Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

A Night Out - Circustheater

14 mei 2018 - Ontdek de pracht van de nacht op Scheveningen met A Night Out aan Zee. Wij laten je zien wat de avonden op Scheveningen te bieden hebben. Laat je meeslepen door indrukwekkende musicals, concerten, familievoorstellingen en andere theatershows. In het AFAS Circustheater Scheveningen beleef je een middag of avond om nooit te vergeten.

Even voorstellen

Het oorspronkelijke theater werd op 16 juli 1904 geopend door Circus Schumann. Het gebouw was een ontwerp van de architect Van Liefland.

Het Circustheater, toen Circusgebouw, was tot in de jaren 1960 een echt circus, dat alleen in de zomermaanden geopend was. Later kreeg het gebouw de naam Circus Strassburger. Dieren werden zelfs met een trein aangevoerd tot het station Hollands Spoor.De stallen van het Circustheater werden in de wintermaanden gebruikt als opslagruimte voor het luxebad dat 's zomers voor de toeristen werd opgebouwd. In latere jaren werd het Circustheater als concertzaal in gebruik genomen.

In 1991 is het complex deels eigendom geworden van Joop van den Ende. Het pand werd voor het symbolische bedrag van 1 gulden gekocht van de gemeente Den Haag, met de eis dat hij het zou ombouwen tot theater. Het theater is nu onderdeel van Stage Entertainment.

De prachtige foyers en zalen van het AFAS Circustheater lenen zich ook uitstekend voor zakelijke evenementen, zoals vergaderingen, congressen of presentaties.

Musicals in het AFAS Circustheater zijn altijd een must om te bezoeken. Grootste spektakels die schitteren op het podium.

In de afgelopen twintig jaar trokken legendarische musicals als The Phantom of the Opera, Miss Saigon, Elizabeth, Aïda, The Lion King, Tarzan, Mary Poppins, Wicked, Sister Act en Billy Elliot miljoenen bezoekers. Vanaf 21 oktober 2016 is Disney's The Lion King weer te zien in het AFAS Circustheater.

Naast musicals kun je in het AFAS Circustheater ook terecht voor concerten, familie- en cabaretvoorstellingen.

Dineren in het theater

Le Cirque is de plek om je theaterbezoek compleet te maken.Gelegen op het Circusplein in het AFAS Circustheater is het de perfecte locatie om voor of na de musical The Lion King te komen lunchen of dineren.

Met het hele gezin, romantisch met z'n tweeën of met je bedrijf. Alles is mogelijk in restaurant Le Cirque.

Uiteraard zijn ze ook geopend op dagen dat er andere voorstellingen en concerten plaatsvinden in het AFAS Circustheater.

Mocht het vol zitten, niet getreurd, dan zijn er nog genoeg leuke tentjes rond de boulevard en Keizerstraat op steenworp afstand waar je terecht kan voor een hapje of een drankje!

A Night Out aan Zee

De allure van de boulevard van Scheveningen laat de sterren stralen. Aan zee bruist het elke avond van het jaar. Ontdek de pracht van de nacht samen met A Night Out aan Zee. Bekijk de avondprogrammering op parels van plekken en met speciaal georganiseerde muziek evenementen. Wandel mee met een muziekexpeditie of proef de grandeur van het Kurhaus. A Night Out aan Zee biedt ideeën voor activiteiten te kust en te keur en laat zien wat de avonden op Scheveningen te bieden hebben.


Delen