Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!

Even voorstellen

We zagen ontzettend mooie plaatjes voorbij komen het hele jaar van deze fotograaf. Niet alleen maakt hij haarscherpe kiekjes, ook legt hij de sfeer goed vast.

De ijskoude onverbiddelijke Noordzee is zijn speelplaats, en de camera het speelgoed. We hebben het natuurlijk over Michal Pelka, een zeer fanatieke amateur fotograaf.

Zijn passie is om de Noordzee en de surfsport op een zo uniek mogelijke manier vast te leggen.

"Ik probeer de energie en het licht wat wij in de Noordzee hebben zo mooi mogelijk in een foto te vangen."


Hij hoopt dat mensen die niet veel verbinding met de zee voelen, de foto’s zien en dan geraakt worden door de uitstraling die onze Noordzee soms heeft en de energie en motivatie die de surfers uitstralen.

En dat lukt aardig al zeggen wij het zelf. Want Michal schiet bij weer of geen weer ook zijn plaatjes, en hij gaat ook ver (soms de zee in) om ze te schieten. Datzelfde doorzettingsvermogen van de surfers zie dus terug in Michal en zijn foto's.

De foto

De omstandigheden van de gemaakte foto zijn daarom ook zo tekenend. Deze foto werd gemaakt op een hele koude en mistige december ochtend.

"We hadden net gesurft en we zaten nog na te genieten van de golven toen ik het idee kreeg om deze foto te schieten. Het schrille contrast tussen de blokken en het subtiel balanceren van het surfboard op de hand van Marijn maakt het een geslaagde foto voor mij."

Wij vinden dat je hier goed een herkenbaar punt op Scheveningen ziet, maar echt door de ogen van de fotograaf. De bijzondere hoeken die Michal op zoekt maken zijn foto's voor ons erg interessant en mooi om naar te kijken!

Scheveningen door de ogen van

Scheveningen is voor Michal een unieke locatie in Nederland die veel mensen veel plezier brengt. Eigenlijk een 'Ultimate Playground' waarbij de grootste plezierigheden gratis zijn, namelijk het strand en de zee.

"Ik bevind mij meestal dicht bij de zee, rondom de Scheveningse Pier of het havengebied. Er zijn een heleboel fotogenieke plekken, het hangt ook af op welke dag en in welk weer je foto’s maakt. Er zijn zo veel mooie plekken…."

Zijn foto’s zijn het beste te bewonderen via Instagram of Facebook of op zijn website.

Af en toe geeft hij een mooie foto gratis weg via zijn Instagram en Facebook pagina dus als mensen daar kans op willen maken is het enige wat ze daarvoor hoeven te doen hem volgen via deze social media kanalen!

Wat wil je nog meer? Want Scheveningen mensen, dat is me toch een plaatje...En daar weet Michal alles van. Bedankt voor alle prachtige oogjes op Scheveningen het afgelopen jaar.

Delen

Bekijk ook deze items

Jaap Pronk: "Kijk naar de gevels!"

Jaap Pronk is schipper bij de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij en is daar al jaren op zijn plek. “Ik startte in 1977 als vrijwilliger en kwam eind jaren tachtig in vaste dienst. Eerst als motordrijver, later als stuurman en toen als schipper. Dit is nooit gaan vervelend!” Jaap zal dit nog 4 jaar doen, want daarna moet hij stoppen. Echt weggaan bij de KNRM zal hij niet overigens. Als geboren Scheveninger met een vuurtorenwachter als vader, houdt hij van de zee, de witte huisjes en de vuurtoren.Waar ga je graag eten en drinken?“Wij gaan niet heel vaak uit eten, maar ik...

Lees verder

Een koekje van buitengewoon deeg

Een stralend blonde verschijning met een glimlach van goud. De meeste Scheveningers hebben wel eens een bakkie of een juice gedronken, waar deze prachtvrouw een hand in had. Heel lang was zij het boegbeeld van Meneer Chocola en daarvoor van het Dagelijks Brood. Na al deze ervaring heeft ze haar eigen juice bedrijfje Oh My opgericht, dat binnenkort verdergaat als blog. Ze houdt van de Noordzee maar heeft deze ingeruild voor een iets blauwere en tropische versie. Gelukkig is ze nu weer even in het land om ons te voorzien van een heerlijk gezond recept voor de feestdagen. We hebben...

Lees verder

Buitengewoon bewegen

Bewegen, als het goed is doe je dit elke dag. Het zit in onze natuur, en is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je lichamelijke gezondheid maar ook je mentale. Als je stilzit dan roest je vast; alles wordt stijver en je krijgt sneller last van kwaaltjes. Er wordt zelfs gezegd dat stilzitten het nieuwe roken is...Dus wij zijn in beweging gekomen om een van de leukste bewegingsspecialisten in Scheveningen te spreken! Linde Logtenberg is met haar eigen praktijk 'Natuurlijk Gezond' een beweging gestart die een nieuwe kijk heeft op de houdingen van het menselijk lichaam. Natuurlijk LindeLinde woont samen met...

Lees verder