Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Heerlijk Zoet en Zout

Ik ben Eva, 38 jaar oud, woonachtig in Scheveningen-Dorp, moeder van 2 dochters van 5 en 6 jaar en al bijna tien jaar gelukkig samen met Edward. Ik heb 12,5 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt tot afgelopen mei 2015. Nu breng ik mijn tijd door met mijn kinderen, op mijn supboard (Sol Sup Club) en op de mat voor een goede yogales (Yogaseads)! En wie weet wat de toekomst mij brengt!

Wij zijn een actief gezin en genieten erg van het wonen in Scheveningen! Wij zeggen wel eens gekscherend tegen elkaar: "Wat moet je toch in Voorburg?". Het strand, de duinen, de haven, de Keizerstraat, de boulevard en de nieuwe Pier zijn allemaal plekken waar we graag komen. Er is zoveel mogelijk in Scheveningen zowel voor jong als oud! Wij gaan hier niet meer weg!Oh, wat hou ik van ZO! Als Scheveningse heb ik vele favorieten in Scheveningen maar voor lunch staat ZO bij mij op nummer 1! Heel centraal, op het hoekje Duinstraat/Prins Willemstraat, tegenover het stadsdeelkantoor van Scheveningen, zit al 12 jaar deze parel onder de koffie-/ontbijt- en lunchtentjes.

Ondanks dat ZO op een druk kruispunt zit, heb je hier totaal geen last van als je eenmaal aan een tafeltje hebt plaatsgenomen. De sfeer bij ZO is informeel, ontspannen, toegankelijk en no-nonsense. Het publiek wat bij ZO komt is dan ook zeer uiteenlopend; van zakenman tot surfer, van moeders met hun kroost tot hippe studentenmeisjes en van toerist tot local. De service is prima; snel, geen bla-bla en met kennis van wat er verkocht wordt.

Bij ZO kun je, onder andere, terecht voor heerlijke broodjes, salades, verse sapjes, fruitshakes en home-made taartjes! Het brood is 100% biologisch, net als de volle melk, eieren, yoghurt en muesli. En ook het vlees is minimaal scharrel dan wel biologisch. Eerlijk eten dus. En dat zien we graag! De kaart biedt voldoende keuze voor iedereen. Naast de menukaart biedt ZO ook vaste en wisselende specials aan die op krijtborden in de winkel staan geschreven. Mijn favorieten zijn de detoxshake (wortel, gember, appel, citroen en jus d’orange) en de club of salade klassiek met kipfilet, avocado, bacon, komkommer en walnoot. Maar van horen zeggen weet ik dat de wrapper kip tikka, de club ZO en het kater ontbijtje ook niet te versmaden zijn.

Alle ingrediënten voor een geslaagde lunchroom zijn dus te vinden bij ZO; relaxte sfeer, biologische keuken en een goede locatie. Maar wat ZO eigenlijk echt uniek en opperbest maakt, is de liefde die je proeft bij elke hap of slok die je neemt!

N.B. Bij ZO kun je ook terecht voor borrels, vergaderingen, catering, diners en high tea.

ZO
Zoet & Zout

Duinstraat 1
2584 AV Den Haag
Tel 070 – 355 80 40
www.zozoetenzout.nl
Za-Zo open van 09.30 – 17.00
Keuken 10.00 – 16.00

Delen

Bekijk ook deze items

Aan de slag met zeewier!

PESTO VAN DE ZEEDeze groene pesto heeft dankzij de kombu een zeer diepe en krachtige smaak. Het is een eenvoudig recept om te maken. Je kunt naar hartelust experimenteren met de ingrediënten. De rucola en basilicum kun je bijvoorbeeld vervangen door bladgroen naar wens en de pijnboompitten door allerlei soorten noten, zoals cashew- of hazelnoten, of gebruik bijvoorbeeld zonnebloempitten. Serveer de pesto op toastjes, op een boterham met gegrilde groente of bij een bord pasta.40 g verse kombu (of kombu en wakame) (gebruik gepekelde kombu uit de natuurwinkel van het merk Atlantica, spoel het pekelzout eerst goed af voor gebruik)50...

Lees verder

Een boekje open doen

Al een tijdje fiets ik langs die leuke Pansierstraat, het is voor mij zelfs een stukje om maar er zitten allemaal winkeltjes en restaurantjes waar ik niks van wist. Zo viel mijn oog ook op een boekbinderij, en aangezien ik van lezen en boeken houd wekte dit mijn interesse. Hoewel ik moet zeggen dat het er sowieso heel imponerend uitziet lieve lezers, ook als je geen boekenwurm bent. Ik heb het over het Ambachtshuys, een boekbinderij die over is gegaan van vader op zoon en waar de handen graag uit mouwen worden gestoken voor een sterk staaltje ambacht. Een goed...

Lees verder

‘Non-fish Scheveningen’

Lisette Kreischer is een van de bedenkers van The Dutch Weed Burger. Een plantaardige burger met, jawel, zeewier. Dat is totaal geen vreemde toevoeging. Sterker nog, zeewier zal langzaam onderdeel worden van ons dieet. En dat is goed, want het is niet alleen heel gezond, maar ook goed voor onze planeet. Volgens Lisette is dat een win-win situatie en de reden dat zij samen met collega Roos en Stichting Noordzeeboerderij een handig receptenboek schreef over zeewier: Groente uit Zee.Lisette heeft het er maar druk mee, want al bellend op de fiets door een druk Amsterdam vertelt ze hoe ze als...

Lees verder