Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

VISSCH!

Zo. Dat is gelukt. VISSCH staat wat mij betreft op de kaart van jaarlijks terugkerende festivals in Scheveningen. Met bijna 10.000 bezoekers in 1 weekend heeft het visfestival zichzelf overtroffen!

Op vrijdag 9 oktober toog ik met man en kinderen naar de visafslag in de Scheveningse eerste binnenhaven voor een avondje vishappen. Vorig jaar waren wij al van de partij bij VISSCH en dit jaar wilden wij zeker niet missen, want nieuwe locatie (de Visafslag), openingsavond én manlief was een van de genodigden om mee te varen op de Tholen 10, een viskotter, om garnalen te vissen om een krat vol aan te kunnen bieden aan wethouder Karsten Klein voor de openingsceremonie van VISSCH.

Ware een echte visservrouw, zwaaiden mijn kroost en ik manlief uit toen de kotter de haven uit voer. Om hem ruim een uur later weer te onthalen alsof hij weken op zee geweest was. Ook leuk om eens te doen. Als ik manlief moet geloven, en dat doe ik, was het een geweldige ervaring om mee te de zee op te gaan om garnalen te vissen. De hardwerkende bemanning van de Tholen 10 heeft tijdens het vissen veel uitleg kunnen geven over hun dagelijkse werk. Interessant én belangrijk voor Scheveningen om onze vissers hun stem laten horen!

Na de behouden vaart werd het de hoogste tijd voor ons om te gaan proeven van al het lekkers dat op het festivalterrein werd aangeboden. In de visafslag stonden tal van food trucks en kraampjes opgesteld, afgewisseld met tafeltjes, een grote bar en een podium. Heel overzichtelijk en ruim opgezet, prettig dus. Dit alles omlijst door een relaxt muziekje dat door een dj de ruimte ingeslingerd werd, heerlijk.

Op zoek naar vissch dus om onze innerlijk mens tevreden te stellen. Nou, dat is gelukt. Het was werkelijk bijna niet mogelijk te kiezen uit het aanbod; lobsterburgers, amuses met tonijn of makreel, oesters, tortillachips met ceviche, paella, gefrituurde visjes… Volg je me nog? Echt, overheerlijk allemaal. En dit begeleid door een fris Schevenings biertje, de heerlijkste wijnen en een verse koffie toe. Aan het einde van de avond waren onze buikjes meer dan blij.

Tot volgend jaar VISSCH!


Fotografie: Mark Rooker
Delen

Bekijk ook deze items

Bakkie Leut met Ted

Boris Vermolen en Ted Hendriks mogen zich allebei al 6 jaar lang met recht Meneer Chocola noemen. De beste taarten, croissantjes, bonbons (we kunnen nog wel even doorgaan), en natuurlijk bakkies haal je bij deze heren. Sinds een paar jaar kan je ook bourgondisch genieten in de avond bij Café de Bayonne. En ja dames en heren, wij hebben DE Ted Hendriks gestrikt voor wat koffiepraat over VISSCH. Een van de leukste evenementen waar de heren van het goede chocolade leven ook dit jaar weer bij zullen zijn!De beste koks staan aan walWat kunnen we van deze keukenprinsen verwachten bij...

Lees verder

Buitengewone Scheveningers

Wij zijn gek op de zee, op alles daaromheen en op buitengewone Scheveningers. Deze week hebben we daarom onze lievelingscombinatie in een blog. Deze vrouw is een van de makers van een prachtig boek over de zee (en surfen). Hoog tijd voor een praatje met Alexandra Gossink en haar wereld aan zee. Even voorstellenAlexandra Gossink woont al ruim 15 jaar op Scheveningen. De laatste jaren wisselt ze onze fijne badplaats zo’n zeven maanden per jaar af met reizen en werken ‘on the road’. Dit alles doet ze voor dat prachtige boek waar wij het al over hadden. Samen met een...

Lees verder

Oud-Hollands genieten bij Oma Toos

Scheveningen blijft zich ontwikkelen. Ondernemers starten de leukste initiatieven en Oma Toos in de Haven is daar één van. Eind maart opende zij haar deuren voor het grote publiek die net als de eigenaren Talisa en Jamal gek zijn op oer-Hollandse gerechten! Natuurlijk naar authentiek recept van de échte oma Toos van Talisa."Toen we stopten met ons andere project, Pier Zuid, waar Jamal een van de aandeelhouders was, reden we hier langs en wilden we hierin. Het Oma Toos concept lag al op de plank, maar dan met poffertjes en pannenkoeken erbij", vertelt Talisa in het splinternieuwe opgeleverde Oma Toos...

Lees verder