Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Heerlijk Zoet en Zout

Ik ben Eva, 38 jaar oud, woonachtig in Scheveningen-Dorp, moeder van 2 dochters van 5 en 6 jaar en al bijna tien jaar gelukkig samen met Edward. Ik heb 12,5 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt tot afgelopen mei 2015. Nu breng ik mijn tijd door met mijn kinderen, op mijn supboard (Sol Sup Club) en op de mat voor een goede yogales (Yogaseads)! En wie weet wat de toekomst mij brengt!

Wij zijn een actief gezin en genieten erg van het wonen in Scheveningen! Wij zeggen wel eens gekscherend tegen elkaar: "Wat moet je toch in Voorburg?". Het strand, de duinen, de haven, de Keizerstraat, de boulevard en de nieuwe Pier zijn allemaal plekken waar we graag komen. Er is zoveel mogelijk in Scheveningen zowel voor jong als oud! Wij gaan hier niet meer weg!Oh, wat hou ik van ZO! Als Scheveningse heb ik vele favorieten in Scheveningen maar voor lunch staat ZO bij mij op nummer 1! Heel centraal, op het hoekje Duinstraat/Prins Willemstraat, tegenover het stadsdeelkantoor van Scheveningen, zit al 12 jaar deze parel onder de koffie-/ontbijt- en lunchtentjes.

Ondanks dat ZO op een druk kruispunt zit, heb je hier totaal geen last van als je eenmaal aan een tafeltje hebt plaatsgenomen. De sfeer bij ZO is informeel, ontspannen, toegankelijk en no-nonsense. Het publiek wat bij ZO komt is dan ook zeer uiteenlopend; van zakenman tot surfer, van moeders met hun kroost tot hippe studentenmeisjes en van toerist tot local. De service is prima; snel, geen bla-bla en met kennis van wat er verkocht wordt.

Bij ZO kun je, onder andere, terecht voor heerlijke broodjes, salades, verse sapjes, fruitshakes en home-made taartjes! Het brood is 100% biologisch, net als de volle melk, eieren, yoghurt en muesli. En ook het vlees is minimaal scharrel dan wel biologisch. Eerlijk eten dus. En dat zien we graag! De kaart biedt voldoende keuze voor iedereen. Naast de menukaart biedt ZO ook vaste en wisselende specials aan die op krijtborden in de winkel staan geschreven. Mijn favorieten zijn de detoxshake (wortel, gember, appel, citroen en jus d’orange) en de club of salade klassiek met kipfilet, avocado, bacon, komkommer en walnoot. Maar van horen zeggen weet ik dat de wrapper kip tikka, de club ZO en het kater ontbijtje ook niet te versmaden zijn.

Alle ingrediënten voor een geslaagde lunchroom zijn dus te vinden bij ZO; relaxte sfeer, biologische keuken en een goede locatie. Maar wat ZO eigenlijk echt uniek en opperbest maakt, is de liefde die je proeft bij elke hap of slok die je neemt!

N.B. Bij ZO kun je ook terecht voor borrels, vergaderingen, catering, diners en high tea.

ZO
Zoet & Zout

Duinstraat 1
2584 AV Den Haag
Tel 070 – 355 80 40
www.zozoetenzout.nl
Za-Zo open van 09.30 – 17.00
Keuken 10.00 – 16.00

Delen

Bekijk ook deze items

Buitengewoon ondernemend

Dat stille wateren diepe gronden hebben dat is algemeen bekend. Daarom blijft het ook even stil als we de man achter het bedrijf Young Digital proberen te strikken voor een interview. Maar toch is het gelukt om deze man die liever op de achtergrond blijft, eens naar voren te schuiven en in de spotlight op Scheveningen te zetten. En hoe! Dus dames en heren, van de coulissen naar het podium presenteren wij vandaag met trots ons interview met dit digitale wonder; Michael Weterings!Meer MichaelOpgegroeid tussen de kassen in het Westland had je verwacht dat Michael inmiddels wel op de trekker...

Lees verder

Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenEn dan zit de eerste maand er op, van onze fotowedstrijd, en als je het niet gevolgd hebt, tja jammer voor je hoor. Je hebt echt wat gemist! Want wat...

Lees verder

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenDeze fotograaf komt telkens voorbij met mooie foto's. Hij zat erg vaak dichtbij de foto van de maand. Maar nu is zijn foto het eindelijk geworden! En meer dan terecht.Robin...

Lees verder