Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Met je voeten in de magische aarde

Als je binnenloopt in La Caldera voelt het alsof er een warme deken over je heen valt. De zuivere geuren, heldere stenen en zachte tonen zijn uitnodigend. Je bent welkom, je bent thuis. Al zestien jaar is deze plek een begrip in de Keizerstraat. En wij mochten het verhaal horen van twee hele bijzondere dames op Scheveningen, Irene en Jolanda, die deze hemel op aarde hun creatie mogen noemen.Er is een mineraal voor elke kwaal

De focus ligt in La Caldera erg op wat iemand die binnenstapt nodig heeft. Een fijne aanpak, want je kan dus gewoon jezelf zijn. Misschien wil je even kijken naar alle mooie stenen en andere prachtige Utsukusy schoonheidsproducten. Of misschien wil je wel wat hulp; het maakt niet uit je wordt in je waarde gelaten. Want zoals Jolanda en Irene vertellen luisteren ze erg goed naar mensen, en voelen ze ook intuïtief aan wat elke persoon die binnenwandelt nodig heeft.

Jarenlange ervaring, en niet teveel toegeven aan afleiding van prikkels helpen mee.

“Ik word echt afgeleid als ik achter de computer zit, dan heb ik het gevoel dat de hele wereld binnenkomt”, aldus Irene. Rust om je heen is dus belangrijk voor ieder mens.

“Ik wil zo weinig mogelijk informatie van buitenaf, soms kan dat heel nuttig zijn, maar je laat je ook verleiden waardoor je niet bij je eigen weten komt. Dus als ik niet hier ben, dan zit ik ergens buiten” vertelt Jolanda.

Al die prikkels creëren onrust, en je ziet vaak veel problematiek voorbij komen in die trant tegenwoordig vertellen de dames. Mensen staan ver van de natuur en zichzelf, en hebben last van de wereld op alle vlakken eigenlijk. Kortom mensen hebben het nodig om weer met hun voeten in de aarde te worden gezet. Dus oordeel niet te snel dat iets zweverig is wat er gebeurt bij La Caldera, want eigenlijk is dat het omgekeerde. Mensen zweven van zichzelf weg in plaats van te luisteren naar hun intuïtie en de aarde. Zoals Irene erg mooi verwoord:

“Ik denk dat we alles behalve zweverig zijn, we werken met de aarde, aardser kan bijna niet. Alles is gemaakt van mineralen; de auto de Iphone, alleen we hebben er geen echt contact meer mee.”

Voor iedereen

“We gaan voorbij cultuur en religie, we proberen goed te luisteren en overal het beste uit de halen, en het leven op aarde zo leuk en zo mooi mogelijk te maken voor iedereen.”

Dus mik heel gauw je vooroordelen en gedachten even in de prullenbak en stap een keer binnen. Want als je even de moeite neemt om met deze dames te praten zal je zien dat het allemaal neerkomt op een positieve energie in je leven te brengen of te vergroten. En zeg nou zelf: dat is wat je wilt!

Voor Jolanda gaat het vooral om de lagen (het geestelijke, lichamelijke en emotionele) die je in je hebt te verenigen, zodat je je thuisvoelt in jezelf.

Stukje geschiedenis en natuurlijk de natuur in

Ze staan allebei dichtbij zichzelf en zijn graag in de natuur. Irene vooral op het strand in Scheveningen. Daar is ze ooit ook begonnen met haar eigen strandtent, die ze inmiddels verkocht heeft. En Jolanda had ooit een beautysalon op de Stevinstraat en daarvoor ook nog een zonnebank centrum op de Marcelisstraat. Een ruime geschiedenis gaat aan La Caldera vooraf, en een lang bewandeld pad met een schat aan ervaring. Er is veel veranderd vertellen ze door de jaren heen in Scheveningen. Een verjonging en bewustwording hebben zeker plaatsgevonden. Grappige details komen dan ook naar boven. Vroeger kon je als Scheveninger niet met een Hagenees thuiskomen bijvoorbeeld. Scheveningen is dus ook steeds meer voor iedereen geworden en dat is een positieve ontwikkeling. Het is wereldser en wijder geworden zonder dat Scheveningers hun kern verliezen. Hier kunnen we nog wel uren over door praten, want de lange geschiedenis die Jolanda en Irene in Scheveningen hebben geeft vele anekdotes. Maar ja het blaadje is een keer vol he?

Draag een steentje bij aan je leven

Dus dames en heren, ben je op zoek naar meer magie in je leven? Wil je natuurlijke producten die je welbevinden en 'heel zijn' vergroten? Of wil je een weldadige behandeling die je ook op diep energetisch niveau raakt? Of misschien zoek je gewoon een mooi sieraad of een ander leuk kado? Dan ben je van harte welkom bij La Caldera, hét centrum in Nederland waar de gaven en giften van Moeder Aarde onder één dak zijn samengebracht.

La Caldera helpt je bij het (her)vinden van balans en het volgen van je hart. Onze producten en diensten zijn daarop afgestemd: edelstenen, oliën, wierook en kruiden die inwerken op je energiebalans, schoonheidsbehandelingen en massages, inspirerende boeken, mooie sieraden en symbolische voorwerpen. Al nieuwsgierig geworden? Goedzo! La Caldera ligt op een steenworp afstand van het strand, dus kom een keer aanwaaien als je zin hebt!


Delen

Bekijk ook deze items

Noordzeeboerderij: "Zeewier is een echte smaakmaker"

Dat de zee vol mogelijkheden zit hoef je de organisatie achter de Noordzeeboerderij niet te vertellen. Na een geslaagde proef met zeewierteelt boven de Razende bol (bij Texel) gaat de Haagse stichting een zeewierboerderij beginnen voor de kust van Scheveningen. Want zeewier is niet alleen voor sushi, het is het voedsel van de toekomst.“Zeewier zit in allerlei producten,” vertelt Koen van Swam, woordvoerder van de Noordzeeboerderij, “tandpasta, kleding en make-up bijvoorbeeld. Het heeft een multifunctionele functie.” Niet alleen dat, de teelt in zee elimineert zaken als het gebruik van veel zoetwater, mest en land. Zaken die wel nodig zijn voor...

Lees verder

Het Scheveningen van de Wolf

Het is volop lente mensen! Maar dat had je misschien al door, en zit je 'as we speak' op het strand te genieten van een bakkie en de zon op je bol. Iemand die alles weet over genieten en het bourgondische leven aan zee is Wouter de Wolf. En met zijn 'The Wolf Agency' en de merken die hij vertegenwoordigt maakt hij de wereld een stukje beter gekleed en, ja eigenlijk gewoon, goodlooking. Maar deze man heeft niet alleen de looks, ook heeft hij wat te vertellen! Daarom deze week een kijkje op Scheveningen door de ogen van Wouter. A...

Lees verder

'Scheveningen ademt surfen!'

Dorien Hoekstra begon op haar 14e met windsurfen. Dat is niet vroeg, maar ook zeker niet te laat. Toen Dorien 18 was, reisde ze namelijk al de hele wereld over als professioneel windsurfster. Nog steeds doet ze dat, maar dan als coach van het talententeam – waar haar kinderen ook in zitten – met als thuisbasis Scheveningen. Want de badplaats is de ideale locatie om surftalent te ontwikkelen!“Rond mijn 18e was er een omslagmoment, dat ik mij realiseerde dat ik het talent had om ver te komen met windsurfen”, vertelt Dorien, terwijl ze terugdenkt aan haar begindagen. “Ik ging beter...

Lees verder