Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Actiesport je suf op het strand

Het komende jaar staat in teken van ontspannen aan zee, met onze Scheveningen Zuivert campagne. Bij ontspanning denk je aan massages, zen yoga en meer van zulks. Maar misschien denk je minder snel aan beweging, hetgeen ook ontspannend kan werken. In de komende maanden is er heel wat beweging op het strand in Scheveningen, waar je zelf aan mee kan doen of naar kunt kijken. Combineer dit met een strandwandeling en heerlijk hapje, voila: ontspanning! Neem ook even een kijkje in dit Strand Race overzicht, want wij waren het overzicht even kwijt dus daarom alles op een rijtje.

Red Bull Knock out, 19 november

De eerste in ons overzicht is zeker niet de minste! Na 4 edities van de Red Bull Knock Out in 2006, 2007, 2008 én 2015 is het strand van Scheveningen op 19 november 2016, opnieuw het decor van de heftigste motorcross strandrace ter wereld. Red Bull Knock Out is dit jaar één racedag: met kwalificaties én de finale op zaterdag. Dus een nog zwaardere race voor de deelnemers, en voor de bezoekers een complete dag met motorcross spektakel. Daarna ook nog tijd voor wat vuurwerk op de Pier? Ja toch?Beach Series, 3 december

De allereerste MTB strandrace was begin jaren ’90 in Scheveningen. De Beach Series Scheveningen Kurhaus keert op zaterdag 3 december terug op deze unieke lokatie. Vanaf het statige Grand Hotel Amrâth Kurhaus is de start en de finish van de tweede race van de Beach Series. Iets anders dan cross motoren, maar mountainbiken is toch ook best wel stoer! En zeker als je een goede afstand ook nog, want de deelnemers fietsen een rondje tot en met Noordwijk. Voel je je geroepen om mee te doen? Kan nog hoor! Inschrijven kan via de website.

EK Bicycle Beachrace, 18 december

Rijden met de mountainbike op het strand in de winter wint stevig aan populariteit. Daarom vindt dit jaar de European Championship Bicycle Beachrace plaats op het strand van Scheveningen. Het evenement start in Scheveningen, deelnemers rijden vervolgens over het strand tot aan Katwijk. Zij keren daar om terug naar Scheveningen. Dit rondje doen de renners tweemaal. In totaal legt het peloton 54 kilometer af. Ook voor de recreanten is er de mogelijkheid sportief aan de slag te gaan. Zij kunnen de 27 kilometer variant (1 ronde) doen. Kijken mag natuurlijk ook, wat jij het meest ontspannend vindt, jij blij, wij blij!

Delen