hoopt dan ook dat hij begin volgend jaar de overnachting op Scheveningen wint. Want zeg nou zelf, wie wil zo'n luxe overnachting nou niet?!


Delen

Bekijk ook deze items

Buitengewoon bewegen

Bewegen, als het goed is doe je dit elke dag. Het zit in onze natuur, en is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je lichamelijke gezondheid maar ook je mentale. Als je stilzit dan roest je vast; alles wordt stijver en je krijgt sneller last van kwaaltjes. Er wordt zelfs gezegd dat stilzitten het nieuwe roken is...Dus wij zijn in beweging gekomen om een van de leukste bewegingsspecialisten in Scheveningen te spreken! Linde Logtenberg is met haar eigen praktijk 'Natuurlijk Gezond' een beweging gestart die een nieuwe kijk heeft op de houdingen van het menselijk lichaam. Natuurlijk LindeLinde woont samen met...

Lees verder

Insmeren en wegwezen

Hij is er dan eindelijk, die zomer. Waarschijnlijk kom je veel tijd in Scheveningen doorbrengen (of je woont er misschien). Dat is een goede zaak, want op het strand is het fantastisch toeven. Maar minder goed, als je belangrijke 'strand essentials' vergeet. Het is heel erg belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon, maar ook om genoeg water, een handdoek, zwembroek, of misschien een spelletje en een boekje bij je te hebben. Dus voor iedereen die wel eens iets vergeet, een verhaaltje om je uit de brand en op het strand te helpen.Badpak je inGek maar waar, en...

Lees verder

Oogje op Scheveningen

Weet je nog onze fotowedstrijd Oogje op Scheveningen die dit hele jaar loopt? Daarbij kiezen we op Instagram elke maand een winnaar uit. Deze winnaar krijgt een blog op onze website, een beetje reclame zeg maar. Aan het einde van het jaar kiezen jullie uit deze twaalf gelukkigen weer de winnaar. En wat die gaat winnen, dat lees je hier! Oogje op ScheveningenNog even wat uitleg voor iedereen die het niet helemaal kon volgen. Je mag dus je mooiste foto maken, volg ons, en tag ons gek (op Instagram)! Dus geen foto's insturen of via Facebook ons taggen want die...

Lees verder