Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

VISSCH!

Zo. Dat is gelukt. VISSCH staat wat mij betreft op de kaart van jaarlijks terugkerende festivals in Scheveningen. Met bijna 10.000 bezoekers in 1 weekend heeft het visfestival zichzelf overtroffen!

Op vrijdag 9 oktober toog ik met man en kinderen naar de visafslag in de Scheveningse eerste binnenhaven voor een avondje vishappen. Vorig jaar waren wij al van de partij bij VISSCH en dit jaar wilden wij zeker niet missen, want nieuwe locatie (de Visafslag), openingsavond én manlief was een van de genodigden om mee te varen op de Tholen 10, een viskotter, om garnalen te vissen om een krat vol aan te kunnen bieden aan wethouder Karsten Klein voor de openingsceremonie van VISSCH.

Ware een echte visservrouw, zwaaiden mijn kroost en ik manlief uit toen de kotter de haven uit voer. Om hem ruim een uur later weer te onthalen alsof hij weken op zee geweest was. Ook leuk om eens te doen. Als ik manlief moet geloven, en dat doe ik, was het een geweldige ervaring om mee te de zee op te gaan om garnalen te vissen. De hardwerkende bemanning van de Tholen 10 heeft tijdens het vissen veel uitleg kunnen geven over hun dagelijkse werk. Interessant én belangrijk voor Scheveningen om onze vissers hun stem laten horen!

Na de behouden vaart werd het de hoogste tijd voor ons om te gaan proeven van al het lekkers dat op het festivalterrein werd aangeboden. In de visafslag stonden tal van food trucks en kraampjes opgesteld, afgewisseld met tafeltjes, een grote bar en een podium. Heel overzichtelijk en ruim opgezet, prettig dus. Dit alles omlijst door een relaxt muziekje dat door een dj de ruimte ingeslingerd werd, heerlijk.

Op zoek naar vissch dus om onze innerlijk mens tevreden te stellen. Nou, dat is gelukt. Het was werkelijk bijna niet mogelijk te kiezen uit het aanbod; lobsterburgers, amuses met tonijn of makreel, oesters, tortillachips met ceviche, paella, gefrituurde visjes… Volg je me nog? Echt, overheerlijk allemaal. En dit begeleid door een fris Schevenings biertje, de heerlijkste wijnen en een verse koffie toe. Aan het einde van de avond waren onze buikjes meer dan blij.

Tot volgend jaar VISSCH!


Fotografie: Mark Rooker
Delen

Bekijk ook deze items

Dag dag

Als ik een leuke dag heb gehad, vliegt het voorbij en voor ik het weet zit ik weer achter de computer. Gelukkig heb ik een baan waarbij ik even kan terug denken aan de mooie dagen en er zelfs over mag schrijven. En om jullie niet te vervelen met verhalen over alle leuke nieuwe trucjes die mijn konijn kan (dit is geen grap ik heb echt een konijn), vertel ik jullie het liefst iets waar jullie wel wat aan hebben. En wat is dan een verhaal waar je wel op zit te wachten? Misschien iets met een tip, en wat...

Lees verder

Op pad met Els Pols

Wie kent haar niet? De, in Scheveningen, redelijk beroemde Els Pols! Ok misschien is dat een beetje overdreven, maar deze bezige bij is wel vaak te spotten in het walhalla aan zee. Is ze niet op een feestje dan is ze wel een bakkie aan het doen; de lokale horeca en Els zijn wel goede vrienden zeg maar. En de beste bakkies zet ze trouwens ook zelf, hier en daar als ze nog tijd heeft naast haar huidige werk. Of misschien heb je haar rond zien fietsen op een grote bakfiets volgeladen met kinderen? Ze werkt voor een plaatselijke kinderopvang...

Lees verder

Winnaar Hart Beach surfcamp

Weten jullie nog die ontzettend leuke actie van vorige maand? Dat wij een kids surfcamp (!) mochten weg geven van Hart Beach?! Je raadt het al, daar hebben we nu de uitslag van. De winnaar kiezen was erg moeilijk, want iedereen was zo enthousiast! Toch sprong er een uit, en die mag nu een duik in het diepe nemen. Even voorstellenMogen wij even de winnares voorstellen: Sabine Pronk, en ze woont gewoon in Scheveningen. Ze is sportdocent op het ROC Mondriaan Lifestyle Sport en Bewegen. Nou ja winnares, ze heeft het voor iemand anders gewonnen zoals je al begrijpt, daarover...

Lees verder