Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

​Wat reilt en zeilt in Scheveningen?

Vorige week stelde mijn collega redacteur Eileen zich voor, deze week is de beurt aan mij. Mijn naam is Hester, en samen met Eileen zorg ik voor Buitengewoon Scheveningen in digitale vorm, van website tot nieuwsbrief (ontvang jij hem al?) social media.

De zee, het strand, de Pier en de kust zijn tenslotte de levensaderen van Scheveningen, that’s where the magic happens! Als freelancer ben ik onder andere betrokken bij diverse zeilregatta’s en sportieve evenementen in Scheveningen. Vanuit deze hoedanigheid probeer ik jullie op de hoogte te houden wat er zoal reilt en zeilt in Scheveningen.Wisten jullie dat de Scheveningse haven oorspronkelijk werd aangelegd om de vissersschepen meer veiligheid te bieden? In 1894 vernietigde een flinke storm een groot deel van de vissersvloot op het strand van Scheveningen. Dit was aanleiding om met de aanleg van de haven te gaan beginnen.

In 1904 was de Eerste Haven af. Al snel bleek dat de Eerste Haven te ondiep was geworden en te klein werd bevonden, dus werd ook de Tweede Haven aangelegd. Inmiddels is de visserij teruggelopen tot enkele tientallen vissersschepen en heeft de haven van Scheveningen meer een recreatief karakter gekregen waar zeilers, wandelaars, en liefhebbers van alles wat er in zee zwemt hun hart op kunnen halen. De haven als watersportlocatie krijgt steeds meer een internationaal karakter met evenementen als de North Sea Regatta, de Volvo Ocean Race en het toekomstige Topzeilcentrum.

De legendarische Flyer, het zeilschip waar van Conny van Rietschoten in 1978 de Withbread Around the World Race (nu de Volvo Ocean Race) mee won, was tijdens de pit stop van de Volvo Ocean al heel even in Scheveningen. Komende week zal ze weer in de haven van Scheveningen aanmeren en gaan we proberen om een moment te organiseren waarop ze ook te bezoeken is voor de liefhebbers. Zodra we meer weten zullen we dat met jullie delen via onze website en social media!


Photography: Ainhoa Sanchez

Delen

Bekijk ook deze items

Buitengewone Scheveningers

Wij hebben hart voor buitengewoon ondernemende Scheveningers, en die steken we ze ook graag onder de riem. Dit keer een altijd vrolijke en lieve ondernemende vrouw, die vooral let op de kleintjes en daar veel aandacht aan besteedt. Hoog tijd dus voor een interview met Lieke Demenint. De jongste Scheveningers onder ons, neemt ze met veel verve onder haar vleugel. Wij kunnen niet wachten op de nieuwste aanwinst in Scheveningen voor kinderen; de BSO Kind aan Zee!Even voorstellenVoor de liefde is ze vanuit Rotterdam naar het heerlijke Scheveningen gekomen. Inmiddels woont ze hier ruim 8 jaar (met diezelfde liefde) en...

Lees verder

Zomer in je bol

Een ode aan dit seizoen, een verheerlijking van de zweetdruppels op je bovenlip, de sproeten op je huid, zomerblonde lokken, voeten in het zand. Ja wij hebben hier bij Buitengewoon de zomer is onze bol. Onze favoriete dag met tropische temperaturen komt tot leven op ons blog. OntwakenHet licht speelt op de muren en ik wil met haar mee. Het hangt in de lucht. Het wordt zo'n dag. Ja zeker weten, zo'n zomerse dag. Nog een keer uitrekken en dan sta ik op. Wakker worden in Scheveningen, wat een geluk! Eerst ontbijten? Of een yogasessie aan zee.Mijn ogen nog vol...

Lees verder

Dag dag

Als ik een leuke dag heb gehad, vliegt het voorbij en voor ik het weet zit ik weer achter de computer. Gelukkig heb ik een baan waarbij ik even kan terug denken aan de mooie dagen en er zelfs over mag schrijven. En om jullie niet te vervelen met verhalen over alle leuke nieuwe trucjes die mijn konijn kan (dit is geen grap ik heb echt een konijn), vertel ik jullie het liefst iets waar jullie wel wat aan hebben. En wat is dan een verhaal waar je wel op zit te wachten? Misschien iets met een tip, en wat...

Lees verder