Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

The Years Shall Run Like Rabbits

Hi! Ik ben Eileen, vast redactielid bij Buitengewoon Scheveningen en altijd gedreven op zoek naar de leukste activiteiten en evenementen op Scheveningen. In het dagelijks leven freelance ik wat af op het gebied van communicatie. Ik ben een muziekliefhebber pur sang en creatieveling zo nodig. Daarom zal ik jullie zo af en toe - naast de content die je tegenkomt op de website en social - meenemen op wat culturele avonturen in de vorm van een blog. Wie weet werkt het aanstekelijk!Voor veel mensen is kunst iets ongrijpbaars. Zeker hedendaagse kunst. ‘Te abstract’. Zeker terecht, niet iedereen kan zich altijd verplaatsen in de belevingswereld van een kunstenaar. Ik heb dat gevoel vrij regelmatig. Mijn motto is: hoe ouder, hoe beter. Bij de tentoonstelling van Hellen van Meene in het Fotomuseum in Den Haag is dat verrassend genoeg niet aan de orde. Haar fotografie is enerzijds abstract, zeker, maar anderszijds mysterieus genoeg herkenbaar. In de expositie The Years Shall Run Like Rabbits word je betoverd. En dat zeg ik niet vaak!

Misschien is het omdat ik zelf een vrouw ben en ‘ooit’ een meisje was, want Hellen van Meene haar werk focust zich op de transitie van jonge meisjes die volwassen worden. Die op het punt staan hun kindertijd achter zich te laten. In kwetsbare posities – soms half naakt, soms juist verscholen achter haar – en met prachtige lichtval creëert de gevierde fotografe niet alleen bijzonder beeld, maar ook intrigerend beeld. Bewust afgedrukt op klein formaat, zodat je wel dichtbij moet komen.

Hellen van Meene heeft ondanks de vele jaren ervaring die ze heeft opgebouwd, altijd een tijdloos karakter in haar werk weten te behouden. Ze heeft een eigen handtekening. Buiten het feit dat dit uitgebreid beschreven wordt voordat je de tentoonstelling betreedt, zie je dat duidelijk wanneer je de foto’s langsgaat. Vooral het gebruik van natuurlijk licht is uniek en onmiskenbaar bijzonder!

Klinkt dit alles nog steeds wat ‘boven mijn pet’-achtig? Ga dan gewoon eens langs. De tentoonstellingen in het Fotomuseum kenmerken zich door een vlotte opstelling (en in dit geval met hele fijne, rustgevende kleuren die perfect passen bij de sfeer) waar je zowel uren in kunt verdwalen, als ook zo doorheen bent. Wat jij wilt. Dus neem die pauze van wat je ook aan het doen bent en bezoek de expositie. En als je de boodschap na de tentoonstelling nog steeds niet begrijpt, heb je in ieder geval prachtige foto’s gezien!


Nu t/m 29 november
Fotomuseum

Delen

Bekijk ook deze items

Tip van An: Max Health

De moed verzamelen om in dit gure weer wat aan beweging te blijven doen gaat niet altijd van een leien dakje. Maar wij zitten altijd boordevol buitengewone energie om jullie te voorzien van de nodige tips om toch een duwtje in de rug te krijgen. En zoals je begrijpt is schrijven alleen niet genoeg, oftewel praatjes vullen geen gaatjes (wel mondjes in dit geval). Je bent nieuwsgierig he? Goedzo lees maar even mee, want dit ging ons ook niet in de koude kleren zitten!Tip van AnVoordat we verder gaan, zal ik mij even netjes voorstellen zodat je niet denkt: wie...

Lees verder

Ondernemend Scheveningen

Zoals je misschien al wel eens eerder hebt kunnen lezen is Scheveningen een magneet voor de ondernemende mens. Logisch, want dit walhalla aan zee is ook ontstaan door mensen die niet graag hun leven op het zitvlak doorbrachten. En wij zetten ze dan ook maar al te graag in het buitengewone zonnetje. Deze week Yaron Menneken, een van de ondernemendste mensen die wij kennen, en die jullie beter moeten leren kennen! Volg je het nog? Nee wij ook niet, maar goed lees mee met deze mini cursus hoe je een succesvolle ondernemer wordt, want dat is deze man!Toen Yaron een...

Lees verder

Beeldige Scheveningers: Roderik Patijn

Zijn het de prachtige luchten, of is het de woeste Noordzee? Misschien zijn het de lange zandstranden of pittoreske vissershuisjes onder de vuurtoren. Scheveningen heeft altijd al een aantrekkingskracht gehad op kunstenaars en creatievelingen, die de beste plek aan zee vereeuwigen in beeld. Een van deze lokale talenten, is filmmaker Roderik Patijn die we vandaag voor jullie in beeld brengen met woorden (en een hele gezellige foto).Roderik Patijn (36) heeft één van de betere uitzichten bij zijn bakkie pleur in de ochtenden. Zijn video productie bedrijfje Rodivision zit sinds kort onder de vuurtoren langs de duinen. Je kan zo uitkijken...

Lees verder