Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Jaap Pronk: "Kijk naar de gevels!"

Jaap Pronk is schipper bij de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij en is daar al jaren op zijn plek. “Ik startte in 1977 als vrijwilliger en kwam eind jaren tachtig in vaste dienst. Eerst als motordrijver, later als stuurman en toen als schipper. Dit is nooit gaan vervelend!” Jaap zal dit nog 4 jaar doen, want daarna moet hij stoppen. Echt weggaan bij de KNRM zal hij niet overigens. Als geboren Scheveninger met een vuurtorenwachter als vader, houdt hij van de zee, de witte huisjes en de vuurtoren.

Waar ga je graag eten en drinken?

“Wij gaan niet heel vaak uit eten, maar ik vind de Eetkamer wel gezellig. Op de Keizerstraat heb je ook nog een heel leuke Italiaan, Isola Sardegna. Het liefst ga ik met mijn vrouw en kleinkinderen naar het pannenkoekenhuis in Meijendel. Ik kom sowieso graag in Meijendel, het is er heerlijk rustig.”

Waar vind je rust op Scheveningen?

“Meijendel is heerlijk om het hoofd leeg te maken. De dijk tussen de vuurtoren en het havenhoofd, bij het marinebeeld, is ook heerlijk in de avond. Er zijn daar dan heel weinig mensen en je hebt zo’n mooi uitzicht, je kijkt over iedereen heen. Het is een nog niet ontdekt plekje!”

Wat maakt Scheveningen uniek?

“Ik heb het dorp meegemaakt in de jaren zestig en nu merk ik dat Scheveningen jammer genoeg wordt volgebouwd. Toch blijven de mensen uniek, ze zijn direct, en toch vriendelijk. Wat ik graag doe is door het dorp wandelen en naar de gevels te kijken. Dat is heel leuk! Kijk naar boven in plaats van naar de etalages! Het kan op de Badhuisstraat, Keizerstraat en in het dorp. Je ziet zoveel verschillende geveltjes, dat is wel leuk en gelukkig nog niet ‘verpest’. Natuurlijk begrijp ik dat er door ontwikkeld moet worden, maar het authentieke maakt Scheveningen uniek!”Benieuwd naar de KNRM? Ga dan langs tijdens de Reddingbootdag op zaterdag 30 april! En als je vrijwilliger wil worden kun je je aanmelden op het station Scheveningen boothuis.

Delen

Bekijk ook deze items

Zeilster Claire Blom vanuit Argentinië: No place like home!

Topsporter Claire Blom zeilt samen met Nina Keijzer in de olympische 49er FX, een twee persoons skiff-klasse voor vrouwen. Keijzer en Blom hebben een halve nominatie voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 2016 op zak. Tot aan Rio houdt Claire ons op de hoogte van haar avonturen onderweg naar Rio. Deze week blogt ze vanuit Argentinië, waar ze traint voor het WK. Claire: "Als Topsporter ben je veel van huis en moet je altijd wennen aan nieuwe omgevingen. Het gevoel wanneer je na een lange reis met de auto Scheveningen binnenkomt rijden, is zo fijn! Dan ben ik...

Lees verder

In Spaanse sferen

Verscholen achter de duinen, verstoken van het boulevard gebruis ligt een toch wel beetje magische plek: Beachclub Indigo. De lampionnenboom, het kleurrijke pleintje bezaaid met lichtjes, plantjes en gezellige tafeltjes. Je laat je neerploffen in de zeeblauwe chesterfield en je zet je tanden in een sappige burger. Dan kijk je omhoog en daar staat een kleurrijke riksja die zelfs tegen de vuurrode zon fel afsteekt. Met een verse kokosnoot in je hand geniet je van de zonsondergang, met wat muziek op de achtergrond. Straks maar een kan Sangria bestellen en dansen op je blote voeten tot in de late uurtjes....

Lees verder

Picknicken met Bysso

Vanaf april zullen bij Bysso uitgebreide picknicks te halen zijn met de lekkerste, biologische gerechten. Zoals we van Bysso gewend zijn zitten deze pakketten vol met verrassende en verse producten. Allemaal uit de regio, van lokale ondernemers en tegen een fijne prijs. Neem je picknick mee naar het strand, Westduinpark, de duinen of het Westbroekpark en breng de tas daarna weer terug naar Bysso in de Keizerstraat. Picknicken was nog nooit zo eenvoudig, ideaal toch? Weet je trouwens wat nóg fijner is? Er komt een speciaal Buitengewoon Scheveningen picknickpakket, waarvan we er al 1 voor 2 personen mogen weggeven! Het...

Lees verder