Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

In Spaanse sferen

Verscholen achter de duinen, verstoken van het boulevard gebruis ligt een toch wel beetje magische plek: Beachclub Indigo. De lampionnenboom, het kleurrijke pleintje bezaaid met lichtjes, plantjes en gezellige tafeltjes. Je laat je neerploffen in de zeeblauwe chesterfield en je zet je tanden in een sappige burger. Dan kijk je omhoog en daar staat een kleurrijke riksja die zelfs tegen de vuurrode zon fel afsteekt. Met een verse kokosnoot in je hand geniet je van de zonsondergang, met wat muziek op de achtergrond. Straks maar een kan Sangria bestellen en dansen op je blote voeten tot in de late uurtjes.


Nee wij van Buitengewoon Scheveningen zijn niet ineens sprookjes gaan schrijven. Dit is de wereld waar Dunja Spaans zich in de zomer dagelijks in mag onderdompelen. Samen met haar neef, Michel Varkevisser, runt zij het succesvolle Indigo. En wie beter aan de tand te voelen over de beste plekjes in Scheveningen? Juist slimmerd, je raadde het al: deze prachtige vrouw die (even tussen ons) naast koningin van Indigo ook een keukenprinses is.

Naast Indigo komt ze graag bij het Puntje omdat dit nog zo onbedwongen is en relaxed. Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing voor de oplettende lezer, dat het favoriete stukje strand van Dunja, het Zwarte Pad is.

“ Het is rustig zonder toeristen, mooi aan de duinen en vernieuwend. “


Maar ook is Spaans graag in de Keizerstraat, want iedereen kent elkaar en er zitten veel gezellige tentjes. Het lekkerste bakkie kan je halen bij Meneer Chocola, volgens haar. En als deze op maandag dicht is, is het ook goed toeven bij de ZO. Als je iets meer buiten de toeristische zone wilt verblijven tipt Dunja De Waterkant waar je met een bootje door het Westbroekpark kan varen en een hapje/drankje kan doen. Deze theeschenkerij in het Rosarium is een verborgen en betoverende plek.

Het is in Scheveningen welbekend dat je voor de origineelste feestjes en lekkerste burgers (maar ook heerlijke andere gerechten!) bij Beachclub Indigo moet zijn. Toch is een burger van de Burgerz lekker om in te happen, zegt Dunja. En moet je zeker ook een keer van Fêtes de Bayonne hebben geproefd.

En als je nog nooit bij het Indiburn Festival bent geweest dan mag je jezelf eerst even voor je hoofd slaan en daarna gelijk even in je agenda de maand juli vrijhouden waarin dat georganiseerd wordt. Of blok je hele zomer agenda maar, want ook een doodgewone mooie zomerdag is volgens Dunja de moeite waard in het hoogseizoen! Waarom? Dan worden al die spontane events georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de pop up pleinfeestjes bij Indigo.

Mocht je na het lezen van dit kijkje in Dunja’s gedachten denken: “Ik wil meer weten over deze geweldige strandtent en kan niet wachten tot het zomer is.” Nou niet meteen in een winterdepressie raken, want je kan A: Een paar hotspots gewoon bezoeken, die zijn in de winter ook open, en B: je kan voorlopig ook even online genieten van Indigo:

www.beachclubindigo.nl

https://www.facebook.com/BeachclubIndigo

Delen

Bekijk ook deze items

In Spaanse sferen

Verscholen achter de duinen, verstoken van het boulevard gebruis ligt een toch wel beetje magische plek: Beachclub Indigo. De lampionnenboom, het kleurrijke pleintje bezaaid met lichtjes, plantjes en gezellige tafeltjes. Je laat je neerploffen in de zeeblauwe chesterfield en je zet je tanden in een sappige burger. Dan kijk je omhoog en daar staat een kleurrijke riksja die zelfs tegen de vuurrode zon fel afsteekt. Met een verse kokosnoot in je hand geniet je van de zonsondergang, met wat muziek op de achtergrond. Straks maar een kan Sangria bestellen en dansen op je blote voeten tot in de late uurtjes....

Lees verder

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen Winnaar

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Daarna kon je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar is vandaag eindelijk beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!De winnaarNa uitgevogeld te hebben wie deze prachtige foto heeft gemaakt, hebben we haar het hemd van het lijf gevraagd.Toen kwamen we er achter dat Bea de Bruin woonachtig is in het prachtige Gelderland....

Lees verder

Geen herfstblad voor de mond

Er moet ons iets van het hart, iets over Scheveningen, winkelen en eten. Het barst hier namelijk van de leuke kleine winkeltjes. En nu het kouder wordt, hebben wij behoefte aan comfort food. Toch wordt er vaak naar de grotere supermarkten gewandeld voor het gemak. Maar wij willen jullie er even aan helpen herinneren waar je nog meer eten kan halen. Tja waar het hart vol van is, loopt de mond van over. Leef je uitVoor groente en fruit kan je je hart ophalen in Scheveningen bij dit adresje. Wat dacht je van Krijn Pronk in de Marcelisstraat? Elke dag...

Lees verder