Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

VISSCH!

Zo. Dat is gelukt. VISSCH staat wat mij betreft op de kaart van jaarlijks terugkerende festivals in Scheveningen. Met bijna 10.000 bezoekers in 1 weekend heeft het visfestival zichzelf overtroffen!

Op vrijdag 9 oktober toog ik met man en kinderen naar de visafslag in de Scheveningse eerste binnenhaven voor een avondje vishappen. Vorig jaar waren wij al van de partij bij VISSCH en dit jaar wilden wij zeker niet missen, want nieuwe locatie (de Visafslag), openingsavond én manlief was een van de genodigden om mee te varen op de Tholen 10, een viskotter, om garnalen te vissen om een krat vol aan te kunnen bieden aan wethouder Karsten Klein voor de openingsceremonie van VISSCH.

Ware een echte visservrouw, zwaaiden mijn kroost en ik manlief uit toen de kotter de haven uit voer. Om hem ruim een uur later weer te onthalen alsof hij weken op zee geweest was. Ook leuk om eens te doen. Als ik manlief moet geloven, en dat doe ik, was het een geweldige ervaring om mee te de zee op te gaan om garnalen te vissen. De hardwerkende bemanning van de Tholen 10 heeft tijdens het vissen veel uitleg kunnen geven over hun dagelijkse werk. Interessant én belangrijk voor Scheveningen om onze vissers hun stem laten horen!

Na de behouden vaart werd het de hoogste tijd voor ons om te gaan proeven van al het lekkers dat op het festivalterrein werd aangeboden. In de visafslag stonden tal van food trucks en kraampjes opgesteld, afgewisseld met tafeltjes, een grote bar en een podium. Heel overzichtelijk en ruim opgezet, prettig dus. Dit alles omlijst door een relaxt muziekje dat door een dj de ruimte ingeslingerd werd, heerlijk.

Op zoek naar vissch dus om onze innerlijk mens tevreden te stellen. Nou, dat is gelukt. Het was werkelijk bijna niet mogelijk te kiezen uit het aanbod; lobsterburgers, amuses met tonijn of makreel, oesters, tortillachips met ceviche, paella, gefrituurde visjes… Volg je me nog? Echt, overheerlijk allemaal. En dit begeleid door een fris Schevenings biertje, de heerlijkste wijnen en een verse koffie toe. Aan het einde van de avond waren onze buikjes meer dan blij.

Tot volgend jaar VISSCH!


Fotografie: Mark Rooker
Delen

Bekijk ook deze items

Zeilster Claire Blom vanuit Argentinië: No place like home!

Topsporter Claire Blom zeilt samen met Nina Keijzer in de olympische 49er FX, een twee persoons skiff-klasse voor vrouwen. Keijzer en Blom hebben een halve nominatie voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 2016 op zak. Tot aan Rio houdt Claire ons op de hoogte van haar avonturen onderweg naar Rio. Deze week blogt ze vanuit Argentinië, waar ze traint voor het WK. Claire: "Als Topsporter ben je veel van huis en moet je altijd wennen aan nieuwe omgevingen. Het gevoel wanneer je na een lange reis met de auto Scheveningen binnenkomt rijden, is zo fijn! Dan ben ik...

Lees verder

De handen uit de mouwen steken op Scheveningen

Achter de duinen, aan de roemruchte Noordzee, ligt een ambachtelijke zeilmakerij verscholen waar een vak met liefde wordt beoefend, Zeilmakerij Stitch. Hier steekt Frederik Quaedvlieg graag zijn handen uit de mouwen voor reparatie, creatie en ontwerp van alle doek toepassingen. Lees even mee in de wereld waar af toe misschien een steekje los zit, maar geen steekjes vallen.Stukje geschiedenis Het kan best zijn dat je een keer bij een strandtent hebt gezeten op een kussen gemaakt door Stitch! Tegenwoordig maakt Frederik ook andere producten zoals boottenten, afdekzeilen, strandstoeltjes, tenten, kussens op maat, je kan het zo gek niet bedenken. Eigenlijk...

Lees verder

Buitengewone Scheveningers: Rik Uiterwijk

Scheveningen heeft een aangezicht dat je niet snel vergeet. Maar andersom hebben we ook gezichten van mensen in Scheveningen, die je niet vergeet en overal ziet. Kortom gezichten van echte Scheveningers. Een goed voorbeeld hiervan is lokale held, surfer, en brandweerman Rik Uiterwijk. Het is hoog tijd dat wij deze waterman eens in het zonnetje zetten. Niet dat hij het nodig heeft, want deze man heeft jaarrond een lekker kleurtje!Een duikje in de geschiedenisRik Uiterwijk geboren in 1965, getogen in Den Haag. Samen met broer Jurjen, zus Tamar en twee lieve ouders woonde hij in de stad aan onze mooie...

Lees verder