Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Uit Het Niets pop up store

We hebben heel veel creatieve ondernemers op Scheveningen, sommigen wat minder bekend dan de ander. Dat is leuk en verrassend, want zo ontdek je nog eens wat als je door de haven van Scheveningen loopt. Zo stuitten wij op pop up store 'Uit Het Niets' op de Dr. Lelykade (op de hoek naast de Jumbo), waar je de meest unieke, hand made producten van voornamelijk regionale ondernemers tegenkomt!

Uit Het Niets is sinds december open en wordt gerund door Steven Sandberg. Bij binnenkomst beginnen mijn vingers meteen al te kriebelen, ik wil alles even oppakken en goed bekijken. Wat een leuke spullen! Mooie, industriële lampen, grof afgewerkte meubels in dezelfde stijl en daarop verschillende soorten kaarsjes, sieraden, mutsen, mokken, vazen en ga zo maar door. Alles wat je op je favoriete home made markets tegen komt, alleen dan op een 'vaste' locatie. En bijna allemaal van lokale creatievelingen! Hoe leuk is dat?

Steven vertelt dat hij altijd op zoek is naar bijzondere kledingmerken die hij kan representeren in Nederland. Daar is hij op het moment redelijk uniek in, want bij de sample sale op de bovenverdieping van Uit Het Niets hangt mooie kleding die je niet snel ergens anders tegen zal komen. "Dit komt met name uit Amerika en is behoorlijk surf georiënteerd", aldus Steven, zelf surfer. Hoewel dat surfen er naar eigen zeggen nu jammer genoeg een beetje bij inschiet.

Lopen door de winkelt vertelt Steven dat hij uit vanuit zijn eigen netwerk en rondvragen bij de lokale ondernemers uit is gekomen waarvan hij nu de producten verkoopt. "Het meest verkoop ik van Beachy Bijoux, een meisje uit Scheveningen die leuke sieraden maakt."


Opvallend zijn ook de stropdassen met bijzondere printjes die geïnspireerd zijn op patronen van Scheveningen van Not a Brand Just Ties. "Deze blokken zijn afgeleid van de Pier en dit lijkt op de bandensporen die je op het strand terug vindt."

Het is lastig uit te leggen, maar voor wie graag naar de Swan Market, Salt Market of Home Made Market gaat, is Uit Het Niets een absolute aanrader. En als je er dan toch bent, blijf gerust hangen voor een bakkie en een praatje!

Uit Het Niets
Dr. Lelykade 72
Open donderdag t/m zondag 10.00 - 17.00

Delen

Bekijk ook deze tips

Opwarmen in de winter

Brrr wat een kou he mensen? Daarom hebben wij voor jullie op een rijtje gezet waar je je binnen kan opwarmen. Niet iedereen heeft zin om buiten te gaan wandelen, fietsen of rennen. Dus hier een rijtje met de leukste sportscholen in Scheveningen! Hop hop laat die spieren maar werken en trakteer jezelf op een extra kerstkransje of chocoladeletter.

Lees verder

De paden op, de lanen van Scheveningen in

​Wandelen is goed voor je, bewegen in het algemeen natuurlijk, maar waarom wandelen in het bijzonder? Hier onder een paar redenen waarom je nu je (stoute wandel) schoenen aan moet trekken, en hop het strand of de duinen in moet duiken. En heb je nog wat inspiratie nodig qua routes? Klik dan nog maar eens even hier voor een aantal goed routes uit ons archief!

Lees verder

Bedrijfsuitje at the Beach!

Het strand, een prachtige boulevard, de zilte zeelucht en de relaxte sfeer van de zee maken Scheveningen tot een perfect locatie voor een bedrijfsuitje. Wij kunnen ons niet voorstellen dat je na een verhitte sessie met collega's, een spannende presentatie of een pittige vergadering nog iets anders wilt doen dan lekker het water induiken. Als redactie van Buitengewoon Scheveningen hebben wij daar bijzonder goede ervaringen mee. Na een golfsurf- en/of suples of sessie ben je zo weer opgeladen!

Lees verder