Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

A Night Out - Muzee

12 juni 2018 - Het is swingen geblazen op Scheveningen. Want elke vrijdag van de maand vindt in Muzee Scheveningen een optreden plaats in de serie Friday Night Jazz. De geweldige sfeer, goede akoestiek en aanwezige bar zorgen keer op keer voor een daverend succes. Zowel bij het publiek als bij de muzikanten. Dit past zeker in onze A Night Out aan Zee tips, die als doel hebben jouw avonden op Scheveningen tot een swingend succes te maken!

Muzee

Muzee Scheveningen heeft als doel het bevorderen van kennis en belangstelling op het gebied van de geschiedenis, de cultuur en het dagelijks leven van Scheveningen en haar bewoners, haar relatie met de zee en de zeebiologie in de ruimste zin.Muzee Scheveningen streeft dit doel na door het vormen, documenteren, beheren en onderhouden van een cultuurhistorische collectie en een natuurhistorische collectie.

Deze collecties worden voor een breed publiek ontsloten via een permanente presentatie, tijdelijke tentoonstellingen, educatieve programma’s, publicaties en diverse publieksactiviteiten. Dit alles geschiedt met inzet van zowel professionele medewerkers als vrijwilligers.

Maar je kan Muzee ook in de avonduren bezoeken, niet alleen overdag is het een feest. Met hun jazz avonden stelen ze elke maand de show op Scheveningen.

Friday Night Jazz

Friday Night Jazz is in 2011 opgericht met als doel op kleinschalige jazzconcerten te organiseren in Den Haag en Scheveningen.

Grote, zwaar gesubsidieerde organisaties redden het niet of grijpen naar andere muziekvormen die de jazz denken te raken maar net niet swingen zoals de echte jazzliefhebbers dat graag willen.

Bovendien spelen jazzmuzikanten liever in kleine, intieme locaties waar de toehoorders bij de muziek zijn betrokken. Dan komen ze pas tot hun recht en hangt er de sfeer waar iedereen van houdt.

Daarom is de organisatie begonnen op een huiskamerlocatie aan de Raamweg en noemden de concerten toen “Swingen in de Swiete”.

Ze hebben ook bij strandtent Down Under aan het Zwarte Pad een aantal jazz middagconcerten georganiseerd. Tegenwoordig spelen ze in de grote expositiezaal van Muzee Scheveningen. Deze zaal bevalt erg goed, ook vanwege de bar naast de zaal.

Dus zorg dat je geen avond vol jazz meer mist, zodat je deze zomer tot in de avond door kan dansen!

A Night Out aan Zee

De allure van de boulevard van Scheveningen laat de sterren stralen. Aan zee bruist het elke avond van het jaar. Ontdek de pracht van de nacht samen met A Night Out aan Zee. Bekijk de avondprogrammering op parels van plekken en met speciaal georganiseerde muziek evenementen. Wandel mee met een muziekexpeditie of proef de grandeur van het Kurhaus. A Night Out aan Zee biedt ideeën voor activiteiten te kust en te keur en laat zien wat de avonden op Scheveningen te bieden hebben.

Delen