Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

​Het is altijd lente

Oooo wat ruikt het lekker buiten, en ik kan met zonder jas (dit zei jij vroeger ook), nou ja bijna dan. In ieder geval zien mijn melkwitte enkels weer eens het zonlicht. Hierdoor heeft de zon nu pijn aan zijn ogen, sorry zon. Ja mensen het is er dan eindelijk, een stukje lente. En daar gaat dit blog vandaag over, over dit ontzettend leuke weekend op Scheveningen, dat jij misschien gemist hebt. En hopelijk kan dit je overtuigen om nooit meer een weekendje te missen hier!

Vrijdag

En man man man wat begon ie goed he? Dit weekend. Een knaller van een fuif, zou mijn vader hebben gezegd dus laten we het een vet feest noemen (of wat zegt de jeugd van tegenwoordig?). Die begon namelijk bij de Fat Mermaid: het openingsfeest van hun strandseizoen en eigenlijk luidde deze wel een beetje het hele strandseizoen in.En dat merkte je; het was proppie vol. Deze lievelings strandtent was tot de nok toe gevuld met leuke mensen die allemaal redelijk veel zin hadden in dit feest. Ondanks de mega drukte, was het wel erg gezellig, vloeiden de heerlijke drankjes rijkelijk, en klonken de deuntjes als muziek in mijn oren. De nieuwe muurschildering versierd met roze neon letters verhoogde mijn Miami vice gevoel, of was het misschien mijn blouse uit de 80’s?

Hoe dan ook, ik waande mij even in verre oorden, maar eenmaal buiten werd ik toch nog even herinnerd aan het feit dat wij niet dichtbij de evenaar wonen. Wel ontnuchterend die frisse zeelucht moet ik zeggen.

Zaterdag

Yesss vergeten mijn wekker uit te zetten, dus ik werd heerlijk vroeg wakker en mijn kater ook. Maar niet getreurd het was heerlijk weer, dus een kleine flaneersessie over de boulevard kon er wel vanaf. En ik was niet de enige kan ik je vertellen, die op dit originele idee was gekomen. Windstil en een wolkendek, maar toch warm, perfect wandelweer. Eerst even hoeden passen bij het hoedenwinkeltje in de Keizerstraat. Dan een haring happen bij het Haringhuisje, even langs Yordy’s, dan nog maar langs de kringloop, en weer terug naar de boulie.

Ineens liepen we weer langs de Fat Mermaid, even kijken of ze het feest had overleefd. Ach hey, daar zaten weer allemaal bekenden. Dus dan maar een brioche broodje kroket toch? O en jongens, die smaakte toch goed, nieuwe tip van mij!

En door naar een oude bekende tip van mij: frietje bij Par Hasard op de Pier. Ook dat ging er makkelijk in. Pff is er nog iets leuks in de Pathe? Nee dan maar even bank hangen thuis. Maar als ik niet brak was geweest dan was ik naar de Snoeshaen gelopen om daar nog even een Gin Tonic te drinken denk ik…

Zondag

En zondag? Ja zondag, een dag voor een bakkie en een brunch bij de Zo. Heerlijk in het zonnetje, met een lichte bries. Nog even langs het strand lopen of door de duinen fietsen en een krantje lezen dat kan ook. Of misschien deed jij wel mee aan de CPC loop? Of ging je net als ik kijken? Zondag, je ging in ieder geval al weer veel te snel voorbij. Gelukkig woon ik hier en kan ik morgen weer naar het strand, en genieten van alle strandtenten die weer staan! Lente volgens mij ben je nooit weggeweest, en wat ben je weer een feest…

Hoi ik ben Anne een freelance schrijver die in Scheveningen woont. Ik schrijf (lees: ik doe een poging om) onder andere voor jullie elke week een leuk column op Buitengewoon Scheveningen. Verder heb ik een konijn Pancho, houd ik van hobby's en in fruit knijpen in de supermarkt.

Delen

Bekijk ook deze items

De ode aan de haring

Vlaggetjesdag is voorbij, en wij waren erbij! Wat was hij lekker, die nieuwe haring. Je hebt echt wat gemist, maar niet getreurd want wat in het vat zit verzuurt niet. Kortom je kan nog steeds elke dag naar Scheveningen komen voor deze befaamde vis. Om je alvast een voorproefje te geven, een ode aan de haring.Geschiedenis met een staartjeDie nieuwe haring en zijn dag kwamen niet uit de lucht vallen (maar uit de zee natuurlijk). Wanneer? Rond 1947 werd er een jaarlijkse feestdag in mei of juni gehouden, rondom het vissen van de nieuwe haring.In Scheveningen werd vlaggetjesdag aanvankelijk op...

Lees verder

Fondant au chocolat du Ted

Ons blog staat altijd vol met heerlijke tips van geweldige mensen die op Scheveningen wonen. Deze week hebben we er in het kader van Kerst voor gekozen om een wel hele heerlijke tip voor jullie uit te lichten. Want Kerst draait natuurlijk om vrede op aard, liefde, familie en een hoop gezelligheid, maar ook lekker eten! En wie weet nou beter wat lekker eten is dan Meneer Chocola? Juist, daarom een receptje van chocola en van Ted (van Meneer Chocola).Receptjes en praatjesJe hebt natuurlijk wel eens het interview gelezen dat wij hebben gehad met Ted van Meneer Chocola. Zo niet,...

Lees verder

Het Scheveningen van de Wolf

Het is volop lente mensen! Maar dat had je misschien al door, en zit je 'as we speak' op het strand te genieten van een bakkie en de zon op je bol. Iemand die alles weet over genieten en het bourgondische leven aan zee is Wouter de Wolf. En met zijn 'The Wolf Agency' en de merken die hij vertegenwoordigt maakt hij de wereld een stukje beter gekleed en, ja eigenlijk gewoon, goodlooking. Maar deze man heeft niet alleen de looks, ook heeft hij wat te vertellen! Daarom deze week een kijkje op Scheveningen door de ogen van Wouter. A...

Lees verder