Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!

Even voorstellen

De fotografe die ons altijd trouw tagged in haar foto's op Instagram, en de fotowedstrijd heeft gewonnen van de afgelopen maand is Irene Verbaan.

Ze is 27 jaar jong, en sinds april wonend op Scheveningen. En daar zijn wij ontzettend blij mee, want Irene maakt de mooiste plaatjes!

Ze komt helemaal uit Brabant uit een klein gezellig havendorpje Willemstad. Maar ze komt van kinds af aan op Scheveningen omdat haar ouders en familie hier vandaan komen en wonen.Een logische stap dus om naar Scheveningen te komen. Het was een soort van thuis komen in een ander havendorpje maar dan lekker aan zee.

Sinds vorig jaar heeft ze fotografie weer opgepakt en veel aan zelf studie gedaan om steeds beter te worden.

"Ik vind het een onwijs mooi beroep omdat je de mooiste momenten vast kan leggen."

De foto

De foto heeft een bijzonder verhaal, want hij is door iemand anders gemaakt, maar wel onder begeleiding van Irene!

Ze had gevraagd of een vriend van haar deze foto wilde maken. Ze zag de mooie roze lucht na haar surfsessie en wilde een keer voor de lens staan in plaats van achter de camera!

Helemaal goedgekeurd hoor Irene, we zien je stijl er wel in terug, en mocht je iets winnen dan kan je mooi die vriend meenemen toch?

Scheveningen door de ogen van

Het zal je niet ontgaan zijn dat Irene's favoriete plek van Scheveningen het strand is. Zowel de duinen als de zee.

"De duinen en strand zijn mijn favoriet voor zowel rondwandelen in de natuur en fotoshoots."

De zee vindt Irene ook helemaal geweldig, waar ze graag de surfers op de gevoelige plaat vastlegt. De natuur is haar studio.

Als je Scheveningen door haar ogen ziet, zie je een mix van toerisme en rust. Zelf zoekt ze de rust op voor haar foto's in de mooie natuurparken die Scheveningen en Den Haag heeft.

Nu werkt ze nog fulltime in een winkel, en heeft ze parttime fotografie opdrachten erbij. Ze hoopt dat er een dag komt, waarop ze full time haar passie kan beoefenen.

Wil je Irene hier een handje in helpen? Dan kan je ook een van haar platen kopen in verschillende maten en op plexiglas of luxe fotopapier.


Delen

Bekijk ook deze items

Tussen de groene golven

Hans van den Broek woont al zo’n twintig jaar op Scheveningen. Niet alleen heeft hij een van de leukste en beste surfscholen van Nederland, surfles.nl. Ook is hij een zeer gerespecteerd surfer die zich altijd tot over z’n oren verdiept in de zee en sport. Hans? Dat is een beetje de ‘Godfather’ van het surfen zoals net iemand naast mij opmerkte tijdens het uittypen van dit verhaal. Hij heeft veel betekend voor de surfsport op Scheveningen. Zo heeft hij vele surfleraren opgeleid en toptalenten getraind. O ja en surft zelf trouwens ook niet onverdienstelijk. Niet alleen voor de sport, maar...

Lees verder

Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenDeze kleurrijke strandfoto is gemaakt door Anuschka Odau, een styliste gespecialiseerd in fotostyling, interieurstyling en Instagram. Ze heeft haar eigen bedrijf Hipaholic, dat net zo kleurrijk oogt als de foto!Ze...

Lees verder

Buitengewone Scheveningers

Wij zijn gek op de zee, op alles daaromheen en op buitengewone Scheveningers. Deze week hebben we daarom onze lievelingscombinatie in een blog. Deze vrouw is een van de makers van een prachtig boek over de zee (en surfen). Hoog tijd voor een praatje met Alexandra Gossink en haar wereld aan zee. Even voorstellenAlexandra Gossink woont al ruim 15 jaar op Scheveningen. De laatste jaren wisselt ze onze fijne badplaats zo’n zeven maanden per jaar af met reizen en werken ‘on the road’. Dit alles doet ze voor dat prachtige boek waar wij het al over hadden. Samen met een...

Lees verder