Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

A Night Out - Adieu Indië

19 september 2018 - Ontdek de pracht van de nacht op Scheveningen met A Night Out aan Zee. Wij laten je zien wat de avonden op Scheveningen te bieden hebben. Je kan op Scheveningen niet alleen zeelucht komen snuiven, ook cultuur. Muzee komt naast de beruchte jazzoptredens op vrijdag ook met een leuke historische voorstelling!

Muzee

Muzee Scheveningen heeft als doel het bevorderen van kennis en belangstelling op het gebied van de geschiedenis, de cultuur en het dagelijks leven van Scheveningen en haar bewoners, haar relatie met de zee en de zeebiologie in de ruimste zin.

Muzee Scheveningen streeft dit doel na door het vormen, documenteren, beheren en onderhouden van een cultuurhistorische collectie en een natuurhistorische collectie.

Deze collecties worden voor een breed publiek ontsloten via een permanente presentatie, tijdelijke tentoonstellingen, educatieve programma’s, publicaties en diverse publieksactiviteiten. Dit alles geschiedt met inzet van zowel professionele medewerkers als vrijwilligers.

Maar je kan Muzee ook in de avonduren bezoeken, niet alleen overdag is het een feest. Met hun jazz avonden stelen ze elke maand de show op Scheveningen.Het Portret Spreekt

Nieuw in Muzee zijn de voorstellingen van het Portret Spreekt, dus die moeten wij dan ook eerst even aan je voorstellen!

De stichting ‘Het Portret Spreekt’ produceert theatervoorstellingen waarbij de (vaderlandse) historie centraal staat. Sinds de oprichting van de stichting, zo’n tien jaar geleden, is een bonte stoet aan historische personages tot leven gewekt en met veel succes ten tonele gevoerd.

De gastschrijvers en de acteurs die door de stichting worden aangezocht, staan steeds samen garant voor levendig theater met een historische basis, zonder de stoffigheid die daar vaak bij op de loer ligt. In de voorstellingen staan persoonlijke verhalen centraal, waardoor de personages tot leven komen en een hedendaagse stem krijgen.

Adieu Indië

Dit is dus precies wat je bij Muzee kan verwachten; een kleurrijke moderne voorstelling!

Adieu Indië is een historisch spel in scènes en liedjes van historicus en toneelschrijver Philip Walkate. Het is een theatervoorstelling geïnspireerd door de politiek, cultuur en literatuur van Nederlands-Indië.

Wegens groot succes van alle uitverkochte voorstellingen in 2017 en begin 2018 zijn er de navolgende extra voorstellingen:

zondag 9 september 2018 | 16:00 uur
zondag 14 oktober 2018 | 16:00 uur
zondag 21 oktober 2018 | 16:00 uur

A Night Out aan Zee

De allure van de boulevard van Scheveningen laat de sterren stralen. Aan zee bruist het elke avond van het jaar. Ontdek de pracht van de nacht samen met A Night Out aan Zee. Bekijk de avondprogrammering op parels van plekken en met speciaal georganiseerde muziek evenementen. Wandel mee met een muziekexpeditie of proef de grandeur van het Kurhaus. A Night Out aan Zee biedt ideeën voor activiteiten te kust en te keur en laat zien wat de avonden op Scheveningen te bieden hebben.

Delen

Bekijk ook deze tips

Culinair genieten bij Zeevlam

Dineren op een unieke locatie in Scheveningen? Buiten heerlijk eten, heeft Zeevlam ook een spectaculair uitzicht!

Lees verder

Liefdeskuren

Zoals je misschien al ter ore is gekomen, draait deze maand op Scheveningen om muziek. Er worden bijvoorbeeld ontzettend mooie concerten gegeven in het kader van Jazz aan Zee. Maar je kan ook genieten van andere deuntjes, zoals een theatrale audiowandeling. En het fijne aan de wandeling is dat je hem op elk moment zelf kan maken. Een feest voor oren en ogen aan zee!

Lees verder

Eerste strandfeest!

Het strandseizoen gaat bijna weer van start en hoe kunnen we dat beter vieren dan met een feestje. En dit is zeker niet het eerste de beste feest, want een van de leukste strandtenten van Scheveningen opent haar deuren. The Fat Mermaid is een begrip in de badplaats en wij staan te trappelen om de dansvloer daar onveilig te maken!

Lees verder