Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

​Wat reilt en zeilt in Scheveningen?

Vorige week stelde mijn collega redacteur Eileen zich voor, deze week is de beurt aan mij. Mijn naam is Hester, en samen met Eileen zorg ik voor Buitengewoon Scheveningen in digitale vorm, van website tot nieuwsbrief (ontvang jij hem al?) social media.

De zee, het strand, de Pier en de kust zijn tenslotte de levensaderen van Scheveningen, that’s where the magic happens! Als freelancer ben ik onder andere betrokken bij diverse zeilregatta’s en sportieve evenementen in Scheveningen. Vanuit deze hoedanigheid probeer ik jullie op de hoogte te houden wat er zoal reilt en zeilt in Scheveningen.Wisten jullie dat de Scheveningse haven oorspronkelijk werd aangelegd om de vissersschepen meer veiligheid te bieden? In 1894 vernietigde een flinke storm een groot deel van de vissersvloot op het strand van Scheveningen. Dit was aanleiding om met de aanleg van de haven te gaan beginnen.

In 1904 was de Eerste Haven af. Al snel bleek dat de Eerste Haven te ondiep was geworden en te klein werd bevonden, dus werd ook de Tweede Haven aangelegd. Inmiddels is de visserij teruggelopen tot enkele tientallen vissersschepen en heeft de haven van Scheveningen meer een recreatief karakter gekregen waar zeilers, wandelaars, en liefhebbers van alles wat er in zee zwemt hun hart op kunnen halen. De haven als watersportlocatie krijgt steeds meer een internationaal karakter met evenementen als de North Sea Regatta, de Volvo Ocean Race en het toekomstige Topzeilcentrum.

De legendarische Flyer, het zeilschip waar van Conny van Rietschoten in 1978 de Withbread Around the World Race (nu de Volvo Ocean Race) mee won, was tijdens de pit stop van de Volvo Ocean al heel even in Scheveningen. Komende week zal ze weer in de haven van Scheveningen aanmeren en gaan we proberen om een moment te organiseren waarop ze ook te bezoeken is voor de liefhebbers. Zodra we meer weten zullen we dat met jullie delen via onze website en social media!


Photography: Ainhoa Sanchez

Delen

Bekijk ook deze items

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenEn dan zit de tweede maand er op, van onze fotowedstrijd, en als je het niet gevolgd hebt, tja jammer voor je hoor. Je hebt echt wat gemist! Want wat...

Lees verder

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenDeze fotograaf komt telkens voorbij met mooie foto's. Hij zat erg vaak dichtbij de foto van de maand. Maar nu is zijn foto het eindelijk geworden! En meer dan terecht.Robin...

Lees verder

Ontspannend

Iedereen houdt ervan, iedereen doet het. Nee niet dat... ik heb het over ontspannen! Chillen, relaxen, de beentjes omhoog, je kent het wel. Daar gaan we het vandaag even over hebben. Want ontspannen dat kunnen wij buitengewoon hier op Scheveningen, naast hard werken dan. Dus vandaag mijn favoriete ontspanningsdag op Scheveningen, speciaal voor jou! Ga even zitten, adem in, adem uit, ontspan! O ja en lees natuurlijk...Een goed beginIs het halve werk toch? Dus een perfecte dag vol ontspanning, begint eigenlijk met een heerlijk ontbijtje. Als je dat in Scheveningen wilt dan raad ik je de ZO aan, want omg...

Lees verder