Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Heerlijk Zoet en Zout

Ik ben Eva, 38 jaar oud, woonachtig in Scheveningen-Dorp, moeder van 2 dochters van 5 en 6 jaar en al bijna tien jaar gelukkig samen met Edward. Ik heb 12,5 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt tot afgelopen mei 2015. Nu breng ik mijn tijd door met mijn kinderen, op mijn supboard (Sol Sup Club) en op de mat voor een goede yogales (Yogaseads)! En wie weet wat de toekomst mij brengt!

Wij zijn een actief gezin en genieten erg van het wonen in Scheveningen! Wij zeggen wel eens gekscherend tegen elkaar: "Wat moet je toch in Voorburg?". Het strand, de duinen, de haven, de Keizerstraat, de boulevard en de nieuwe Pier zijn allemaal plekken waar we graag komen. Er is zoveel mogelijk in Scheveningen zowel voor jong als oud! Wij gaan hier niet meer weg!Oh, wat hou ik van ZO! Als Scheveningse heb ik vele favorieten in Scheveningen maar voor lunch staat ZO bij mij op nummer 1! Heel centraal, op het hoekje Duinstraat/Prins Willemstraat, tegenover het stadsdeelkantoor van Scheveningen, zit al 12 jaar deze parel onder de koffie-/ontbijt- en lunchtentjes.

Ondanks dat ZO op een druk kruispunt zit, heb je hier totaal geen last van als je eenmaal aan een tafeltje hebt plaatsgenomen. De sfeer bij ZO is informeel, ontspannen, toegankelijk en no-nonsense. Het publiek wat bij ZO komt is dan ook zeer uiteenlopend; van zakenman tot surfer, van moeders met hun kroost tot hippe studentenmeisjes en van toerist tot local. De service is prima; snel, geen bla-bla en met kennis van wat er verkocht wordt.

Bij ZO kun je, onder andere, terecht voor heerlijke broodjes, salades, verse sapjes, fruitshakes en home-made taartjes! Het brood is 100% biologisch, net als de volle melk, eieren, yoghurt en muesli. En ook het vlees is minimaal scharrel dan wel biologisch. Eerlijk eten dus. En dat zien we graag! De kaart biedt voldoende keuze voor iedereen. Naast de menukaart biedt ZO ook vaste en wisselende specials aan die op krijtborden in de winkel staan geschreven. Mijn favorieten zijn de detoxshake (wortel, gember, appel, citroen en jus d’orange) en de club of salade klassiek met kipfilet, avocado, bacon, komkommer en walnoot. Maar van horen zeggen weet ik dat de wrapper kip tikka, de club ZO en het kater ontbijtje ook niet te versmaden zijn.

Alle ingrediënten voor een geslaagde lunchroom zijn dus te vinden bij ZO; relaxte sfeer, biologische keuken en een goede locatie. Maar wat ZO eigenlijk echt uniek en opperbest maakt, is de liefde die je proeft bij elke hap of slok die je neemt!

N.B. Bij ZO kun je ook terecht voor borrels, vergaderingen, catering, diners en high tea.

ZO
Zoet & Zout

Duinstraat 1
2584 AV Den Haag
Tel 070 – 355 80 40
www.zozoetenzout.nl
Za-Zo open van 09.30 – 17.00
Keuken 10.00 – 16.00

Delen

Bekijk ook deze items

Fondant au chocolat du Ted

Ons blog staat altijd vol met heerlijke tips van geweldige mensen die op Scheveningen wonen. Deze week hebben we er in het kader van Kerst voor gekozen om een wel hele heerlijke tip voor jullie uit te lichten. Want Kerst draait natuurlijk om vrede op aard, liefde, familie en een hoop gezelligheid, maar ook lekker eten! En wie weet nou beter wat lekker eten is dan Meneer Chocola? Juist, daarom een receptje van chocola en van Ted (van Meneer Chocola).Receptjes en praatjesJe hebt natuurlijk wel eens het interview gelezen dat wij hebben gehad met Ted van Meneer Chocola. Zo niet,...

Lees verder

VISSCH!

Zo. Dat is gelukt. VISSCH staat wat mij betreft op de kaart van jaarlijks terugkerende festivals in Scheveningen. Met bijna 10.000 bezoekers in 1 weekend heeft het visfestival zichzelf overtroffen!Op vrijdag 9 oktober toog ik met man en kinderen naar de visafslag in de Scheveningse eerste binnenhaven voor een avondje vishappen. Vorig jaar waren wij al van de partij bij VISSCH en dit jaar wilden wij zeker niet missen, want nieuwe locatie (de Visafslag), openingsavond én manlief was een van de genodigden om mee te varen op de Tholen 10, een viskotter, om garnalen te vissen om een krat vol...

Lees verder

Noordzeeboerderij: "Zeewier is een echte smaakmaker"

Dat de zee vol mogelijkheden zit hoef je de organisatie achter de Noordzeeboerderij niet te vertellen. Na een geslaagde proef met zeewierteelt boven de Razende bol (bij Texel) gaat de Haagse stichting een zeewierboerderij beginnen voor de kust van Scheveningen. Want zeewier is niet alleen voor sushi, het is het voedsel van de toekomst.“Zeewier zit in allerlei producten,” vertelt Koen van Swam, woordvoerder van de Noordzeeboerderij, “tandpasta, kleding en make-up bijvoorbeeld. Het heeft een multifunctionele functie.” Niet alleen dat, de teelt in zee elimineert zaken als het gebruik van veel zoetwater, mest en land. Zaken die wel nodig zijn voor...

Lees verder