Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Uit Het Niets pop up store

We hebben heel veel creatieve ondernemers op Scheveningen, sommigen wat minder bekend dan de ander. Dat is leuk en verrassend, want zo ontdek je nog eens wat als je door de haven van Scheveningen loopt. Zo stuitten wij op pop up store 'Uit Het Niets' op de Dr. Lelykade (op de hoek naast de Jumbo), waar je de meest unieke, hand made producten van voornamelijk regionale ondernemers tegenkomt!

Uit Het Niets is sinds december open en wordt gerund door Steven Sandberg. Bij binnenkomst beginnen mijn vingers meteen al te kriebelen, ik wil alles even oppakken en goed bekijken. Wat een leuke spullen! Mooie, industriële lampen, grof afgewerkte meubels in dezelfde stijl en daarop verschillende soorten kaarsjes, sieraden, mutsen, mokken, vazen en ga zo maar door. Alles wat je op je favoriete home made markets tegen komt, alleen dan op een 'vaste' locatie. En bijna allemaal van lokale creatievelingen! Hoe leuk is dat?

Steven vertelt dat hij altijd op zoek is naar bijzondere kledingmerken die hij kan representeren in Nederland. Daar is hij op het moment redelijk uniek in, want bij de sample sale op de bovenverdieping van Uit Het Niets hangt mooie kleding die je niet snel ergens anders tegen zal komen. "Dit komt met name uit Amerika en is behoorlijk surf georiënteerd", aldus Steven, zelf surfer. Hoewel dat surfen er naar eigen zeggen nu jammer genoeg een beetje bij inschiet.

Lopen door de winkelt vertelt Steven dat hij uit vanuit zijn eigen netwerk en rondvragen bij de lokale ondernemers uit is gekomen waarvan hij nu de producten verkoopt. "Het meest verkoop ik van Beachy Bijoux, een meisje uit Scheveningen die leuke sieraden maakt."


Opvallend zijn ook de stropdassen met bijzondere printjes die geïnspireerd zijn op patronen van Scheveningen van Not a Brand Just Ties. "Deze blokken zijn afgeleid van de Pier en dit lijkt op de bandensporen die je op het strand terug vindt."

Het is lastig uit te leggen, maar voor wie graag naar de Swan Market, Salt Market of Home Made Market gaat, is Uit Het Niets een absolute aanrader. En als je er dan toch bent, blijf gerust hangen voor een bakkie en een praatje!

Uit Het Niets
Dr. Lelykade 72
Open donderdag t/m zondag 10.00 - 17.00

Delen

Bekijk ook deze tips

Vintage vondsten

Lekker struinen over het strand, schelpjes verzamelen, wat drijfhout oprapen; strandjutten voor de aankleding van je interieur. Het is een populaire bezigheid waar velen zich aan wagen! Maar een andere, ook niet geheel dure oplossing is het jutten in tweedehands winkels aan het strand. En we hebben een paar juweeltjes in Scheveningen. Lees mee met onze tips voor een perfecte strooptocht of het “vintage jutten” in Scheveningen.

Lees verder

Reddingsbootdag

De Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij, een hele mond vol! De helden zijn er voor de veiligheid en het helpen of redden van iedereen in en om onze mooie Noordzee. Denk bijvoorbeeld aan (kite)surfers in problemen, ook pleziervaarders, strandbezoekers of duikers kunnen op hen rekenen! Kortom hoog tijd om de KNRM even in het zonnetje te zetten, en dit weekend nodigen ze jou ook nog eens uit!

Lees verder

Duik in de winter

Een duik in de zee is verfrissend, maar niet waar je aan denkt als het winter is. Toch zijn wij op Scheveningen niet van suiker, en brengt de zee ons ook in de winter in beweging. Wil je een stok achter de deur om te duiken? Dan hebben we daar ook nog wat tips voor. Laat ook de koude zee je hart verwarmen, en lees mee!

Lees verder