Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

A Night Out - Overzicht September

31 augustus 2018 - De maand september klinkt je als muziek in de oren, want Scheveningen rockt aan zee! Deze hele maand kan je swingen met je voeten in het zand, en genieten van de mooiste optredens. Muziek aan Zee viert hoogtij, en dit A Night Out overzicht laat je zien welke parels je kan bezoeken. Luister en dans mee!

Live on the Beach (do 6 & vr 7 sep)

De grootste concertzaal van Scheveningen; het strand! Dit wordt 6 september het podium voor de Golden Earring en 7 september voor Anouk. Geniet van een hapje en een drankje met je voeten in het zand van deze geweldige concerten.

De Golden Earring heeft wereldwijd miljoenen albums verkocht en genoot in de jaren zeventig en tachtig van de twintigste eeuw een internationale sterrenstatus, met name in de Verenigde Staten.Golden Earring neemt dan ook een dominante positie in de Nederlandse muziekwereld in, met meer dan dertig gouden en platina albums mag het zich de grootste rockband van ons land noemen.

Anouk zit al jaren hoog op de troon van de Nederlandse popmuziek. Maar liefst twaalf albums van deze meest succesvolle rockzangeres van Nederland stonden op één in de Album Top 100. Anouk heeft ontzettend veel zin om weer op het Scheveningse strand te staan, na het succes van vorig jaar.

Trek (do 6 t/m zo 9 sep)

Het Trek Festival in het Westbroekpark neemt je mee op een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Neem plaats aan de Chef’s Table in één van de mobiele food trucks, proef verrassende ingrediënten of waag je aan de smaakvol bereide nieuwe gerechten. Van sushi tot Surinaams van vega tot burgers; de smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd. Je kunt je dorst uitgebreid lessen bij de cocktailbar, de uitgebreide wijnbar met een heerlijk terras of de speciaalbier bus.

Ook zijn er bijzondere acts van jonge theatermakers en intieme live performances maken een bezoek aan TREK compleet. Muzikaal talent en kleinkunstenaars krijgen de kans om de sterren van de hemel te spelen en door te breken in eigen stad en land. Een avond uit hier is ook goed te combineren met een andere leuke activiteit op Scheveningen, zoals 2000 drummers #aanZee of bijvoorbeeld Live on the Beach!

2000 drummers #aanZee met Cesar Zuiderwijk (zo 9 sep)

Na het optreden tijdens de Wereldhavendagen in 1992 had Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk een droom, nog een recordpoging. Zijn 2000 drummers-plan te realiseren wordt werkelijkheid in het feestjaar 200 jaar badplaats Scheveningen! Met 2000 drummers #aanZee presenteert Zuiderwijk 4×500 drummers uit vier muzikale windrichtingen.

Al die 2000 drummers gaat Cesar op zondag 9 september laten samenspelen op het Noorderstrand van Scheveningen bij het Havenhoofd. Dat wordt ongetwijfeld weer een record!

Tijdens het programma zijn er speciale acts van onder meer Percossa, Slagerij Van Kampen, De Drumbassadors, Yamato Drumschool, Michael Schack en Drum Demons en mogelijk een nieuwe slagwerkgroep van Cesar Zuiderwijk en Koen Herfst. Ook zullen er een aantal nationale en internationale topdrummers meespelen.

Foto: Paul Bergen


200 acts by the Sea

Van donderdag 27 september tot en met zondag 30 september vindt er een nieuw en uniek live muziekfestival plaats op Scheveningen: 200 acts by the Sea! In het kader van Feest Aan Zee, de viering van 200 jaar badplaats Scheveningen, zullen op 5 locaties op 15 podia maar liefst 200 bands, singer-songwriters en DJ's een fantastische show geven.

Deze gigantische line-up zal bestaan uit bekende acts in de popmuziek, internationale acts, opkomende acts, artiesten uit Scheveningen en Den Haag en talenten uit de regio. Kaarten winnen kan hier!

Clubhopping (za 1 sep)

Het Haagse nachtleven ervaren als nooit tevoren. Bepaal zelf waar je naartoe gaat, of laat je verrassen. Neem gerust één van de treintjes, taxi's of bussen die de hele avond rondrijden (inclusief strand). Kom op plekken waar je normaal nooit komt. Van stad tot strand!

Tijdens Clubhopping kun je overal in de stad en strand terecht om te feesten. Deelnemende locaties kun je herkennen aan de clubhopping vlaggen die voor de ingang zullen staan. In Scheveningen kan je terecht bij bijvoorbeeld; Mood Beach, The Fat Mermaid, Zahara, en The Shore.

Ook is dit event goed te combineren met een leuk feestje op De Pier die avond of live muziek in het Holland Casino. Als je dan toch bezig bent loop eens langs de Crazy Piano's, want het uitgaansleven van Scheveningen bruist!

A Night Out aan Zee

De allure van de boulevard van Scheveningen laat de sterren stralen. Aan zee bruist het elke avond van het jaar. Ontdek de pracht van de nacht samen met A Night Out aan Zee. Bekijk de avondprogrammering op parels van plekken en met speciaal georganiseerde muziek evenementen. Wandel mee met een muziekexpeditie of proef de grandeur van het Kurhaus. A Night Out aan Zee biedt ideeën voor activiteiten te kust en te keur en laat zien wat de avonden op Scheveningen te bieden hebben.

Delen