Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!

Even voorstellen

Deze kleurrijke strandfoto is gemaakt door Anuschka Odau, een styliste gespecialiseerd in fotostyling, interieurstyling en Instagram. Ze heeft haar eigen bedrijf Hipaholic, dat net zo kleurrijk oogt als de foto!

Ze is in Den Haag komen wonen toen ze ging studeren aan de Academie van Beeldende Kunsten. Waar ze destijds in Scheveningen mocht vertoeven, met een uitzicht dat voor veel inspiratie zorgde.

"Ik ging in Scheveningen op kamers wonen en ik heb er met veel plezier gewoond; lekker dicht bij het strand en uitzicht op het Kurhaus."


Na 8 jaren vol zon en zand is ze naar de binnenstad verhuisd, waar ze nog steeds met veel plezier woont. En Scheveningen is zo dichtbij, kwartiertje op de fiets, dat ze het strand niet hoeft te missen!

De foto

De foto maakte ze op een van de warmste dagen (30 graden) in mei van dit jaar. En dat straalt er ook wel vanaf vinden wij.

Haar zus met het gezin waren op bezoek en ze wilden even afkoelen op het strand. De foto is gemaakt bij het strand bij La Cantina. Het is echt een vrolijke zomerse foto geworden wat helemaal paste bij die dag.

Als Anuschka onderweg is neemt ze vaak haar Olympus Pen PL7 camera mee. Zo'n fijne camera, die handzaam is en waar je goede foto's mee maakt.

Scheveningen door de ogen van

Scheveningen is een gezellige badplaats en er is van alles te doen. Vaak vindt Anuschka het wel druk rondom de Pier met toeristen.

"Ik probeer altijd zoveel mogelijk de rustige en minder toeristische stukjes op te zoeken. Scheveningen heeft ook hele gezellige strandtenten. Het gedeelte bij het Zwarte Pad doet mij altijd denken aan Ibiza met veel hippie vibes."

Het hangt een beetje van haar stemming af waar ze heen gaat in Scheveningen. Anuschka gaat graag naar de haven, maar ook naar het strand bij tussen La Cantina en Strandpaviljoen Zuid.

Op haar geliefde strand fotografeert ze graag zonsondergangen. Ze houdt ook van het fotograferen van interieurs en vindt het altijd leuk om de strandtenten van binnen (en buiten) te fotograferen. Daar wordt altijd positief op gereageerd op haar Instagram pagina, door volgers van over de hele wereld!

Wil je meer prachtige platen bewonderen? Dat kan ook op haar kleurrijke Instagram. En geloof ons, dan waan je je even met de voeten in het zand op een zomerse dag op Scheveningen!

Delen

Bekijk ook deze items

Beeldige Scheveningers: Yuri Nieuwenhuizen

Hij is een van de beste surfleraren van Scheveningen, nr.1 kaas consument van Nederland, kluskoning, houtkunstenaar, creatieveling, zeefdrukker en eigenaar bij Mr. Meowgi. Ook shaped hij is zijn vrije tijd (waar haalt hij die vandaan?) nog wel eens een surfboardje. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Yuri Nieuwenhuizen dames en heren. En Buitengewoon Scheveningen wist hem te strikken voor een exclusief interview! Blijf je nog (z)even?Zoals hierboven genoemd heeft Yuri heel wat talenten vergaard door de jaren heen. En dus ook heel wat beroepen uitgeoefend (en doet dat nog steeds). Maar de kracht van creatie is toch zijn...

Lees verder

Noordzeeboerderij: "Zeewier is een echte smaakmaker"

Dat de zee vol mogelijkheden zit hoef je de organisatie achter de Noordzeeboerderij niet te vertellen. Na een geslaagde proef met zeewierteelt boven de Razende bol (bij Texel) gaat de Haagse stichting een zeewierboerderij beginnen voor de kust van Scheveningen. Want zeewier is niet alleen voor sushi, het is het voedsel van de toekomst.“Zeewier zit in allerlei producten,” vertelt Koen van Swam, woordvoerder van de Noordzeeboerderij, “tandpasta, kleding en make-up bijvoorbeeld. Het heeft een multifunctionele functie.” Niet alleen dat, de teelt in zee elimineert zaken als het gebruik van veel zoetwater, mest en land. Zaken die wel nodig zijn voor...

Lees verder

Buitengewone Scheveningers

Wij hebben hart voor buitengewoon ondernemende Scheveningers, en die steken we ze ook graag onder de riem. Dit keer een altijd vrolijke en lieve ondernemende vrouw, die vooral let op de kleintjes en daar veel aandacht aan besteedt. Hoog tijd dus voor een interview met Lieke Demenint. De jongste Scheveningers onder ons, neemt ze met veel verve onder haar vleugel. Wij kunnen niet wachten op de nieuwste aanwinst in Scheveningen voor kinderen; de BSO Kind aan Zee!Even voorstellenVoor de liefde is ze vanuit Rotterdam naar het heerlijke Scheveningen gekomen. Inmiddels woont ze hier ruim 8 jaar (met diezelfde liefde) en...

Lees verder