Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!

Even voorstellen

De fotografe die ons altijd trouw tagged in haar foto's op Instagram, en de fotowedstrijd heeft gewonnen van de afgelopen maand is Irene Verbaan.

Ze is 27 jaar jong, en sinds april wonend op Scheveningen. En daar zijn wij ontzettend blij mee, want Irene maakt de mooiste plaatjes!

Ze komt helemaal uit Brabant uit een klein gezellig havendorpje Willemstad. Maar ze komt van kinds af aan op Scheveningen omdat haar ouders en familie hier vandaan komen en wonen.Een logische stap dus om naar Scheveningen te komen. Het was een soort van thuis komen in een ander havendorpje maar dan lekker aan zee.

Sinds vorig jaar heeft ze fotografie weer opgepakt en veel aan zelf studie gedaan om steeds beter te worden.

"Ik vind het een onwijs mooi beroep omdat je de mooiste momenten vast kan leggen."

De foto

De foto heeft een bijzonder verhaal, want hij is door iemand anders gemaakt, maar wel onder begeleiding van Irene!

Ze had gevraagd of een vriend van haar deze foto wilde maken. Ze zag de mooie roze lucht na haar surfsessie en wilde een keer voor de lens staan in plaats van achter de camera!

Helemaal goedgekeurd hoor Irene, we zien je stijl er wel in terug, en mocht je iets winnen dan kan je mooi die vriend meenemen toch?

Scheveningen door de ogen van

Het zal je niet ontgaan zijn dat Irene's favoriete plek van Scheveningen het strand is. Zowel de duinen als de zee.

"De duinen en strand zijn mijn favoriet voor zowel rondwandelen in de natuur en fotoshoots."

De zee vindt Irene ook helemaal geweldig, waar ze graag de surfers op de gevoelige plaat vastlegt. De natuur is haar studio.

Als je Scheveningen door haar ogen ziet, zie je een mix van toerisme en rust. Zelf zoekt ze de rust op voor haar foto's in de mooie natuurparken die Scheveningen en Den Haag heeft.

Nu werkt ze nog fulltime in een winkel, en heeft ze parttime fotografie opdrachten erbij. Ze hoopt dat er een dag komt, waarop ze full time haar passie kan beoefenen.

Wil je Irene hier een handje in helpen? Dan kan je ook een van haar platen kopen in verschillende maten en op plexiglas of luxe fotopapier.


Delen

Bekijk ook deze items

Draaien en pierewaaien

Als je aan de boulevard van Scheveningen denkt, denk je aan de draaimolen. Al jarenlang heeft deze 100 jaar oude beschilderde houten machine trouwe dienst geleverd, en kinderen blij gemaakt (en volwassen ook toch?). Wij spraken de eigenaar van de draaimolen over zijn Scheveningen! Een stukje geschiedenisGhani Minne, kwam als kleine jongen al op de draaimolen van zijn oom, dan mocht hij helpen kaartjes vangen en kreeg hij een krentenbol als lunch. "Ik zag de oude man het zeil met zijn grote handen oprollen. Nu 40 jaar later doe ik elke dag hetzelfde rondje in de molen. Zeil omhoog, draaiende...

Lees verder

Heerlijk Zoet en Zout

Ik ben Eva, 38 jaar oud, woonachtig in Scheveningen-Dorp, moeder van 2 dochters van 5 en 6 jaar en al bijna tien jaar gelukkig samen met Edward. Ik heb 12,5 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt tot afgelopen mei 2015. Nu breng ik mijn tijd door met mijn kinderen, op mijn supboard (Sol Sup Club) en op de mat voor een goede yogales (Yogaseads)! En wie weet wat de toekomst mij brengt!Wij zijn een actief gezin en genieten erg van het wonen in Scheveningen! Wij zeggen wel eens gekscherend tegen elkaar: "Wat moet je toch in Voorburg?". Het strand, de duinen,...

Lees verder

Beeldige Scheveningers: Yuri Nieuwenhuizen

Hij is een van de beste surfleraren van Scheveningen, nr.1 kaas consument van Nederland, kluskoning, houtkunstenaar, creatieveling, zeefdrukker en eigenaar bij Mr. Meowgi. Ook shaped hij is zijn vrije tijd (waar haalt hij die vandaan?) nog wel eens een surfboardje. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Yuri Nieuwenhuizen dames en heren. En Buitengewoon Scheveningen wist hem te strikken voor een exclusief interview! Blijf je nog (z)even?Zoals hierboven genoemd heeft Yuri heel wat talenten vergaard door de jaren heen. En dus ook heel wat beroepen uitgeoefend (en doet dat nog steeds). Maar de kracht van creatie is toch zijn...

Lees verder