Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Beginnerscursus yoga

7 januari 2020 - Deze maand staat niet alleen in het teken van nieuw begin, en dus nieuwe dingen uitproberen; ook is het een maand vol bezinning en rust. Trek je de maand januari terug in jezelf en verzorg je lichaam een geest. De buitengewone tips zullen er bij helpen.

Yoga

Voor veel mensen is de drempel van de yogastudio erg hoog. Daar sta je dan tussen een groep ervaren yogi's die precies lijken te weten wat ze doen. De kans dat je besluit dat yoga toch niets voor jou is, is daardoor groot.

En dat is heel jammer, want als je yoga op de juiste manier beoefent heeft het veel voordelen. Het vermindert spanning in je lichaam, maakt je sterker en het heeft een rustgevend effect. De diepe ontspanning die je ervaart na de les neem je mee in je dagelijks leven. Het helpt je om te gaan met drukte en stress en zorgt ervoor dat je je sterker, veerkrachtiger en vitaler gaat voelen.Helder cursus

Om nieuwe yogastudenten de voordelen van yoga echt te laten ervaren hebben ze bij Helder Yoga Studio een beginnerscursus ontwikkeld. Dit 4-weekse programma is er op gericht nieuwe studenten in een vertrouwde omgeving veilig kennis te laten maken met de basistechnieken van Hatha Yoga.

Tijdens de lessen wordt uitgebreid aandacht besteed aan ademhaling, lichaamshouding, yogahoudingen en meditatie. De groepen zijn klein, maximaal 10 mensen, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en het mogelijk is iedere houding op de individu af te stemmen door deze aan te passen of juist te verdiepen.

Al na enkele lessen zul je gaan merken wat yoga voor je kan betekenen. Na 4 weken ken je de belangrijkste yogahoudingen en weet je hoe je deze op een correcte manier kan uitvoeren.

De cursus brengt, naast lichamelijk welzijn, veel voordelen met zich mee. Je kan namelijk rustig kennis maken met yoga en je leert technieken die je ook in je dagelijks leven kunt inzetten en die helpen om te gaan met drukte en stress.

Kortom, neem eens wat tijd voor jezelf en doe je lichaam een plezier; beweeg en kom tot rust...

Delen