Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

A Night Out - Festival Classique

23 april 2018 - Ontdek de pracht van de nacht op Scheveningen met A Night Out aan Zee. Wij laten je zien wat de avonden op Scheveningen te bieden hebben. Voor een avond vol klasse en muziek op Scheveningen, is het Festival Classique een aanrader om bij te wonen. Dit jaarlijks terugkerende festival maakt klassieke muziek zeer toegankelijk!

Even voorstellen

Festival Classique zet zich al vanaf 2006 in om te laten zien dat klassieke muziek een verrijking is voor iedereen.

Daarom biedt Festival Classique een uniek programma om zoveel mogelijk mensen van klassieke muziek op maat te kunnen voorzien.

Met Festival Classique treed je buiten de gebaande duinpaden maar dit doet niks af aan de kwaliteit van de muziek.De concertprogramma's en -locaties vaak anders dan anders en met oog voor details. Dit betekent niet alleen dat je een een concert bijwoont, maar een totaalbeleving ervaart.

Het festival verrast de bezoekers graag met combinaties tussen verschillende kunstvormen als dans, theater en film en klassieke muziek. Kortom een perfecte avond uit aan zee!

Voor wie

Het festival trok vorig jaar ruim 42.000 bezoekers. Met de programmering proberen ze alle leeftijdscategorieën, van jong tot oud te bereiken.

De programmering bestaat uit een brede waaier aan gratis en betaald te bezoeken voorstellingen, concerten en activiteiten.

In de buitenlucht en op bijzondere binnenlocaties verrassen ze het publiek en dagen ze hen uit de muziek op een andere manier te beleven.

Het festival biedt een podium aan professionele musici, muziekstudenten en aan amateurs uit de regio Den Haag. Deze verbinding inspireert!

Jaarlijks nodigt Festival Classique Haagse scholieren uit het basis- en middelbaar onderwijs uit het festival te beleven in op maat gemaakte voorstellingen.

Daarnaast werkt Festival Classique nauw samen met diverse zorg- en welzijnsinstellingen om ook doelgroepen die anders niet of nauwelijks in aanraking zouden komen met live uitgevoerde klassieke muziek bij het festival te betrekken. Kortom Festival Classique is voor iedereen!

Een avond vol muziek

Ook in 2018 plant Festival Classique haar voeten in het zand. Tijdens de twaalfde editie van 7 tot en met 18 juni 2018 trekt het festival weer alle registers open om er een muzikaal feest van te maken.

De locaties die je kunt bezoeken zijn bijvoorbeeld het Kurhaus, de Lourdeskerk of zelfs het reuzenrad op de Pier! Maar ook locaties als het Gevers Deynootplein, het strand, de boulevard en scholen zullen de juiste snaar weten te raken.

A Night Out aan Zee

De allure van de boulevard van Scheveningen laat de sterren stralen. Aan zee bruist het elke avond van het jaar. Ontdek de pracht van de nacht samen met A Night Out aan Zee. Bekijk de avondprogrammering op parels van plekken en met speciaal georganiseerde muziek evenementen. Wandel mee met een muziekexpeditie of proef de grandeur van het Kurhaus. A Night Out aan Zee biedt ideeën voor activiteiten te kust en te keur en laat zien wat de avonden op Scheveningen te bieden hebben.

Delen