Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

The Years Shall Run Like Rabbits

Hi! Ik ben Eileen, vast redactielid bij Buitengewoon Scheveningen en altijd gedreven op zoek naar de leukste activiteiten en evenementen op Scheveningen. In het dagelijks leven freelance ik wat af op het gebied van communicatie. Ik ben een muziekliefhebber pur sang en creatieveling zo nodig. Daarom zal ik jullie zo af en toe - naast de content die je tegenkomt op de website en social - meenemen op wat culturele avonturen in de vorm van een blog. Wie weet werkt het aanstekelijk!Voor veel mensen is kunst iets ongrijpbaars. Zeker hedendaagse kunst. ‘Te abstract’. Zeker terecht, niet iedereen kan zich altijd verplaatsen in de belevingswereld van een kunstenaar. Ik heb dat gevoel vrij regelmatig. Mijn motto is: hoe ouder, hoe beter. Bij de tentoonstelling van Hellen van Meene in het Fotomuseum in Den Haag is dat verrassend genoeg niet aan de orde. Haar fotografie is enerzijds abstract, zeker, maar anderszijds mysterieus genoeg herkenbaar. In de expositie The Years Shall Run Like Rabbits word je betoverd. En dat zeg ik niet vaak!

Misschien is het omdat ik zelf een vrouw ben en ‘ooit’ een meisje was, want Hellen van Meene haar werk focust zich op de transitie van jonge meisjes die volwassen worden. Die op het punt staan hun kindertijd achter zich te laten. In kwetsbare posities – soms half naakt, soms juist verscholen achter haar – en met prachtige lichtval creëert de gevierde fotografe niet alleen bijzonder beeld, maar ook intrigerend beeld. Bewust afgedrukt op klein formaat, zodat je wel dichtbij moet komen.

Hellen van Meene heeft ondanks de vele jaren ervaring die ze heeft opgebouwd, altijd een tijdloos karakter in haar werk weten te behouden. Ze heeft een eigen handtekening. Buiten het feit dat dit uitgebreid beschreven wordt voordat je de tentoonstelling betreedt, zie je dat duidelijk wanneer je de foto’s langsgaat. Vooral het gebruik van natuurlijk licht is uniek en onmiskenbaar bijzonder!

Klinkt dit alles nog steeds wat ‘boven mijn pet’-achtig? Ga dan gewoon eens langs. De tentoonstellingen in het Fotomuseum kenmerken zich door een vlotte opstelling (en in dit geval met hele fijne, rustgevende kleuren die perfect passen bij de sfeer) waar je zowel uren in kunt verdwalen, als ook zo doorheen bent. Wat jij wilt. Dus neem die pauze van wat je ook aan het doen bent en bezoek de expositie. En als je de boodschap na de tentoonstelling nog steeds niet begrijpt, heb je in ieder geval prachtige foto’s gezien!


Nu t/m 29 november
Fotomuseum

Delen

Bekijk ook deze items

Met je voeten in de magische aarde

Als je binnenloopt in La Caldera voelt het alsof er een warme deken over je heen valt. De zuivere geuren, heldere stenen en zachte tonen zijn uitnodigend. Je bent welkom, je bent thuis. Al zestien jaar is deze plek een begrip in de Keizerstraat. En wij mochten het verhaal horen van twee hele bijzondere dames op Scheveningen, Irene en Jolanda, die deze hemel op aarde hun creatie mogen noemen.Er is een mineraal voor elke kwaalDe focus ligt in La Caldera erg op wat iemand die binnenstapt nodig heeft. Een fijne aanpak, want je kan dus gewoon jezelf zijn. Misschien wil...

Lees verder

Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenEn dan zit de eerste maand er op, van onze fotowedstrijd, en als je het niet gevolgd hebt, tja jammer voor je hoor. Je hebt echt wat gemist! Want wat...

Lees verder

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenEn dan zit de tweede maand er op, van onze fotowedstrijd, en als je het niet gevolgd hebt, tja jammer voor je hoor. Je hebt echt wat gemist! Want wat...

Lees verder