Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Met je voeten in de magische aarde

Als je binnenloopt in La Caldera voelt het alsof er een warme deken over je heen valt. De zuivere geuren, heldere stenen en zachte tonen zijn uitnodigend. Je bent welkom, je bent thuis. Al zestien jaar is deze plek een begrip in de Keizerstraat. En wij mochten het verhaal horen van twee hele bijzondere dames op Scheveningen, Irene en Jolanda, die deze hemel op aarde hun creatie mogen noemen.Er is een mineraal voor elke kwaal

De focus ligt in La Caldera erg op wat iemand die binnenstapt nodig heeft. Een fijne aanpak, want je kan dus gewoon jezelf zijn. Misschien wil je even kijken naar alle mooie stenen en andere prachtige Utsukusy schoonheidsproducten. Of misschien wil je wel wat hulp; het maakt niet uit je wordt in je waarde gelaten. Want zoals Jolanda en Irene vertellen luisteren ze erg goed naar mensen, en voelen ze ook intuïtief aan wat elke persoon die binnenwandelt nodig heeft.

Jarenlange ervaring, en niet teveel toegeven aan afleiding van prikkels helpen mee.

“Ik word echt afgeleid als ik achter de computer zit, dan heb ik het gevoel dat de hele wereld binnenkomt”, aldus Irene. Rust om je heen is dus belangrijk voor ieder mens.

“Ik wil zo weinig mogelijk informatie van buitenaf, soms kan dat heel nuttig zijn, maar je laat je ook verleiden waardoor je niet bij je eigen weten komt. Dus als ik niet hier ben, dan zit ik ergens buiten” vertelt Jolanda.

Al die prikkels creëren onrust, en je ziet vaak veel problematiek voorbij komen in die trant tegenwoordig vertellen de dames. Mensen staan ver van de natuur en zichzelf, en hebben last van de wereld op alle vlakken eigenlijk. Kortom mensen hebben het nodig om weer met hun voeten in de aarde te worden gezet. Dus oordeel niet te snel dat iets zweverig is wat er gebeurt bij La Caldera, want eigenlijk is dat het omgekeerde. Mensen zweven van zichzelf weg in plaats van te luisteren naar hun intuïtie en de aarde. Zoals Irene erg mooi verwoord:

“Ik denk dat we alles behalve zweverig zijn, we werken met de aarde, aardser kan bijna niet. Alles is gemaakt van mineralen; de auto de Iphone, alleen we hebben er geen echt contact meer mee.”

Voor iedereen

“We gaan voorbij cultuur en religie, we proberen goed te luisteren en overal het beste uit de halen, en het leven op aarde zo leuk en zo mooi mogelijk te maken voor iedereen.”

Dus mik heel gauw je vooroordelen en gedachten even in de prullenbak en stap een keer binnen. Want als je even de moeite neemt om met deze dames te praten zal je zien dat het allemaal neerkomt op een positieve energie in je leven te brengen of te vergroten. En zeg nou zelf: dat is wat je wilt!

Voor Jolanda gaat het vooral om de lagen (het geestelijke, lichamelijke en emotionele) die je in je hebt te verenigen, zodat je je thuisvoelt in jezelf.

Stukje geschiedenis en natuurlijk de natuur in

Ze staan allebei dichtbij zichzelf en zijn graag in de natuur. Irene vooral op het strand in Scheveningen. Daar is ze ooit ook begonnen met haar eigen strandtent, die ze inmiddels verkocht heeft. En Jolanda had ooit een beautysalon op de Stevinstraat en daarvoor ook nog een zonnebank centrum op de Marcelisstraat. Een ruime geschiedenis gaat aan La Caldera vooraf, en een lang bewandeld pad met een schat aan ervaring. Er is veel veranderd vertellen ze door de jaren heen in Scheveningen. Een verjonging en bewustwording hebben zeker plaatsgevonden. Grappige details komen dan ook naar boven. Vroeger kon je als Scheveninger niet met een Hagenees thuiskomen bijvoorbeeld. Scheveningen is dus ook steeds meer voor iedereen geworden en dat is een positieve ontwikkeling. Het is wereldser en wijder geworden zonder dat Scheveningers hun kern verliezen. Hier kunnen we nog wel uren over door praten, want de lange geschiedenis die Jolanda en Irene in Scheveningen hebben geeft vele anekdotes. Maar ja het blaadje is een keer vol he?

Draag een steentje bij aan je leven

Dus dames en heren, ben je op zoek naar meer magie in je leven? Wil je natuurlijke producten die je welbevinden en 'heel zijn' vergroten? Of wil je een weldadige behandeling die je ook op diep energetisch niveau raakt? Of misschien zoek je gewoon een mooi sieraad of een ander leuk kado? Dan ben je van harte welkom bij La Caldera, hét centrum in Nederland waar de gaven en giften van Moeder Aarde onder één dak zijn samengebracht.

La Caldera helpt je bij het (her)vinden van balans en het volgen van je hart. Onze producten en diensten zijn daarop afgestemd: edelstenen, oliën, wierook en kruiden die inwerken op je energiebalans, schoonheidsbehandelingen en massages, inspirerende boeken, mooie sieraden en symbolische voorwerpen. Al nieuwsgierig geworden? Goedzo! La Caldera ligt op een steenworp afstand van het strand, dus kom een keer aanwaaien als je zin hebt!


Delen

Bekijk ook deze items

Buitengewoon Feest aan Zee

Volg je ons al op Instagram? Nee? Zonde, want er staan werkelijk de meest kunstige kiekjes op. Afgelopen jaar stond ons account in het teken van fotografie en een oogje hebben op Scheveningen. Mensen lieten Scheveningen door hun ogen zien aan ons, en stegen met hun camera's zelfs naar grote hoogten. Komend jaar kondigen we een nieuw thema aan, en dat vieren we met dit artikel!Feest aan ZeeZoals je waarschijnlijk al in de wandelgangen en de duinpaden gehoord hebt, vieren we het komende jaar Feest aan Zee. We vieren namelijk het 200 jarig bestaan van de badplaats, Scheveningen.We vieren dit...

Lees verder

In Spaanse sferen

Verscholen achter de duinen, verstoken van het boulevard gebruis ligt een toch wel beetje magische plek: Beachclub Indigo. De lampionnenboom, het kleurrijke pleintje bezaaid met lichtjes, plantjes en gezellige tafeltjes. Je laat je neerploffen in de zeeblauwe chesterfield en je zet je tanden in een sappige burger. Dan kijk je omhoog en daar staat een kleurrijke riksja die zelfs tegen de vuurrode zon fel afsteekt. Met een verse kokosnoot in je hand geniet je van de zonsondergang, met wat muziek op de achtergrond. Straks maar een kan Sangria bestellen en dansen op je blote voeten tot in de late uurtjes....

Lees verder

Buitengewone Scheveningers

We bekijken Scheveningen graag van de zonnige kant, en wie dat ook doet is de buitengewone Scheveninger die wij voor een interview hebben weten te strikken. En dat is een feest aan zee, want als je door deze jongen geen zin krijgt in de zomer weten wij het ook niet meer. Overdag Sjoerd en 's avonds Sunny en binnenkort misschien wel burgemeester van de nacht! Hoe hij al deze ballen in de lucht houdt, is ons een raadsel maar een ding is zeker: Sjoerd is een voltreffer! Even voorstellenSjoerd van Schuylenburch (36) verhuist naar eigen zeggen eerder naar het buitenland...

Lees verder