Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Binnen een zucht aan zee

De badplaats is door de ligging naast Den Haag eenvoudig te bereiken. Met het openbaar vervoer zit je binnen een zucht aan zee. Kom je met de auto, dan is er genoeg parkeergelegenheid. In de Haven parkeer je gratis en er zijn parkeer- garages in Scheveningen bad en dorp waar je de auto kwijt kunt.

Lekker op de fiets

Fietsen kan natuurlijk ook. Er zijn verschillende (groene) routes die je kunt nemen naar zee. Vanaf Wassenaar fiets je door een prachtig landschap, en vanuit het centrum van Den Haag zie je niets anders dan bosrijke paden en lanen met statige panden. Niet alleen Scheveningen zelf is mooi, ook de weg ernaar is bijzonder fraai!

Bezoek ook de binnenstad van Den Haag

Er zijn heel veel goede redenen voor een bezoek aan Den Haag, de enige grote Nederlandse stad aan zee. Bekende festivals, bijzondere tentoonstellingen, diversiteit aan winkelgebieden. Vanaf het strand van Scheveningen ben je met de tram in een kwartiertje in de historische binnenstad van Den Haag.


Stichting Buitengewoon Scheveningen

Stichting Buitengewoon Scheveningen verzorgt de lokale en regionale marketing & communicatie van Scheveningen. Ze legt - waar mogelijk - verbindingen tussen strand, stad én haven, dorp en Bad, initieert en ondersteunt evenementen en activiteiten op Scheveningen en is initiatiefnemer van Buitengewoon Scheveningen. De stichting is in het leven geroepen door de Gemeente Den Haag en het Schevenings bedrijfsleven.