Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

​Wat reilt en zeilt in Scheveningen?

Vorige week stelde mijn collega redacteur Eileen zich voor, deze week is de beurt aan mij. Mijn naam is Hester, en samen met Eileen zorg ik voor Buitengewoon Scheveningen in digitale vorm, van website tot nieuwsbrief (ontvang jij hem al?) social media.

De zee, het strand, de Pier en de kust zijn tenslotte de levensaderen van Scheveningen, that’s where the magic happens! Als freelancer ben ik onder andere betrokken bij diverse zeilregatta’s en sportieve evenementen in Scheveningen. Vanuit deze hoedanigheid probeer ik jullie op de hoogte te houden wat er zoal reilt en zeilt in Scheveningen.Wisten jullie dat de Scheveningse haven oorspronkelijk werd aangelegd om de vissersschepen meer veiligheid te bieden? In 1894 vernietigde een flinke storm een groot deel van de vissersvloot op het strand van Scheveningen. Dit was aanleiding om met de aanleg van de haven te gaan beginnen.

In 1904 was de Eerste Haven af. Al snel bleek dat de Eerste Haven te ondiep was geworden en te klein werd bevonden, dus werd ook de Tweede Haven aangelegd. Inmiddels is de visserij teruggelopen tot enkele tientallen vissersschepen en heeft de haven van Scheveningen meer een recreatief karakter gekregen waar zeilers, wandelaars, en liefhebbers van alles wat er in zee zwemt hun hart op kunnen halen. De haven als watersportlocatie krijgt steeds meer een internationaal karakter met evenementen als de North Sea Regatta, de Volvo Ocean Race en het toekomstige Topzeilcentrum.

De legendarische Flyer, het zeilschip waar van Conny van Rietschoten in 1978 de Withbread Around the World Race (nu de Volvo Ocean Race) mee won, was tijdens de pit stop van de Volvo Ocean al heel even in Scheveningen. Komende week zal ze weer in de haven van Scheveningen aanmeren en gaan we proberen om een moment te organiseren waarop ze ook te bezoeken is voor de liefhebbers. Zodra we meer weten zullen we dat met jullie delen via onze website en social media!


Photography: Ainhoa Sanchez

Delen

Bekijk ook deze items

Buitengewone Scheveningers

Wij hebben hart voor buitengewoon ondernemende Scheveningers, en die steken we ze ook graag onder de riem. Dit keer een altijd vrolijke en lieve ondernemende vrouw, die vooral let op de kleintjes en daar veel aandacht aan besteedt. Hoog tijd dus voor een interview met Lieke Demenint. De jongste Scheveningers onder ons, neemt ze met veel verve onder haar vleugel. Wij kunnen niet wachten op de nieuwste aanwinst in Scheveningen voor kinderen; de BSO Kind aan Zee!Even voorstellenVoor de liefde is ze vanuit Rotterdam naar het heerlijke Scheveningen gekomen. Inmiddels woont ze hier ruim 8 jaar (met diezelfde liefde) en...

Lees verder

Op bezoek bij: Brouwerij Scheveningen

Het was een onvervalste herfstige zaterdag vandaag, dus wat beter te doen dan een bezoekje brengen aan een buitengewoon Schevenings bedrijf? Wij gingen vandaag langs bij Brouwerij Scheveningen om eens een kijkje te nemen in hun ambachtelijke ‘bierkeuken’, waar de mout gemalen wordt en de vaten gevuld (na enig werk dan he). Zet die Herfstbock maar koud en lees mee met ons bierbrouw avontuur. Zoals je al een keer eerder hebt kunnen lezen op onze site is de Brouwerij aan de Treilerweg opgericht door Tony Lutz en Wesley Aarse. Het is allemaal twintig jaar geleden begonnen is het toenmalige Brouwcafe...

Lees verder

'Scheveningen ademt surfen!'

Dorien Hoekstra begon op haar 14e met windsurfen. Dat is niet vroeg, maar ook zeker niet te laat. Toen Dorien 18 was, reisde ze namelijk al de hele wereld over als professioneel windsurfster. Nog steeds doet ze dat, maar dan als coach van het talententeam – waar haar kinderen ook in zitten – met als thuisbasis Scheveningen. Want de badplaats is de ideale locatie om surftalent te ontwikkelen!“Rond mijn 18e was er een omslagmoment, dat ik mij realiseerde dat ik het talent had om ver te komen met windsurfen”, vertelt Dorien, terwijl ze terugdenkt aan haar begindagen. “Ik ging beter...

Lees verder