Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

De handen uit de mouwen steken op Scheveningen

Achter de duinen, aan de roemruchte Noordzee, ligt een ambachtelijke zeilmakerij verscholen waar een vak met liefde wordt beoefend, Zeilmakerij Stitch. Hier steekt Frederik Quaedvlieg graag zijn handen uit de mouwen voor reparatie, creatie en ontwerp van alle doek toepassingen. Lees even mee in de wereld waar af toe misschien een steekje los zit, maar geen steekjes vallen.

Stukje geschiedenis

Het kan best zijn dat je een keer bij een strandtent hebt gezeten op een kussen gemaakt door Stitch! Tegenwoordig maakt Frederik ook andere producten zoals boottenten, afdekzeilen, strandstoeltjes, tenten, kussens op maat, je kan het zo gek niet bedenken. Eigenlijk alles waar je doek voor kan gebruiken.Het begon allemaal iets simpeler in 2009, toen repareerde hij alleen kites en windsurfzeilen. Dit vanwege zijn passie voor de watersport, Fred is namelijk zelf ook een niet onverdienstelijke surfer. Dit maakt dat hij zijn klanten goed begrijpt, als hun zeil of kite kapot is en ze snel weer het water op willen. Dit gecombineerd met het vakmanschap dat Frederik aflevert maakte Stitch binnen no time een daverend succes. Tijd voor nog meer uitdaging dacht hij en startte nog een bedrijfje. Met zijn nieuwe bedrijfje Que-bee maakt hij beeldige bakfiets huiven (je weet wel, die tentjes om de kids op een bakfiets droog te houden).

Voorheen was Stitch op F.A.S.T. te vinden, maar nu dat weg is heeft hij zijn prachtige nieuwe plek gevonden in Duindorp. Ben je er nog niet geweest? Ga echt even een kijkje nemen!

Favorieten van Fred

Als we naar de favorieten in Scheveningen vragen van Fred, noemt hij ook een paar van onze lievelingsplekken. “Mijn favoriete stukje Scheveningen ligt vooral aan het zuidelijke gedeelte van het havenhoofd. Voor zowel het surfen als werk en wonen vind ik het hier een stuk rustiger en leuker.”

Maar als hij de drukte op zoekt dan doet hij dat ook gelijk goed! “Voorheen was dat natuurlijk FAST waar iedereen samen kwam. Nu in de zomer zit ik wel graag bij Indigo op het Zwarte Pad.”

Hapje, drankje, dansje

Geen Meneer Chocola of Zo voor deze man, want Frederik zet zelf wel koffie, zoals het een vakman betaamt, toch? Waar komt hij dan wel graag?

“Ik ben niet echt zo'n 'bakkies' drinker.

De gezelligste plekken voor een biertje vind ik nu bij mensen thuis, maar als ik dan toch voor een bakkie ga, doe ik dat het liefst bij het Surfhuis van Julian van Vliet.” En een haring eten bij Het Haring huisje: De beste haring van Scheveningen.

Dat vinden wij nou leuk om te horen, het Surfhuis, voor degenen die dat nog niet kennen, is een shop van surfboard shaper Julian van Vliet. Zeker op je lijstje zetten om naar toe te gaan als je Scheveningen een bezoekje brengt!

En De Pier is de afgelopen maanden een stuk leuker geworden. Dus daar zou je dan toch wel even geweest moeten zijn, aldus Frederik. Verder vindt hij dat er een hoop kleine en leuke bedrijfjes in Scheveningen zijn die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Ja dat is zeker waar Frederik, maar wij vinden dat jij vandaag even in het zonnetje staat, en dat iedereen even heel rap naar je mooie nieuwe site moet gaan om nog meer te lezen over je werk en talent!

www.zeilmakerijstitch.nl

Delen

Bekijk ook deze items

Tip van An: Max Health

De moed verzamelen om in dit gure weer wat aan beweging te blijven doen gaat niet altijd van een leien dakje. Maar wij zitten altijd boordevol buitengewone energie om jullie te voorzien van de nodige tips om toch een duwtje in de rug te krijgen. En zoals je begrijpt is schrijven alleen niet genoeg, oftewel praatjes vullen geen gaatjes (wel mondjes in dit geval). Je bent nieuwsgierig he? Goedzo lees maar even mee, want dit ging ons ook niet in de koude kleren zitten!Tip van AnVoordat we verder gaan, zal ik mij even netjes voorstellen zodat je niet denkt: wie...

Lees verder

Beeldige Scheveningers: Yuri Nieuwenhuizen

Hij is een van de beste surfleraren van Scheveningen, nr.1 kaas consument van Nederland, kluskoning, houtkunstenaar, creatieveling, zeefdrukker en eigenaar bij Mr. Meowgi. Ook shaped hij is zijn vrije tijd (waar haalt hij die vandaan?) nog wel eens een surfboardje. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Yuri Nieuwenhuizen dames en heren. En Buitengewoon Scheveningen wist hem te strikken voor een exclusief interview! Blijf je nog (z)even?Zoals hierboven genoemd heeft Yuri heel wat talenten vergaard door de jaren heen. En dus ook heel wat beroepen uitgeoefend (en doet dat nog steeds). Maar de kracht van creatie is toch zijn...

Lees verder

The Years Shall Run Like Rabbits

Hi! Ik ben Eileen, vast redactielid bij Buitengewoon Scheveningen en altijd gedreven op zoek naar de leukste activiteiten en evenementen op Scheveningen. In het dagelijks leven freelance ik wat af op het gebied van communicatie. Ik ben een muziekliefhebber pur sang en creatieveling zo nodig. Daarom zal ik jullie zo af en toe - naast de content die je tegenkomt op de website en social - meenemen op wat culturele avonturen in de vorm van een blog. Wie weet werkt het aanstekelijk!Voor veel mensen is kunst iets ongrijpbaars. Zeker hedendaagse kunst. ‘Te abstract’. Zeker terecht, niet iedereen kan zich altijd...

Lees verder