Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Geen herfstblad voor de mond

Er moet ons iets van het hart, iets over Scheveningen, winkelen en eten. Het barst hier namelijk van de leuke kleine winkeltjes. En nu het kouder wordt, hebben wij behoefte aan comfort food. Toch wordt er vaak naar de grotere supermarkten gewandeld voor het gemak. Maar wij willen jullie er even aan helpen herinneren waar je nog meer eten kan halen. Tja waar het hart vol van is, loopt de mond van over.

Leef je uit

Voor groente en fruit kan je je hart ophalen in Scheveningen bij dit adresje. Wat dacht je van Krijn Pronk in de Marcelisstraat?

Elke dag staan er verse groente en fruit in kratten en mandjes buiten uitgestald. Als je naar binnen in het knusse winkeltje loopt, is het een heus paradijs van verse artikelen. Ook huisgemaakte salades en stamppotjes kan je hier halen.

Van alle markten thuis



Elke donderdag is er natuurlijk de markt op de Stevinstraat, dus waar beter verse artikelen te halen dan daar? Ook kan je er gezellige praatjes maken en hangt er een gemoedelijke sfeer.

Naast alle verse etenswaren die je er voor in huis kan halen, raden wij je aan om zeker ook de sate van Otto te proberen. En als je er dan toch bent, op die Stevinstraat, loop dan ook nog even langs de Zonnestraal voor heerlijke biologische produkten of de huisgemaakte Indiase vegetarische gerechten!

Bak ze bruin

Brood daar zit wat in. En zeker als je hem vers van de bakker haalt! Naast Rodenrijs, van Kempen, Plasman en Driessen zijn wij ook erg fan van het Hofje van Noman!

Bij het Hofje in de Keizerstraat haal je heerlijk vers brood, en vergeet niet de tompoucen een keer te proberen (of volgens sommigen de aardbeienschelp). Als je een keer iets anders wilt, dan loop je even langs de Turkse bakker bij Pizza City voor een vers turks brood.

Goed vlees in de kuip

Een lekker stukje vlees op zijn tijd smaakt natuurlijk nog lekkerder als het van de slager komt. Ook daar zijn er een aantal van! Vooral de Zingende Slager in de Badhuisstraat klinkt ons goed in de oren.

Of ga naar Ies Boektje in de Neptunusstraat en ook Slagerij Paalvast in de Gentstestraat mag je niet vergeten. Dat lukt ook niet, want de kippetjes aan het spit die buiten staan zijn moeilijk te missen. En ook staan we wel eens in de etalage te watertanden, en de koekeloeren naar de verse maaltijden die in de schappen staan!

Verse verrassingen

De Turkse winkeltjes in de Keizerstraat, de kaaswinkel daar en ook de kaaswinkel in de Gentstestraat. Ja mensen we kunnen nog wel even doorgaan met tips waar je moet zijn.

Want Scheveningen zit tjokvol leuke winkeltjes, die iets ambachtelijker zijn dan de supermarkt. Dus wissel eens af, en loop een blokje verder dan je neus lang is. Tot slot verwennen we jullie met een heerlijk herfstrecept! En de ingredienten haal je natuurlijk bij....

Portobello picobello

  1. 5 portobello's.
  2. olijfolie.
  3. 100 gram gedroogde tomaten, fijngehakt.
  4. 1 kleine venkel.
  5. 50 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt.
  6. 2 teentjes knoflook, fijngehakt.
  7. 75 gram taleggio, in plakjes gesneden.
  8. 4 eetlepels verse basilicum.

Maak eerst de vulling: snijd de venkel en 1 portobello in kleine stukjes en bak in 2 el olijfolie op zacht vuur in 5 – 10 minuten onder af en toe omscheppen gaar, de groente moet zacht zijn, maar niet bruin.

Voeg de zongedroogde tomaatjes (zelf geef ik de voorkeur aan de semi-zongedroogde tomaatjes) en de knoflook toe en bak nog 5 minuten. Laat afkoelen en meng dan de geraspte Parmezaan erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Verwarm intussen de oven voor op 180’C en veeg de portobello’s schoon met een stukje keukenpapier (paddenstoelen nooit met water wassen, want ze nemen veel vocht op) en verwijder het steeltje.

Leg de portobello’s met de bolle kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi ze met wat zout en peper. Bak ze 15 minuten in de oven, tot ze zacht beginnen te worden.

Haal de portobello’suit de oven en vul ze met het venkelmengsel. Verdeel er de plakjes taleggio over en zet ze nog 10 minuten in de oven tot de portobello’s warm zijn en de kaas gesmolten is. Serveer ze met nog wat olijfolie erover en rijkelijk bestrooid met verse basilicum.

Delen

Bekijk ook deze items

Een minuut Stadsboerderij Scheveningen

Op nog geen vijf minuten lopen van het strand, is het een beestenboel. Hier ligt de idyllische Stadsboerderij ’t Waaygat, die bestaat sinds 1978. De boerderij staat op een bijzondere plek in Scheveningen. Want vroeger lag aan de Havenkade een kanaal. Nu liggen hier een stadsboerderij, een school en kindertuinen. Er kan niet alleen veel geknuffeld worden, ook worden er tal van leuke activiteiten georganiseerd.Stadsboerderij 't WaaygatOp ’t Waaygat is veel te doen. Voor de kleinsten staat op het terrein een speeltuin. En er is een speciale knuffelhoek om kleine dieren te knuffelen. Er zijn bijvoorbeeld reuze konijnen, cavia's maar...

Lees verder

Buitengewoon bewegen

Bewegen, als het goed is doe je dit elke dag. Het zit in onze natuur, en is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je lichamelijke gezondheid maar ook je mentale. Als je stilzit dan roest je vast; alles wordt stijver en je krijgt sneller last van kwaaltjes. Er wordt zelfs gezegd dat stilzitten het nieuwe roken is...Dus wij zijn in beweging gekomen om een van de leukste bewegingsspecialisten in Scheveningen te spreken! Linde Logtenberg is met haar eigen praktijk 'Natuurlijk Gezond' een beweging gestart die een nieuwe kijk heeft op de houdingen van het menselijk lichaam. Natuurlijk LindeLinde woont samen met...

Lees verder

Buitengewone Scheveningers

We bekijken Scheveningen graag van de zonnige kant, en wie dat ook doet is de buitengewone Scheveninger die wij voor een interview hebben weten te strikken. En dat is een feest aan zee, want als je door deze jongen geen zin krijgt in de zomer weten wij het ook niet meer. Overdag Sjoerd en 's avonds Sunny en binnenkort misschien wel burgemeester van de nacht! Hoe hij al deze ballen in de lucht houdt, is ons een raadsel maar een ding is zeker: Sjoerd is een voltreffer! Even voorstellenSjoerd van Schuylenburch (36) verhuist naar eigen zeggen eerder naar het buitenland...

Lees verder