Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

De handen uit de mouwen steken op Scheveningen

Achter de duinen, aan de roemruchte Noordzee, ligt een ambachtelijke zeilmakerij verscholen waar een vak met liefde wordt beoefend, Zeilmakerij Stitch. Hier steekt Frederik Quaedvlieg graag zijn handen uit de mouwen voor reparatie, creatie en ontwerp van alle doek toepassingen. Lees even mee in de wereld waar af toe misschien een steekje los zit, maar geen steekjes vallen.

Stukje geschiedenis

Het kan best zijn dat je een keer bij een strandtent hebt gezeten op een kussen gemaakt door Stitch! Tegenwoordig maakt Frederik ook andere producten zoals boottenten, afdekzeilen, strandstoeltjes, tenten, kussens op maat, je kan het zo gek niet bedenken. Eigenlijk alles waar je doek voor kan gebruiken.Het begon allemaal iets simpeler in 2009, toen repareerde hij alleen kites en windsurfzeilen. Dit vanwege zijn passie voor de watersport, Fred is namelijk zelf ook een niet onverdienstelijke surfer. Dit maakt dat hij zijn klanten goed begrijpt, als hun zeil of kite kapot is en ze snel weer het water op willen. Dit gecombineerd met het vakmanschap dat Frederik aflevert maakte Stitch binnen no time een daverend succes. Tijd voor nog meer uitdaging dacht hij en startte nog een bedrijfje. Met zijn nieuwe bedrijfje Que-bee maakt hij beeldige bakfiets huiven (je weet wel, die tentjes om de kids op een bakfiets droog te houden).

Voorheen was Stitch op F.A.S.T. te vinden, maar nu dat weg is heeft hij zijn prachtige nieuwe plek gevonden in Duindorp. Ben je er nog niet geweest? Ga echt even een kijkje nemen!

Favorieten van Fred

Als we naar de favorieten in Scheveningen vragen van Fred, noemt hij ook een paar van onze lievelingsplekken. “Mijn favoriete stukje Scheveningen ligt vooral aan het zuidelijke gedeelte van het havenhoofd. Voor zowel het surfen als werk en wonen vind ik het hier een stuk rustiger en leuker.”

Maar als hij de drukte op zoekt dan doet hij dat ook gelijk goed! “Voorheen was dat natuurlijk FAST waar iedereen samen kwam. Nu in de zomer zit ik wel graag bij Indigo op het Zwarte Pad.”

Hapje, drankje, dansje

Geen Meneer Chocola of Zo voor deze man, want Frederik zet zelf wel koffie, zoals het een vakman betaamt, toch? Waar komt hij dan wel graag?

“Ik ben niet echt zo'n 'bakkies' drinker.

De gezelligste plekken voor een biertje vind ik nu bij mensen thuis, maar als ik dan toch voor een bakkie ga, doe ik dat het liefst bij het Surfhuis van Julian van Vliet.” En een haring eten bij Het Haring huisje: De beste haring van Scheveningen.

Dat vinden wij nou leuk om te horen, het Surfhuis, voor degenen die dat nog niet kennen, is een shop van surfboard shaper Julian van Vliet. Zeker op je lijstje zetten om naar toe te gaan als je Scheveningen een bezoekje brengt!

En De Pier is de afgelopen maanden een stuk leuker geworden. Dus daar zou je dan toch wel even geweest moeten zijn, aldus Frederik. Verder vindt hij dat er een hoop kleine en leuke bedrijfjes in Scheveningen zijn die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Ja dat is zeker waar Frederik, maar wij vinden dat jij vandaag even in het zonnetje staat, en dat iedereen even heel rap naar je mooie nieuwe site moet gaan om nog meer te lezen over je werk en talent!

www.zeilmakerijstitch.nl

Delen

Bekijk ook deze items

Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenDeze kleurrijke strandfoto is gemaakt door Anuschka Odau, een styliste gespecialiseerd in fotostyling, interieurstyling en Instagram. Ze heeft haar eigen bedrijf Hipaholic, dat net zo kleurrijk oogt als de foto!Ze...

Lees verder

Een minuut Beelden aan Zee

Op Scheveningen kan je zwemmen in een zee van cultuur. Wij nemen jullie in dit blog mee in kunstige sferen aan het water. Wij mochten namelijk een buitengewoon kijkje nemen bij Museum Beelden aan Zee. Duik in dit avontuur vol beeldige beelden. Even voorstellenMuseum Beelden aan Zee werd in 1994 gesticht door het verzamelaarsechtpaar Theo Scholten en Lida Scholten-Miltenburg. Het richt zich als enige museum in Nederland exclusief op moderne en hedendaagse, (inter)nationale beeldhouwkunst.De vorm van museum Beelden aan Zee is gelijk aan die van een schelp; aan de buitenkant is alleen de zacht beige muur te zien en pas...

Lees verder

‘Non-fish Scheveningen’

Lisette Kreischer is een van de bedenkers van The Dutch Weed Burger. Een plantaardige burger met, jawel, zeewier. Dat is totaal geen vreemde toevoeging. Sterker nog, zeewier zal langzaam onderdeel worden van ons dieet. En dat is goed, want het is niet alleen heel gezond, maar ook goed voor onze planeet. Volgens Lisette is dat een win-win situatie en de reden dat zij samen met collega Roos en Stichting Noordzeeboerderij een handig receptenboek schreef over zeewier: Groente uit Zee.Lisette heeft het er maar druk mee, want al bellend op de fiets door een druk Amsterdam vertelt ze hoe ze als...

Lees verder