Buitengewoon
Scheveningen

Ontdek de winterse geheimen van Scheveningen

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

A Night Out - Overzicht Oktober

30 september 2018 - De maand oktober laat van zich horen en we verkeren in herfstsferen. Deze maand zijn er veel knusse activiteiten, en wij laten je niet in de kou staan. Dit A Night Out overzicht laat je zien welke parels je kan bezoeken. Luister en dans mee!

6-10 Daybreakerz – Twins

Een feestje aan zee, een van de laatste voordat de herfst echt begint! Het nieuwe concept van Trance Producers en Trance DJ's wordt gevierd bij Beachclub Twins.

'Daybreakerz' presenteert een unieke combinatie van veelbelovende nieuwkomers en gevestigde namen uit de Trance-scene. Kom naar dit buitengewone feest op het strand, en maak je geen zorgen; als het regent kan je gewoon binnen verder dansen tot in de late uurtjes.7-10 Let’s have Brunch! – Encore by Simonis

De Encore Brunch is een speciaal evenement op zondagmiddag. Encore presenteert de allerbeste Aziatisch geïnspireerde gerechten, de lekkerste drankjes, een goed publiek en geweldige dansmuziek gecombineerd met de beste ambiance in de stad en een spectaculair uitzicht op de haven.

12-10 Wanderlust – Zuiderstrandtheater

Ontmoet nieuwe vrienden, ontmoet bekende gezichten, ontdek nieuwe muziekstijlen, neem een hapje, drink een drankje of probeer zelf muziek te maken.

Wanderlust wil een hop-on hop-off-reis zijn waarbij je pop, klassiek, jazz en nog veel meer kunt ervaren. Een magische mysterieuze tour waarbij je niet alleen verschillende soorten muziek kunt proeven, maar ook een breed scala aan lokaal gemaakte, ambachtelijke gerechten.

Van Gin & tonic tot Beethoven en meer. Wanderlust is een cultureel avontuur van eten, drinken en vooral muziek.

12-10 Friday Night Jazz – Muzee Scheveningen

Elke tweede vrijdag van de maand vindt in Muzee Scheveningen een optreden plaats in de serie Friday Night Jazz.

De geweldige sfeer, goede akoestiek en aanwezige bar zorgen keer op keer voor een daverend succes. Zowel bij het publiek als bij de muzikanten.

19-10 Musica Antica met Ton Koopman – Grand Hotel Amrath Kurhaus

Vuurwerk met drie of vier klavecimbels en barokorkest. Waar komt dat beter tot zijn recht dan in Scheveningen, de badplaats in Europa waar het meeste vuurwerk de lucht in vonkt? Musica Antica strijkt voor het eerst neer in het Kurhaus, met niemand minder dan Ton Koopman en zijn Amsterdam Baroque Orchestra.

20-10 Mute Sounds Festival – de Pier

Neem een kijkje bij een bijzonder muziekevenement in oktober op De Pier in Scheveningen. Muziek om te kijken en niet om te luisteren, klinkt apart? Maar niet als je weet dat dit evenement speciaal voor doven, slechthorenden en horenden is. Een avond vol DJ's, VJ's, een band, muziekgebarentolk, interactieve media, expressieve dansgroep en een verlichte trilvloer.

29-10 Tino Martin – AFAS Circustheater

Het repertoire van Tino Martin doet denken aan het gevoel en sfeer die zo kenmerkend was voor de liedjes van André Hazes, maar in een moderner jasje. Opvallend is dat zijn fans uit alle geledingen van de samenleving komen, van jong tot oud.

Tijdens de avondvullende show speelt Tino Martin natuurlijk zijn grootste hits, maar ook bijzondere covers en zijn nieuwste nummers. Hij wordt begeleid door zijn eigen orkest.

Delen

Bekijk ook deze tips

Foto's aan zee

Het Fotomuseum Den Haag werd in 2002 geopend als jongste museale instelling voor fotografie in Nederland. Het museum is onderdeel van het Gemeentemuseum Den Haag en werkt nauw samen met het Prentenkabinet van de Universiteitsbibliotheek Leiden. Als je er nog nooit bent geweest, is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Het museum is goed te combineren met een dagje strand!

Lees verder

Het grote strandtenten openingsfeestjes overzicht (deel 2)

Op veler verzoek: Het grote strandtenten openingsfeestjes overzicht 2, maar dan iets kleiner dan de vorige keer. Onder het motto U vraagt, wij draaien, hebben wij weer een leuk lijstje voor jullie samengesteld. De zon laat zijn gele gezicht alweer zijn, zodat jij wat kleur op die van jou kan krijgen. Pak je momentje van rust op deze dag en een tropisch drankje erbij, dan nemen wij je mee in de feest oase van Scheveningen.

Lees verder

Watermakers

Er zijn veel ondernemende mensen op Scheveningen, en die de badplaats een warm hart toedragen. Maar ook zijn er hartverwarmende initiatieven voor mensen die hier wonen om een betere samenleving mogelijk te maken. Want zo luidt het motto van het prachtige project Watermakers: Alleen samen kunnen we een verschil maken!

Lees verder