Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

One Fit op Scheveningen

Sporten op Scheveningen kan in overvloed op ons mooie sportstrand. Niet alleen staan daar toestellen, en een skatebaan maar ook kan je het uitgestrekte strand als gym gebruiken. Of wat dacht je van suppen en surfen? Er is veel mogelijk, maar met One Fit is bijna alles mogelijk! Dit abonnement is de sleutel tot fit worden op de manier die jij het leukste vindt. Wij hebben al wat mogen uitproberen, hier een voorproefje van deze gezonde mix.

Te kust en te keur

Maar voordat we onze bevindingen delen, misschien wel zo leuk om even uitleggen wat een One Fit abonnement precies inhoudt.

Bij One Fit vinden ze dat gezond leven een feestje moet zijn. En op dat feestje mag jij bepalen wat je gaat doen.

Daarom kan je met een One Fit abonnement bijna overal terecht. Want hoe leuk is het dat je iets nieuws kan uitproberen? Misschien wil je vanavond wel een hot yoga les volgen of liever boksen, alles kan en alles mag.Jij kiest zelf, desnoods iedere dag een andere workout. Anytime, anywhere. Je regelt alles online en ze doen niet aan verplichte contracten en inschrijfgelden. Je kan ook elke maand opzeggen, lekker flexibel dus. Net als jij na een yoga les...

Fit en feest

Eerlijk is eerlijk wij hebben een sportieve redactie maar de wind waait hard deze maanden en de bank lonkt iets meer dan de sportschoenen. Het heeft dus even geduurd voordat de moed verzameld werd om iets te ondernemen in de alledaagse drukte. Maar we zijn er wel achter gekomen dat er ontzettend veel deuren voor je open gaan met dit abonnement.

Maar zoals gezegd, het moet wel een feestje blijven dus niet te streng zijn voor jezelf is een vereiste. Dus we zijn begonnen met onszelf te verwennen. Niet met een klim in de gloednieuwe boulderhal, of een bootcamp of schaatsen bij de Uithof. Nee, met een dagje in de spa!

Ja lieve mensen ook tot de spa in het sjieke Kurhaus krijg je toegang met One Fit. En lekker dat het daar is. De ene sauna is nog fijner dan de andere. Voor je vermoeide spieren in de infrarood sauna, of even op adem komen in het stoombad. En in de zoutsauna kan je lekker alles uitzweten.

Daarna even een koude emmer water over je heen, en dan een rondje zwemmen in het zwembad met het mooiste uitzicht op zee. Ga dit zeker een keer doen, je komt weer helemaal opgeladen thuis!

Omdat het zweten wel goed is bevallen zijn we ook een lesje hot yoga in de binnenstad gaan volgen op het Prins Hendrikplein. En dat was wel even andere koek dan de sauna kunnen wij je vertellen. Bij Bikram Yoga wordt het ongeveer 40 graden en doe je een heel wat oefeningen achter elkaar.

Het fijne aan Bikram is wel dat de poses elke keer hetzelfde zijn. Het zijn geen ingewikkelde poses, en je krijgt een diepe stretch door de hitte. Zwaar was het wel, maar daarna voel je je zo schoon! Aanrader dus!

Sporten aan zee

Je kan uiteraard zo veel meer nog doen. Ook bij Gezond aan Zee Outdoor, The Shore, Balansz Yoga, Intension en Statensport staat de deur voor je open met dit abonnement.

Misschien wil je liever dansen, of een ballet workout doen? Dat kan ook! Van Mindfullness tot paaldansen, je kan het zo gek niet bedenken of je kan het uitproberen met One Fit. Geen dag is meer hetzelfde, en sporten was nog nooit zo leuk.

En waar wij nu sowieso achter zijn gekomen is dat als niks moet en alles mag, er op elke hoek in Scheveningen en de binnenstad wat te doen is. We komen zeker bij je terug met nog een verslag als we meer hebben uitgeprobeerd. En als jij zin hebt om het nu al uit te proberen, dan raden we je aan om komende week een oogje op onze Scheveningen Zuivert aanbiedingen te houden. Daar komt een ontzettend leuke actie aan, zodat ook jij fit in je vel kan zitten aan zee!Delen

Bekijk ook deze items

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenDe fotograaf van de afgelopen maand die de beste foto heeft gemaakt is Charissa. Maar naar eigen zeggen noemen de meeste mensen haar Charis. Ze is 24 lentes jong, en...

Lees verder

Zeilster Claire Blom vanuit Argentinië: No place like home!

Topsporter Claire Blom zeilt samen met Nina Keijzer in de olympische 49er FX, een twee persoons skiff-klasse voor vrouwen. Keijzer en Blom hebben een halve nominatie voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 2016 op zak. Tot aan Rio houdt Claire ons op de hoogte van haar avonturen onderweg naar Rio. Deze week blogt ze vanuit Argentinië, waar ze traint voor het WK. Claire: "Als Topsporter ben je veel van huis en moet je altijd wennen aan nieuwe omgevingen. Het gevoel wanneer je na een lange reis met de auto Scheveningen binnenkomt rijden, is zo fijn! Dan ben ik...

Lees verder

Draaien en pierewaaien

Als je aan de boulevard van Scheveningen denkt, denk je aan de draaimolen. Al jarenlang heeft deze 100 jaar oude beschilderde houten machine trouwe dienst geleverd, en kinderen blij gemaakt (en volwassen ook toch?). Wij spraken de eigenaar van de draaimolen over zijn Scheveningen! Een stukje geschiedenisGhani Minne, kwam als kleine jongen al op de draaimolen van zijn oom, dan mocht hij helpen kaartjes vangen en kreeg hij een krentenbol als lunch. "Ik zag de oude man het zeil met zijn grote handen oprollen. Nu 40 jaar later doe ik elke dag hetzelfde rondje in de molen. Zeil omhoog, draaiende...

Lees verder