Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

​Het is altijd lente

Oooo wat ruikt het lekker buiten, en ik kan met zonder jas (dit zei jij vroeger ook), nou ja bijna dan. In ieder geval zien mijn melkwitte enkels weer eens het zonlicht. Hierdoor heeft de zon nu pijn aan zijn ogen, sorry zon. Ja mensen het is er dan eindelijk, een stukje lente. En daar gaat dit blog vandaag over, over dit ontzettend leuke weekend op Scheveningen, dat jij misschien gemist hebt. En hopelijk kan dit je overtuigen om nooit meer een weekendje te missen hier!

Vrijdag

En man man man wat begon ie goed he? Dit weekend. Een knaller van een fuif, zou mijn vader hebben gezegd dus laten we het een vet feest noemen (of wat zegt de jeugd van tegenwoordig?). Die begon namelijk bij de Fat Mermaid: het openingsfeest van hun strandseizoen en eigenlijk luidde deze wel een beetje het hele strandseizoen in.En dat merkte je; het was proppie vol. Deze lievelings strandtent was tot de nok toe gevuld met leuke mensen die allemaal redelijk veel zin hadden in dit feest. Ondanks de mega drukte, was het wel erg gezellig, vloeiden de heerlijke drankjes rijkelijk, en klonken de deuntjes als muziek in mijn oren. De nieuwe muurschildering versierd met roze neon letters verhoogde mijn Miami vice gevoel, of was het misschien mijn blouse uit de 80’s?

Hoe dan ook, ik waande mij even in verre oorden, maar eenmaal buiten werd ik toch nog even herinnerd aan het feit dat wij niet dichtbij de evenaar wonen. Wel ontnuchterend die frisse zeelucht moet ik zeggen.

Zaterdag

Yesss vergeten mijn wekker uit te zetten, dus ik werd heerlijk vroeg wakker en mijn kater ook. Maar niet getreurd het was heerlijk weer, dus een kleine flaneersessie over de boulevard kon er wel vanaf. En ik was niet de enige kan ik je vertellen, die op dit originele idee was gekomen. Windstil en een wolkendek, maar toch warm, perfect wandelweer. Eerst even hoeden passen bij het hoedenwinkeltje in de Keizerstraat. Dan een haring happen bij het Haringhuisje, even langs Yordy’s, dan nog maar langs de kringloop, en weer terug naar de boulie.

Ineens liepen we weer langs de Fat Mermaid, even kijken of ze het feest had overleefd. Ach hey, daar zaten weer allemaal bekenden. Dus dan maar een brioche broodje kroket toch? O en jongens, die smaakte toch goed, nieuwe tip van mij!

En door naar een oude bekende tip van mij: frietje bij Par Hasard op de Pier. Ook dat ging er makkelijk in. Pff is er nog iets leuks in de Pathe? Nee dan maar even bank hangen thuis. Maar als ik niet brak was geweest dan was ik naar de Snoeshaen gelopen om daar nog even een Gin Tonic te drinken denk ik…

Zondag

En zondag? Ja zondag, een dag voor een bakkie en een brunch bij de Zo. Heerlijk in het zonnetje, met een lichte bries. Nog even langs het strand lopen of door de duinen fietsen en een krantje lezen dat kan ook. Of misschien deed jij wel mee aan de CPC loop? Of ging je net als ik kijken? Zondag, je ging in ieder geval al weer veel te snel voorbij. Gelukkig woon ik hier en kan ik morgen weer naar het strand, en genieten van alle strandtenten die weer staan! Lente volgens mij ben je nooit weggeweest, en wat ben je weer een feest…

Hoi ik ben Anne een freelance schrijver die in Scheveningen woont. Ik schrijf (lees: ik doe een poging om) onder andere voor jullie elke week een leuk column op Buitengewoon Scheveningen. Verder heb ik een konijn Pancho, houd ik van hobby's en in fruit knijpen in de supermarkt.

Delen

Bekijk ook deze items

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenNa uitgevogeld te hebben wie deze prachtige foto heeft gemaakt, hebben we haar het hemd van het lijf gevraagd. Bea de Bruin woont niet in Scheveningen maar is woonachtig in...

Lees verder

Aan de slag met zeewier!

PESTO VAN DE ZEEDeze groene pesto heeft dankzij de kombu een zeer diepe en krachtige smaak. Het is een eenvoudig recept om te maken. Je kunt naar hartelust experimenteren met de ingrediënten. De rucola en basilicum kun je bijvoorbeeld vervangen door bladgroen naar wens en de pijnboompitten door allerlei soorten noten, zoals cashew- of hazelnoten, of gebruik bijvoorbeeld zonnebloempitten. Serveer de pesto op toastjes, op een boterham met gegrilde groente of bij een bord pasta.40 g verse kombu (of kombu en wakame) (gebruik gepekelde kombu uit de natuurwinkel van het merk Atlantica, spoel het pekelzout eerst goed af voor gebruik)50...

Lees verder

Beeldige Scheveningers: Roderik Patijn

Zijn het de prachtige luchten, of is het de woeste Noordzee? Misschien zijn het de lange zandstranden of pittoreske vissershuisjes onder de vuurtoren. Scheveningen heeft altijd al een aantrekkingskracht gehad op kunstenaars en creatievelingen, die de beste plek aan zee vereeuwigen in beeld. Een van deze lokale talenten, is filmmaker Roderik Patijn die we vandaag voor jullie in beeld brengen met woorden (en een hele gezellige foto).Roderik Patijn (36) heeft één van de betere uitzichten bij zijn bakkie pleur in de ochtenden. Zijn video productie bedrijfje Rodivision zit sinds kort onder de vuurtoren langs de duinen. Je kan zo uitkijken...

Lees verder